Un poliţist local din Constanţa, rănit în misiune. Cine riscă să ajungă la închisoare şi cu cât va fi despăgubit omul legii

Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru ultraj, un tânăr din Constanţa a fost condamnat în primă instanţă la 1,4 ani de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 

Ce spun procurorii

 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că inculpatul, la data de 24 aprilie 2018, în jurul orei 08.00, l-a agresat pe un poliţist local din Constanţa, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, la sediul Poliţiei Locale din Constanţa. Conform anchetatorilor, inculpatul l-a împins pe poliţistul local, cel din urmă suferind leziuni traumatice care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale.
 

A lovit şi a fugit

 
Potrivit unor surse judiciare, inculpatul a fost depistat călătorind fără bilet şi a fost condus la sediul Poliţiei Locale Constanţa, pentru stabilirea identităţii. Cel mai probabil pentru a scăpa de amendă, cel în cauză a bruscat poliţistul local, după care a părăsit zona. În scurt timp, agresorul a fost prins tot de către poliţiştii locali şi dat pe mâna procurorilor.
 

Închisoare cu suspendare

 
Ieri, Judecătoria Constanţa a decis condamnarea inculpatului la un şi patru luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj. Totodată, instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei şi a stabilit un termen de supraveghere de doi ani.
 

Programe de reintegrare socială

 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune măsurii de supraveghere de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate.
 

Muncă în folosul comunităţii

 
Instanţa i-a impus inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 100 de zile şi a nominalizat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa şi RA Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanta, ca instituţii în cadrul cărora obligaţia poate fi executată.
 

Despăgubiri pentru poliţistul local

 
Judecătoria Constanţa a admis în parte acţiunea civilă exercitată de poliţistul local (partea civilă). Pe cale de consecinţă, judecătorii au dispus obligarea inculpatului la plata către poliţistul local a sumei de 4.000 de lei cu titlu de daune morale. Totodată, inculpatul a mai fost obligat la plata cheltuielilor judiciare avansate de către stat, în cuantum total de 2.000 de lei, din care 500 de lei cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale şi 1.500 de lei cheltuieli judiciare în faţa instanţei de judecată. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O femeie și un bărbat acuză angajați ai Poliției Locale de purtare abuzivă. Oficial de la IPJ Constanța

01 Mar 2024 612

Asfalt Dobrogea SRL, la judecată cu Direcția Poliție Locală Constanța prin primar

08 Feb 2024 796

Bătut în drum spre Poliție Doi polițiști locali din județul Constanța, condamnați definitiv pentru purtare abuzivă!

15 Dec 2023 1378

Primăria Constanța Amenzi aspre pentru cei care aruncă deșeuri provenite din gospodărie pe domeniul public (FOTO)

25 Sep 2023 726

Festivalul Neversea, desfășurat în condiții de securitate maximă! Și echipajele Poliției Locale au fost prezente (FOTO)

11 Jul 2023 887

Primăria Constanța mai face două atribuiri directe către compania deținută de Marius Tudorel Constantin (DOCUMENTE)

30 May 2023 1171

Consiliul Local Constanța va aproba indicatorii economici pentru viitorul sediu al Poliției Locale!

27 Nov 2022 1058

Mașinile a trei polițiști din Constanța, sparte! Primele condamnări

29 Sep 2022 2009

Sondaj de opinie. „Cum apreciați serviciile prestate, dotările și comportamentul angajaților Direcției Poliția Locală Constanța?”

29 Aug 2022 2940

Fostul sediu al Colegiului Vasile Pârvan se transformă în sediul Direcției Generale Poliția Locală Constanța (DOCUMENTE)

29 Nov 2021 3837

Avertismentul fostului șef de la Rutieră, prefigurat de ancheta din Constanța 30 de percheziții, inclusive la Brigada Rutieră din Capitală!

26 Nov 2021 2668

Constanța Oficial de la Poliția Locală despre bărbatul încătușat în trafic, pe bulevardul Tomis. Ce avea suspectul asupra sa

10 Nov 2021 2565

Decepție în dragoste Tentativă de suicid, pe Plaja Modern, din Constanța. O tânără le-a spus cunoștințelor că se aruncă în mare

15 Jun 2021 5970

O angajată de la Poliția Locală Constanța contestă în instanță mustrarea scrisă dată de primarul Chițac

25 May 2021 3066

Seaview Media contestă în instanță alte amenzi date de Poliția Locală Constanța

24 May 2021 1650