Un militar din Mangalia, condamnat definitiv!

  • Militarul a fost obligat să presteze o muncă nerenumerată în folosul comunității, pe o durată de 60 de zile, în cadrul Primăriei/Consiliului Local Mangalia sau la S.C. GoldTerm Mangalia S.A.


Curtea Militară de Apel Bucureşti a decis, ieri, 25 februarie 2021, condamnarea definitivă a unui militar din municipiul Mangalia, județul Constanța, în baza unui acordul de recunoaştere a vinovăţiei, la un an și 11 luni de închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În continuare, magistrații au decis amânarea aplicării pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de doi ani, timp în care inculpatul va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanța, la datele fixate de acesta, b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea, d) să comunice schimbarea locului de muncă, e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.


Obligații

„Impune inculpatului,pe durata termenului de supraveghere, să execute următoarele obligații: a) să presteze o muncă nerenumerată în folosul comunității, pe o durată de 60 de zile, în cadrul Primăriei/Consiliului Local Mangalia sau la S.C. GoldTerm Mangalia S.A.; b) să frecventeze două programe de reintegrare socială, derulate de către Serviciul de Probațiune Constanța sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate, dintre care unul în legătură cu importanța respectării normelor legale care reglementează circulația rutieră pe drumurile publice; c) să nu conducă niciun vehicul pentru care, conform legii, este necesară deținerea permisului de conducere; d) să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanței. Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, respectiv revocarea amânării aplicării pedepsei, care va fi aplicată și executată. Definitivă“, se mai arată în decizia judecătorilor de la Curtea Militară de Apel Bucureşti.


Date din acordul de recunoaștere

În acordul de recunoaștere a vinovăției se arată că la data de 02 februarie 2019, lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului Rutier Constanța, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic autoturismul marca Opel (...), condus de militar pe bulevardul I.C. Brătianu, din municipiul Constanța.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,12 mg/litru alcool pur în aerul respirat. Acesta a declarat verbal că nu are permisul de conducere asupra sa, motiv pentru care a fost sancționat contravențional și i s-a adus la cunoștință că are obligația de a se prezenta la sediul Serviciului rutier pentru a preda permisul de conducere.

Ulterior, cu ocazia verificărilor efectuate în cadrul Compartimentului Implementări Abateri, s-a constatat că inculpatul a fost depistat anterior, la data de 19 ianuarie 2019, conducând un autoturism care nu avea drept de circulație în România, fiindu-i reținut permisul de conducere.
 

Dreptul de a conduce autovehicule, suspendat

Potrivit unei adrese a Serviciului Rutier Constanța, militarul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice începând cu data de 19 ianuarie 2019, pentru fapta sus-menționată, fiind cercetat într-un alt dosar penal, dosar ce a fost soluționat de Parchetul Militar la data de 17 mai 2019 și în care s-a dispus renunțarea la urmărirea penală.

De asemenea, potrivit înștiințării din data de 19 ianuarie 2019, i s-a adus la cunoștință faptul că are suspendat dreptul de a conduce aut ovehicule pe drumurile publice.
 

Apărarea inculpatului

Fiind audiat în calitate de suspect, fostul militar a declarat că în seara zilei de 01/02 februarie 2019 a plecat din municipiul Mangalia, fiind pasager, în autoturismul marca Opel, proprietate personală, până în municipiul Constanța, în zona cartierului Palas, cu scopul de a vinde mașina.

Ulterior, deoarece i s-a părut că mașina are o defecțiune la motor, s-a urcat la volanul autoturismului și a condus-o către localitatea Valul lui Traian, pe o distanță de aproximativ 500 de metri, având cumpărătorul pe scaunul din dreapta față.

Inculpatul declară că a făcut acest lucru pentru a-i arăta cumpărătorului problemele pe care le are autoturismul și a decide dacă o mai cumpără sau nu. Acesta menționează că, cumpărătorul nu avea permis de conducere și nu poate preciza cum se numește.


În timp ce conducea autoturismul, a fost oprit de un agent de poliție și testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,12 mg/litru alcool pur în aerul expirat. In urma verificărilor efectuate de către organele de poliție, s-a constatat că avea permisul de conducere suspendat. Inculpatul recunoaște faptul că, avea cunoștință despre suspendarea dreptului de a conduce autoturismul, având permisul de conducere reținut.

De asemenea, acesta a recunoscut săvârșirea infracțiunii și a solicitat încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției, fiind de acord să exercite muncă în folosul comunității.

Decizia privind condamnarea este definitivă.


Citește și

Un militar din Constanța a fost condamnat pentru agresiune sexuală. Victima, o minoră

A murit generalul Dan Ghica-Radu!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

VIDEO Accident mortal la Kogălniceanu! Militar condamnat, la Constanța, cu executare, iar un civil cu suspendare

20 Mar 2024 2369

Justiție Constanța Ofițer MApN în rezervă, condamnat definitiv pentru viol!

22 Nov 2023 1225

Armă furată dintr-o unitate militară din Mamaia! Judecata s-a terminat! Când se va da decizia finală

15 Nov 2023 2223

Colonel Florişteanu Petru Marcel, condamnat pentru tentativă la agresiune sexuală

13 Nov 2023 1225

Constanța. Dosarul care a cutremurat sistemul militar din România, amânat în instanță

15 Oct 2023 1281

Ce se întâmplă cu dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia. Anunțul judecătorilor din apel

27 Aug 2023 841

Primele condamnări în dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia, contestate!

10 Aug 2023 1287

VIDEO. Incident unic în Armata României! Primele condamnări în dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia!

16 Jul 2023 3914

Sentință definitivă în cazul unui fost jandarm din Constanța, acuzat de corupere sexuală a minorilor!

01 Jul 2023 1567

Caz șocant la Pecineaga! Cazul ofițerului MApN în rezervă, condamnat pentru viol, amânat pentru luna iunie

08 Apr 2023 1785

Pieton accidentat mortal de un autobuz al Armatei Române, la Constanța. Sentință definitivă

27 Mar 2023 2717

Fost jandarm condamnat pentru încălcarea consemnului! Și-ar fi lăsat obiectivul nesupravegheat

21 Mar 2023 14479

Fost jandarm constănțean, condamnat pentru corupere sexuală a minorilor

18 Mar 2023 1813

Constanța. Ofițer MApN în rezervă, condamnat pentru viol!

10 Mar 2023 2949

Militar din Constanța, condamnat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului!

06 Jan 2023 1996