Un presupus criminal de război, în fața judecătorilor din Constanța


 
  • Bărbatul este acuzat de crime de război împotriva civililor, comise în 1992 pe teritoriul Iugoslaviei.
Curtea de Apel Constanța a programat un nou termen în dosarul în care analizează cererea autorităţilor din Iugoslavia privind extrădarea unui bărbat urmărit pentru crime de război în Iugoslavia.
 
Cauza se va afla în atenția magistraților din Constanța săptămâna viitoare.

Presupusul criminal de război (Stojcic Z.) are cetăţenie bosniacă şi suedeză, este în vârstă de aproape 60 de ani și a fost depistat de poliţiştii de la Investigaţii Criminale la Constanţa în 2019.
 
Bărbatul este acuzat de crime de război împotriva civililor, comise în 1992 pe teritoriul Iugoslaviei. El a fost depistat la Constanţa anul trecut.
 
De precizat că la unul dintre termenele trecute, judecătorii din Constanţa au constatat că informaţiile comunicate de statul solicitant sunt insuficiente şi că este necesară furnizarea unor informaţii suplimentare, după cum urmează: a) condiţiile în care se poate dispune pedeapsa cu moartea potrivit art. 142 alin. 1 Din codul penal al Republicii Socialiste Federative Iugoslavia, b) acordarea unor garanţii suficiente că această pedeapsă nu va fi executată în măsura aplicării ei, potrivit art. 27 din Legea 302/2004.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un bosniac acuzat de crime de război, depistat la Constanța. Judecătorii Curții de Apel vor reanaliza cererea de extrădare

17 Dec 2020 890

De la Constanța, cazul bărbatului acuzat de crime de război în Bosnia și Herțegovina a ajuns la Înalta Curte

28 Aug 2020 883

Judecătorii constănțeni explică de ce au refuzat extrădarea unui presupus criminal de război

06 Aug 2020 1429

Un presupus criminal de război, prins la Constanța Judecătorii au respins cererea Republicii Bosnia şi Herţegovina de extrădare

06 Jul 2020 1578

Judecătorii din Constanţa analizează cererea de extrădare a unui bărbat acuzat de crime de război în Iugoslavia

26 Feb 2020 834