Un service auto din Constanța, transformat într-o fabrică de droguri. Ce au găsit procurorii DIICOT

  • Anchetatorii au găsit o carte în format pdf, intitulată „Ghidul crescătorului (sfaturi, idei tutoriale)“, având pe coperată o plantă de cannabis și în pagina de introducere mesajul: „Marijuauna este poarta către fericire! și citatul: Prin interzicerea acestei plante înțeleg că vreți să mă privați de fericire, libertate și de buna dispoziție.

Trimis în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial (DIICOT) Constanţa, pentru trafic de droguri, un bărbat, de 30 de ani, din municipiul Constanța (M.A.) a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. În actul de sesizare a instanței se arată, pe scurt, că inculpatul a transformat clădirea unui fost service auto într-o fabrică de droguri.

Decizia de condamnare a fost luată la finele anului trecut de judecătorii Tribunalului Constanța.

Nemulțumit de hotărârea primei instanțe, tânărul inculpat a formulat o contestație, aceasta fiind trimisă spre soluționare Curții de Apel Constanța.
 

Alarma la fabrica de droguri

Actul de sesizare a instanței a reținut că fapta inculpatului constând în aceea că în cursul anului 2020, a cultivat indoor 117 plante de Cannabis cu masa netă de 650 grame, după uscare, într-un fost service din Constanța.

La finele lunii aprilie 2020, în baza mandatului de percheziție domiciliară, a fost efectuată descinderea.

La fața locului l-au identificat pe inculpat, care le-a permis accesul în curtea imobilului, fără a opune rezistență.

Fiind întrebat dacă deține substanțe interzise, arme sau alte obiecte supuse unui regim legal, inculpatul a declarat verbal că în hala de la capătul curții deținea o cultură de cannabis și a condus organele de poliție către aceasta.

Inculpatul a deschis ușa de acces folosind o cheie, iar concomitent a acționat alarma antiefracție cu telecomanda aflată pe aceeași legătură de chei.
 

Surpriză după deschiderea ușii

După ce au pătruns în hală, lucrătorii de poliție judiciară au observat că inculpatul a organizat în imobilul percheziționat un adevărat sistem pentru cultivarea și dezvoltarea plantelor de cannabis.


În continuare, la sol, au fost găsite multiple ghivece în care se aflau plante în stare vegetativă, cu aspect și miros specific plantelor de cannabis.

Tot la sol au fost observate și resturi de materie vegetală, aproape uscată, ce emanau miros de cannabis și care aveau culoarea specifică acesteia.

Cu această ocazie s-a constatat că încăperea descrisă mai sus era o hală industrială confecționată în partea din spate a curții imobilului percheziționat, cu dimensiunea de aproximativ 170-200 m.p., prevăzută la partea frontală cu o ușă de mari dimensiuni, tip rulou, din profile metalice.
 

Ferestrele erau acoperite

Hala era de asemenea prevăzută cu ferestre din PVC și geam termopan, cele de pe partea dreaptă fiind dispuse la înălțime față de cele de pa partea stângă, toate ferestrele fiind acoperite la interior cu hârtie și material plastic ce obtura vederea din exterior.

Anchetatorii au găsit aproximativ 50 de saci ce conțineau pământ vegetal, rădăcini de plante și tulpini de mici dimensiuni, acestea având culoarea verde și caracteristici specifice plantelor de cannabis.

„În stânga ușii principale de acces în hală se afla un panou electric care comunica la interior cu o firidă și un sistem de siguranțe electrice. Din firidă pornea un cablu electric cu diametrul de aproximativ 3 cm, cu izolație de culoare albă care era fixat pe peretele din stânga, la partea superioară, și care se continua până în interiorul serei, traversând teretele din OSB. În dreptul ușii secundare de acces, a fost identificată o conductă metalică ce ieșea din podea si care era prevăzută cu doi robineti. La conducta menționată mai sus, era conectat un furtun de culoare verde care se continua până în interiorul serei, fiind tras prin ușa de acces a acesteia. Deasupra ușii de acces în seră, au fost identificate patru tuburi flexibile de aerisire ce comunicau cu interiorul serei“, se mai arată în procesul verbal realizat cu ocazia percheziției.


