Un poliţist local din Constanţa, ultragiat în misiune. S-a lăsat cu o condamnare definitivă

Condamnare definitivă pentru un tânăr din Constanţa acuzat că ar fi ultragiat un poliţist local. Cel în cauză a luat un an şi patru luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pentru un termen de supraveghere de doi ani.
 
În actul de sesizare, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au reţinut că, la data de 24 aprilie 2018, în jurul orei 8:00, persoana vătămată, inspector clasa I în cadrul Direcţiei de Poliţie Locală Constanţa, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, la sediul Poliţiei Locale Constanţa, a fost agresat de către inculpat, prin împingerea acestuia, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale, conform rolii.ro
 
Fiind audiat în cursul urmăririi penale, poliţistul local a declarat că, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, împreună cu colegul său, a fost dirijat prin dispeceratul unităţii să se deplaseze în zona Tomis Nord, întrucât organele de control care efectuau o acţiune pentru depistarea călătorilor fără bilet pe autobuzele RATC, au identificat o persoană care nu posedă bilet de călătorie şi care a refuzat să se identifice.
 
Ajunşi la faţa locului, agenţii le-au indicat persoana în cauză. I-au solicitat să se legitimeze, iar din cauza faptului că a refuzat acest lucru, persoana vătămată împreună cu colegul său (…) l-au invitat la sediul Poliţiei Locale Constanţa. Inculpatul a refuzat să coopereze, fapt pentru care l-au condus prin constrângere la sediul Poliţiei, unde i-au solicitat încă o dată să se legitimeze dar inculpatul a refuzat din nou, categoric.
 
Ulterior, după ce persoana vătămată a rămas singură cu inculpatul într-o cameră pentru a-l supraveghea până la noi dispoziţii, la un moment dat, acesta i-a cerut să-i dea voie să meargă afară la aer, întrucât i s-a făcut rău. L-a însoţit pe acesta până în faţa sediului, unde a stat câteva minute şi a vorbit la telefon, după care inculpatul a luat-o la fugă.
 
În continuare, persoana vătămată a alergat după acesta, l-a ajuns din urmă după 20 de metri, l-a prins cu mâinile de mâna stângă, inculpatul s-a oprit şi i-a spus să îl însoţească la sediu. Acesta a refuzat şi a început să se manifeste violent, l-a ameninţat cu pumnul că îl loveşte, moment în care l-a împins tare cu mâna dreaptă în zona umărului drept, reuşind să scape din mâinile sale, persoana vătămată, ca urmare a acestei lovituri, căzând pe partea stângă, lovindu-se în zona genunchiului stâng.
 
Ulterior, întrucât inculpatul a luat-o din nou la fugă, s-a ridicat şi l-a urmărit, somându-l verbal să se oprească, iar la aproximativ 20 de metri inculpatul s-a împiedicat şi a căzut. Imediat după acest moment, au venit şi colegii săi de la sediu, şi împreună l-au condus pe acel individ înapoi la sediul instituţiei.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Două Direcții din Primăria Constanța au depus plângeri penale pentru ultraj și instigare publică împotriva membrilor SOS România

05 Mar 2024 792

Constanța Polițiștii locali au păstrat un moment de reculegere în memoria unui coleg de la Pitești, ucis în timpul serviciului

22 Nov 2023 755

Ziua Poliție Locale, marcată la Constanța printr-un eveniment de premiere a polițiștilor locali (FOTO)

21 May 2023 1227

Opt ani de închisoare pentru un fost polițist din Constanța!

09 Mar 2023 17305

Sentință de ultim moment la Constanța! Judecătorii au dictat închisoare cu executare

09 Feb 2023 2044

Mașinile a doi polițiști din Constanța, sparte. Hoții au furat tot ce le-a picat în mână. Decizia magistraților

29 Dec 2021 2207

Au furat și haina unui polițist local Hoții care au spart mașina unui polițist din Constanța nu suportă arestul!

08 Dec 2021 2555

Detalii mai puțin știute Polițist rutier din Constanța, sancționat disciplinar după ce a amendat un polițist local. Unde este acum dosarul (document)

11 Oct 2021 19244

Scene de groază în Piața Tomis III Un polițist local din Constanța, lovit cu piciorul în piept! Prima condamnare

24 Sep 2021 3719

Polițistul rutier din Constanța, care a amendat un polițist local, sancţionat disciplinar de comanda IPJ. Victorie în instanță

13 May 2021 8936

Trei ani cu suspendare pentru un polițist din Constanța! Decizia nu este definitivă

18 Feb 2021 2298

Oficial! Victorie în instanță pentru polițistul local din Constanța, amendat cu 500 de lei de un coleg de la Rutieră!

03 Feb 2021 10260

Constanța S-a stabilit primul termen în dosarul polițistului de la Locală, amendat de un coleg de la Poliția Rutieră

05 Aug 2020 3581

Mașina unui polițist local din Ovidiu incendiată de un șofer amendat pentru parcare neregulamentară

03 Aug 2020 3247

Polițist local amenințat cu o toporișcă în Piața Tomis III. Condamnare definitivă

28 Apr 2020 2958