Un poliţist din Tulcea, bătut în misiune, va fi despăgubit

Curtea de Apel Constanţa a decis ieri condamnarea definitivă a mai multor persoane acuzate că au bătut un poliţist aflat în misiune. În actul de sesizare a instanţei se arată că, în timpul scandalului, omului legii i-a fost luat pistolul din dotare şi aruncat într-o curte părăsită.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, în primă instanţă, Judecătoria Tulcea a decis condamnarea tuturor celor patru inculpaţi la pedepse privative de libertate: doi la câte trei ani de detenţie, unul la patru ani de închisoare, iar faţă de un minor s-a luat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o durată de doi ani pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Inculpaţii au fost obligaţi să achite poliţistului suma de 30.000 de lei, cu titlu de daune morale.
 
Decizia Judecătoriei Tulcea a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, care, ieri, a menţinut decizia primei instanţe menţionate.
 
În actul de sesizare a instanţei se arată, pe scurt, că, aproape de finele anului 2016, un echipaj de poliţie a fost solicitat să se prezinte la o adresă unde avea loc o petrecere, iar din acest motiv liniştea publică era tulburată prin volumul mare al muzicii.
 
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că mai toate persoanele prezente la petrecere se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Oamenii legii au încercat să identifice proprietarul imobilului în care avea loc cheful, context în care o femeie a fost lovită de către un individ pentru că a vrut să-i liniştească pe petrecăreţi. În acel moment, unul dintre poliţişti a intervenit şi l-a apucat de mână pe individ, pentru a-l împiedica să o mai lovească pe bătrână, încercând să îl conducă la maşina de serviciu şi să îi pună cătuşe la mâini. Acest lucru nu i-a reuşit poliţistului, având în vedere diferenţa de gabarit şi putere între el şi inculpat, astfel că i-a cerut ajutorul celuilalt poliţist. Numai că individul l-a apucat pe poliţist de haine, de revere, şi l-a tras în curte, rupându-i astfel uniforma.
 
Intrat în curte, poliţistul a fost doborât la pământ, iar când s-a văzut înconjurat de persoanele agresive, a scos pistolul din teacă, l-a armat şi a somat să nu se apropie nimeni de el. A încercat să execute un foc în plan vertical, însă arma se blocase.
 
Observând că poliţistul din curte întârzie să tragă cu pistolul, unul dintre inculpaţi şi-a dat seama că arma nu funcţionează, motiv pentru care s-a năpustit asupra omului legii, pentru a-i lua arma. Pentru că nu a reuşit să-l dezarmeze pe poliţist, inculpatul a cerut ajutorul unui alt individ, care a sărit peste agent. Ulterior, peste poliţist s-au mai năpustit alte două persoane.
 
În acest context, poliţistul a fost lovit în umăr, peste mâini şi a fost rănit în palma în care ţinea pistolul, astfel că agentul a dat drumul armei. Imediat, unul dintre inculpaţi a luat pistolul şi l-a aruncat peste gard, într-o curte părăsită.
 

La scurt timp, inculpaţii au încetat să mai exercite acţiuni fizice violente asupra poliţistului, dar aceasta nu pentru că îl dezarmaseră, ci pentru că deja se auzeau sirenele maşinilor ce veneau la intervenţie. Erau cei care fuseseră solicitaţi în ajutor, prin staţie, de către colegul poliţistului bătut.
 
Inculpaţii au fost depistaţi, arestaţi, trimişi în judecată şi condamnaţi în primă instanţă la pedepse privative de libertate (doi la câte trei ani de detenţie, unul la patru ani de închisoare, iar faţă de un minor s-a luat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe o durată de doi ani, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj). Mai mult, inculpaţii au fost obligaţi să achite poliţistului suma de 30.000 de lei, cu titlu de daune morale.

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Două Direcții din Primăria Constanța au depus plângeri penale pentru ultraj și instigare publică împotriva membrilor SOS România

05 Mar 2024 725

Arestare la Judecătoria Constanța Un polițist și un jandarm, amenințați cu acte de violență la Techirghiol

27 Dec 2023 1291

Tulcea. Polițist rutier, amenințat după ce a reținut un permis de conducere și un certificat de înmatriculare. Condamnare definitivă la Constanța

12 Dec 2023 1009

Poliţist local din Piteşti, în stare foarte gravă, după ce a fost lovit de un tânăr!

05 Nov 2023 866

Constanța. Scandal monstru într-o mașină de Poliție! Șofer condamnat cu executare

30 Jul 2023 2222

Tulcea. „Uite aşa vă tai capurile!” Polițist amenințat cu moartea! Judecători – „Scopul pedepsei se poate realiza şi fără privare de libertate“

08 Jul 2023 1182

Constanța. Un șofer a mușcat de deget un polițist de la Rutieră! Anunțul procurorilor

17 May 2023 2282

Arestare de ultim moment la Constanța!

26 Apr 2023 12835

Constanța. Șofer dus la arestare! Un polițist a fost mușcat de deget. Altul a fost lovit cu capul în zona nasului

25 Apr 2023 3598

Polițist lovit cu parul pe spinare, în misiune, la Medgidia! Condamnări cu executare

21 Apr 2023 2098

Polițist din Constanța, înjunghiat în misiune! Cum s-a soluționat dosarul

28 Mar 2023 9047

Polițist local, amenințat în misiune! Judecătorii cred că scopul pedepsei poate fi atins şi fără executarea în detenție

02 Feb 2023 2734

Polițist amenințat într-un bar din Hârşova!

16 Jan 2023 1483

Polițist lovit cu pumnul, la Ovidiu! Suspectul cere să fie eliberat

20 Dec 2022 1304

Scandal monstru la Ovidiu! Polițist lovit cu putere

19 Dec 2022 1951