Justitie

Un nou protest în Justiţia din Constanţa

Astăzi , începând cu ora 16.00, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, vor protesta din nou în faţa Unităţii de Parchet mai sus precizat.

La acţiune sunt aşteptaţi să participe şi alţi magistraţi din Constanţa. La protest vor veni şi procurorii DNA Constanţa.

Prin intermediul unui comunicat de presă,  procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța anunță ca "susțin cu fermitate poziția procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Augustin Lazăr, și a secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, față de modificările legislative aduse legilor justiției prin Ordonanța de urgență a Guvernului din data de 19 februarie 2019".

Totodată, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, susțin declarația de principii a Forului Judecătorilor din România.

"Folosindu-se de pretextul necesității modificărilor aduse admiterii la Institutul Național al Magistraturii, modificare absolut necesară, legislația a fost modificată prin ordonanță de urgență fără a justifica vreo urgență, fără nici un fel de consultare cu autoritatea implicată, chiar pe ascuns, cu o lipsă de transparență totală, cu încălcarea recomandărilor Mecanismului de Verificare și Cooperare, obligatorii pentru România, așa cum rezultă din jurisprudența Curții Constituționale a României, cu încălcarea recomandărilor Comisiei de la Veneția, cu încălcarea art. 125 și art. 131 din Constituția României, cu încălcarea art. 55 alin. 1 și 3 Cod procedură penală, cu încălcarea principiului cooperării loiale și cu încălcarea flagrantă a principiului separării carierelor, principiu nou instituit în legislația românească exact de cei care l-au încălcat prin prezenta ordonanță.

Totodată modificările sunt de natură să politizeze procedura de numire în funcțiile de la vârful Ministerului Public, întrucât în această procedură au drept de vot toți membrii plenului Consiliului Superior al Magistraturii, inclusiv așa-zișii reprezentanți ai societății civile care de fapt sunt numiți prin votul politic al  Senatului României", se mai arată în comunicatul citat.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un alt dosar „greu“, trimis spre rejudecare! Vizați, Şerban Pop, fostul șef ANAF, şi omul de afaceri Horia Simu

21 Oct 2019 400

Oficial! Dosarul fostului senator Dan Șova se va rejudeca de la zero!

21 Oct 2019 356

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, sesizată în cazul lui Darius Bogdan Vâlcov

17 Oct 2019 519

Parchetul Curții de Apel Constanța mai „pierde“ un procuror în favoarea Secției Speciale

17 Oct 2019 574

Autorităţile judiciare din Madagascar, sesizate din nou în cazul lui Radu Mazăre

16 Oct 2019 665

Judecătorii Epure şi Marcu, evaluaţi profesional pentru Curtea Supremă

16 Oct 2019 413

Radu Mazăre, achitat pentru luare de mită. Azi, un nou termen în apelul dosarului

16 Oct 2019 2105

Judecător reclamat pentru că ar fi dat like-uri la diferite postări pe Facebook. Dosarul, de la Constanţa, la Înalta Curte

12 Oct 2019 1216

Evaziune de 10 milioane de euro din banii constănţenilor? Decizie definitivă pentru afaceristul israelian Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre

11 Oct 2019 2548

Aproape un an de activitate pentru Secţia Specială Cine lucrează la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie

10 Oct 2019 590

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Când are loc primul termen în dosarul "Revoluţiei"

09 Oct 2019 347

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, va participa la Consiliul JAI

07 Oct 2019 388

Decizia privind anularea completurilor de cinci judecători de la Înalta Curtea a fost contestată

07 Oct 2019 244

Cursa pentru Curtea Supremă Judecătorii Epure şi Marcu, de la Curtea de Apel, aşteaptă verificarea lucrărilor lor

05 Oct 2019 388

Actrița Dana Dumitrescu, „învinsă“ într-un dosar împotriva Consiliului Județean Constanța

04 Oct 2019 388