Un militar de la UM 02053 Constanța, prins băut la volan. A fost condamnat (document)


Un soldat din cadrul Unității Militare 02053 Constanța (Leonard U.), cercetat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, a fost pedepsit.
 
Judecătorii de la Tribunalul Militar București au stabilit în sarcina inculpatului pedeapsa de nouă luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Instanța a amânat aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de doi ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
Hotărârea Tribunalului Militar București poate fi citită integral accesând secțiunea Documente.
 
Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probațiune Constanța, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunțe, în prealabil, schimbarea locuinței și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existență.
 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul a mai fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 50 de zile în cadrul uneia dintre următoarele instituții: Primăria Rasova, județul Constanța, sau Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanta, la alegerea consilierului de probațiune; să nu conducă niciun vehicul pentru care, conform legii, este necesară deținerea permisului de conducere, să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanței de judecată.
 
Decizia Tribunalului Militar București a fost contestată la Curtea Militara de Apel București.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii din Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București arată că inculpatul, în aprilie 2019, deși consumase băuturi alcoolice, s-a urcat la volanul unui autoturism.
 
Citește și
 

Un militar din Constanța a tras cu pistolul într-un bichon. A fost condamnat

Generalul de flotilă aeriană Cătălin Băhneanu, rănit grav la Constanța Militar din UM 01912 Borcea, condamnat definitiv pentru ucidere din culpă (galerie foto+video)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Militar fără permis, prins de trei ori la volan pe străzile din Constanţa!

11 Feb 2020 3219

Militar din Constanța, trimis în judecată pentru tâlhărie

25 Oct 2019 2379