Un militar băut a intrat cu mașina într-un microbuz, pe podul de la Năvodari, în 2019. Ce alcoolemie avea și ce pedeapsă a primit

 
  • Judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi au stabilit un termen de supraveghere de patru ani.
 
Magistrații de la Judecătoria Constanța s-au pronunțat în dosarul unui accident rutier înregistrat în decembrie 2019, pe podul rutier de la Năvodari. În cauză, inculpat este un militar - cap. cls. a III-a, trecut ulterior în rezervă, acesta fiind condamnat la pedeapsa de 2 ani și 3 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi au stabilit un termen de supraveghere de 4 ani.
 
Cel în cauză a fost obligat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
 
Mai mult, inculpatului a fost obligat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Constanţa sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.
 
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa sau la Primăria/Consiliul Local Năvodari, pe o perioadă de 120 de zile.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.
 
În actul de sesizare a instanței s-a reţinut în fapt că inculpatul, în decembrie 2019, a condus un autoturism pe bulevardul Năvodari, din Năvodari, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice prezentând la testarea cu aparatul alcotest Drager o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.  
 
Procurorii militari mai arată că pe podul rutier Năvodari, în zona benzilor reversibile, șoferul ar fi pătruns pe sensul opus de mers şi ar fi intrat în coliziune cu autobuzul de transport persoane, care circula pe banda a doua.

 
Tot în actul de sesizare a instanței se mai precizează că în urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a subofiţerului.
 

Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Autobuz ce transporta militari americani la baza NATO de la Kogălniceanu implicat într-un accident mortal, aproape de Constanța. Motivare
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

VIDEO Accident mortal la Kogălniceanu! Militar condamnat, la Constanța, cu executare, iar un civil cu suspendare

20 Mar 2024 2649

Primul caz din România de operație pe creier prin pleoapă, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila” (GALERIE FOTO)

09 Mar 2024 890

„Ziua fatidică de 2 martie 2022 are încă ecouri în inima oricărui militar“ - Se împlinesc doi ani de la prăbușirea unui avion și a unui elicopter în județul Constanța

02 Mar 2024 976

Un avion militar rusesc cu zeci de prizonieri ucraineni la bord s-a prăbuşit!

24 Jan 2024 916

Cinste și onoare memoriei lor! Se împlinesc 9 ani de la un tragic accident aviatic soldat cu moartea a nouă militari

21 Nov 2023 1064

Eroii de la ISU Constanța! Cine sunt salvatorii care au intervenit la accidentul feroviar! Un bărbat a fost salvat din mașina transformată în morman de fiare (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2023 2487

Imagini șocante! Mașina implicată în accidentul feroviar din Constanța, un morman de fiare! Incredibil cum a scăpat cu viață militarul de 34 de ani (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Nov 2023 2873

UPDATE LIVE VIDEO Incredibil cum arată mașina implicată în accidentul feroviar din județul Constanța! Victima, cadru militar, transportată la spital (GALERIE FOTO+VIDEO)

16 Nov 2023 8218

Un bărbat de 61 de ani, rănit în accidentul de la Techrighiol a murit. Victima, cadru militar în rezervă (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Nov 2023 3726

Transportor amfibiu blindat, implicat într-un accident rutier la Iași

26 Oct 2023 814

13 ani de la tragedia aviatică de la Tuzla! 12 militari au pierit într-un cumplit accident (GALERIE FOTO)

05 Jul 2023 1081

Comandantul Marinei Militare, victima unui teribil accident de mașină. Amiralul care a relansat Marina Română postbelică

03 Jul 2023 11548

O angajată MApN, beată la volan, a accidentat un om și a fugit de la fața locului. Este incredibil cum au găsit-o oamenii legii

12 Apr 2023 2654

Grav accident rutier pe o șosea Militarii de la Forțele Speciale, adevărați eroi. „Unul din șoferi era într-o stare critică“ (FOTO)

04 Apr 2023 2243

Pieton accidentat mortal de un autobuz al Armatei Române, la Constanța. Sentință definitivă

27 Mar 2023 2779