Un polițist din Constanța riscă să ajungă în închisoare. Care sunt acuzațiile și unde este acum dosarul


 
  • Fostul om al legii a primit în primă instanță la închisoare cu executare, pentru trafic de influență și înșelăciune.
  • Primul termen în apel a fost stabilit pentru data de 19 septembrie.

Curtea de Apel Constanța a stabilit primul termen de judecată în dosarul în care un fost poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa a fost condamnat în primă instanță la închisoare cu executare, pentru trafic de influență și înșelăciune. Fostul om al legii a primit aproape trei ani de închisoare.
 
Primul termen în apel a fost stabilit pentru data de 19 septembrie. Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că în luna iunie 2017, fostul polițist din IPJ Constanța, având calitatea de organ de cercetare penală, i-a solicitat denunțătorului suma de 1000 de euro (primind efectiv 1500 de lei), promițându-i că în schimbul acestor bani, va interveni pe lângă angajați din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală, asupra cărora l-a asigurat că are influență în virtutea calității sale de polițist, în scopul stabilirii unei valori a alcoolemiei inferioară limitei de la care fapta ar fi constituit infracțiune.
 
Magistrații mai arată că denunțătorul fusese depistat de polițiști conducând pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, fiindu-i prelevate mostre biologice în acest sens.
 
Tot în rechizitoriul cauzei, procuorii au mai reținut că, aproape finele anului 2017, în timp ce se afla în incinta unui magazin de construcții, a modificat cu un marker codul SAP corespunzător unei uși pe care intenționa să o achiziționeze, înlocuindu-l cu un cod corespunzător unui model mai ieftin. Ulterior, inculpatul s-a prezentat cu produsul menționat la o casă de marcat, plătind angajatului societății prețul produsului mai ieftin, prejudiciul creat fiind de aproape 800 de lei, diferența de preț dintre cele două produse.
 
Citește și
 
Verdict final! Peste 330 de polițiști din Constanța au dat în judecată Ministerul de Interne. Ce au cerut și ce au primit

Au chemat la judecată IPJ Judecătorii din Constanța s-au pronunțat în dosarul polițiștilor din Tulcea

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bani pentru scăderea alcoolemiei Un fost poliţist din Constanţa, acuzat de trafic de influenţă şi înşelăciune. Începe judecata

10 Jul 2018 3013

Un fost poliţist din IPJ Constanţa a fost trimis în judecată. Ce acuzaţii îi aduc procurorii

23 May 2018 4805