Transformatoare și regulatoare de tensiune

Mai departe, în partea opusă a serei, la sol, au fost identificate un număr de 117 (o sută șaptesprezece) ghivece din material plastic ce conțineau 117 plante aflate în aproximativ același stadiu de creștere vegetativă, cu înălțime medie de 25-30 cm, cu aspect și miros specific plantelor de cannabis.

Ghivecele în care se aflau plantele și farfuriile aferente au fost de asemenea ridicate, alături de cele șase ventilatoare.

La nivelul solului au fost descoperite componente ale unei instalații de irigare prin picurare (furtun și picurător), sistem care a fost ridicat de organele de poliție.

Totodată, în partea din spate a serei, pe un amplasament din lemn, au fost observate mai multe dispozitive de natură electrică, tip transformatoare și regulatoare de tensiune, interconectate la o rețea electrică alimentată de cablu ce provenea din firida panoului electric central.
 

„Vreți să mă privați de fericire, libertate și de buna dispoziție“

De precizat că într-un telefon percheziționat a fost identificată o carte în format pdf, intitulată Ghidul crescătorului (sfaturi, idei tutoriale), având pe coperată o plantă de cannabis și în pagina de introducere mesajul: Marijuauna este poarta către fericire! și citatul: Prin interzicerea acestei plante înțeleg că vreți să mă privați de fericire, libertate și de buna dispoziție.

Potrivit anchetatorilor, cartea, alcătuită din 107 file, oferă detalii amănunțite cu privire la consumul de marijuana, cultivarea, creșterea, întreținerea și recoltarea plantelor de cannabis.

Sursa motivare: rolii.ro


Citește și

Trafic de droguri, spălare de bani și omor
Grupare infracțională destructurată

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 360

Cumpărări directe Pambu Security Service SRL va livra sistem video de supraveghere Institutului pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor din Constanța!

07 Apr 2024 387

Administrația Fondului Imobiliar SRL Constanța, contract cu Gamma Ink Service. Ce servicii vor fi furnizate (DOCUMENT)

04 Apr 2024 481

Justiție Constanța Euro Audit Service SRL, obligată de instanță să achite CN APM Constanța cheltuielile de judecată

03 Apr 2024 505

Servicii de întreținere pentru aparatele de fotocopiere achiziționate de Sucursala Regională CF Constanța (DOCUMENTE)

02 Apr 2024 422

Finanţele Publice din Constanţa cer insolvența Alexe's Grand Imperial Ballroom SRL!

24 Mar 2024 1135

Consiliul Local Limanu pierde, pe fond, procesul împotriva unei firme din Constanța

01 Mar 2024 635

Investiție la Rasova, județul Constanța. O spălătorie auto self-service, stație vulcanizare auto și cafenea

27 Feb 2024 1215

Primarul municipiului Constanța cheamă în instanță firma Rent Car Service Litoral SRL

20 Feb 2024 756

Unul dintre asociații societății All Telecom Services Constanța s-a retras din firmă

14 Feb 2024 631

Spălătorie auto self service, înființată de Matcons Etalon SRL, în comuna Lumina din județul Constanța

11 Feb 2024 1082

Compania deținută de familia Cârlig-Horga pierde la CNSC Este vizată licitația de aproape 1,5 milioane de euro privind iluminatul public, organizată de Primăria Constanța!

09 Feb 2024 664

Licitații Constanța Achiziție făcută pentru navele de tip Corvetă și Dragor Maritim de Baza Logistică Navală. Cine sunt firmele câștigătoare (DOCUMENT)

09 Feb 2024 797

LIVE de la Constanța UPDATE. Incendiu puternic la o vopsitorie auto din Constanța! Mașini în flăcări (FOTO+VIDEO)

08 Feb 2024 4062

Licitații Constanța SPIT a încheiat contracte subsecvente pentru servicii de mentenanță la module ale sistemului informatic (DOCUMENT)

03 Feb 2024 741