Un polițist de frontieră a refuzat 1.000 euro mită de la șoferul unui autocar. Ce ascundea acesta

  • Un polițist de frontieră a refuzat 1.000 euro mită de la șoferul unui autocar pentru a nu lua măsurile legale cu privire la doi cetățeni sirieni.
 
Ofițerii Direcției Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Giurgiu, sub directa coordonare şi îndrumare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, la sesizarea poliţiştilor de frontieră, au prins în flagrant un cetățean român, şofer al unui autocar, care a oferit suma de 1.000 euro, cu titlu de mită, unui polițist de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, pentru a nu lua măsurile legale cu privire la doi cetăţeni sirieni descoperiţi ascunşi în mijlocul de transport.

Azi, 18 august 2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalităţile de intrare în ţară pasagerilor dintr-un autocar ce aparţine unei firme de transport persoane care efectuează curse regulate pe ruta Grecia-Românie.
Cu ocazia formalităţilor, unul din poliţiştii de frontieră prezenţi la control a depistat, în spaţiul destinat odihnei şoferilor, două persoane de sex masculin.

Fiind întrebat despre prezenţa bărbaţilor, unul din cei doi şoferi ai autocarului a declarat faptul că persoanele sunt cetăţeni străini și nu dețin documente de identitate, sens în care i-a oferit poliţistului de frontieră, cu titlu de mită, o sumă de bani pentru a nu lua măsurile legale şi pentru a permite continuarea călătoriei cetăţenilor ascunşi.

Imediat, au fost anunţaţi ofițerii Direcției Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Giurgiu, care, sub directa coordonare şi îndrumare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au prins în flagrant pe şoferul mijlocului de transport care a oferit polițistului din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu suma de 1.000 euro.

În urma sesizării, s-a întocmit dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, pentru săvârşirea infracţiuni de dare de mită, precum și trafic de migranți, cele două infracțiuni fiind în concurs.
 

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură  penală,  având ca scop crearea cadrului  procesual de administrare  a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de  nevinovăţie, transmite DGA.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițist, arest preventiv pentru restituirea unui permis de conducere. Ce mită a primit

27 Nov 2020 418

Bărbați, condamnați cu executare pentru dare de mită și tăiere fără drept de arbori

19 Nov 2020 540

Tulcea Funcționar public din cadrul unei instituții, condamnat la închisoare pentru infracțiuni de corupție

16 Nov 2020 531

Instructori auto, cercetați pentru infracțiuni de corupție. Pretindeau bani de la candidați pentru obținerea permisului

05 Nov 2020 634

Administratorul unei societăți, trimis în judecată după ce a oferit 500 de euro mită unui polițist

30 Oct 2020 469

Polițist, cercetat pentru trafic de influență după a promis promovarea examenului auto

22 Sep 2020 630

DGA. Trei persoane trimise în judecată pentru dare de mită și trafic de migranți

14 Sep 2020 390

DGA Doi polițiști au refuzat mita oferită de managerul unui salon din Capitală

01 Sep 2020 568

MAI Șeful Direcţiei Generale Anticorupţie a fost eliberat din funcţie!

26 Aug 2020 823

DGA Polițist constănțean, arestat după ce a luat mită bani și bunuri de 8.000 de lei. Un altul a refuzat mita

20 Aug 2020 2646

Bărbat cercetat în arest la domiciliu, pentru dare de mită, după ce a oferit bani unui echipaj de poliţie rutieră

17 Aug 2020 490

DGA. Persoană trimisă în judecată pentru dare de mită. Despre ce este vorba

06 Aug 2020 602

DGA Bărbat, prins în flagrant în timp ce dădea mită unui agent de poliție

24 Jul 2020 568

Doi funcționari publici au fost prinși în flagrant în timp ce luau mită

23 Jul 2020 653

A dat bani unui polițist pentru a obține o soluție favorabilă într-un dosar penal DGA. Persoană cercetată pentru dare de mită

22 Jul 2020 454