Un singur om vrea să fie șeful procurorilor din Dobrogea

  • La Constanța, lista este deschisă de funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru care s-a înscris un singur candidat – actualul procuror general, Gigi Valentin Ștefan.

  • Pentru funcțiile de procurori generală adjuncți s-au înscris procurorii Beatrice Silvia Șișman și Mihaela Mergeane.

  • Pentru funcția de prim procuror al Parchetului Tribunalului Constanța s-a înscris magistratul Gill Julien Grigore Iacobici.

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității listele cu numele candidaților pentru funcțiile de conducere din cadrul unităților de anchetă din țară.
La Constanța, lista este deschisă de funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. În alți ani, scaun râvnit de mai mulți anchetatori, în prezent, pentru această funcție s-a înscris un singur candidat. Acesta este magistratul Gigi Valentin Ștefan, cel care, de altfel, asigură oricum funcția de conducere, în urma delegării sale de către CSM.
Totodată, și înainte de a fi delegat pe funcție, tot magistratul Gigi Valentin Ștefan a fost procurorul general al Dobrogei, ca urma a concursului câștigat în 2016 și care i-a asigurat un mandat pe trei ani. La expirarea mandatului, în 2019, procurorul s-a înscris din nou în concurs, fiind, de asemenea, singurul candidat pentru funcție. Totuși, la doar câteva zile de la înscriere, acesta s-a retras din procedura de examen. În aceste condiții, rămâne de văzut dacă anul acesta magistratul va rămâne până la final în concurs.
Pentru funcțiile de procurori generală adjuncți s-au înscris procurorii Beatrice Silvia Șișman și Mihaela Mergeane.

Candidați unici

Pentru funcția de prim procuror al Parchetului Tribunalului Constanța s-a înscris magistratul Gill Julien Grigore Iacobici, delegat în prezent pe funcție, iar pentru adjunct la aceeași unitate de parchet candidează magistrații Camelia Andrei și Andra Georgiana Vasile.
Totodată, procurorul Giorgiana Violeta Apostol s-a înscris în concurs pentru funcția de prim procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanța, în timp ce magistratul Gabriela Rugea a optat pentru funcția de șef al Parchetului Judecătoriei Mangalia.
Pentru conducerea Parchetului Tribunalului Tulcea s-au înscris magistrații Ana Maria Casian Mauna, Marina Coca Crețu și Valentina Laura Grădină, iar la Parchetul Judecătoriei Tulcea candidează procurorul Dan Stepanencu pentru funcția de șef și Ionuț Doru Blejușcă pentru funcția de adjunct.
Lista cu candidaturile finale la concursul organizat de CSM va fi afișată în jurul datei de 4 septembrie.

Citește și:

Conducerea parchetelor constănțene, pe ordinea de zi a Consiliului Superior al Magistraturii. Ce se va discuta

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fănel Rusu, delegat adjunct al Parchetului Tribunalului Tulcea

29 Feb 2024 484

Avere și interese Teodora Elena Rotea, propusă procuror general adjunct al Dobrogei! (DOCUMENTE)

21 Jan 2024 965

De mâine, 10 ianuarie Procurorul Gigi Valentin Ștefan revine în conducerea Parchetului Curții de Apel Constanța!

09 Jan 2024 1819

Gigi Valentin Ștefan, propus procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Constanța

05 Jan 2024 1126

Oficial, din prima zi a anului Magistratul Mihaela Elena Mergeane este noul procuror general al Dobrogei (DOCUMENTE)

02 Jan 2024 1194

Parchetul Tribunalului Constanța scoate opt posturi pentru transferul procurorilor. Alte șase sunt disponibile la Parchetul Judecătoriei Constanța (DOCUMENTE)

17 Dec 2023 749

Oficial Mihaela Elena Mergeane, numită procuror general al Dobrogei, de la 1 ianuarie 2024

29 Nov 2023 1376

Ce avere are magistratul Mihaela Elena Mergeane, procuror general adjunct al Dobrogei, viitor procuror general (DOCUMENTE)

22 Nov 2023 4034

Magistratul Mihaela Elena Mergeane va fi noul procuror general al Dobrogei! A luat 9,80 la testarea scrisă, a doua medie pe țară

22 Nov 2023 1931

Lupta pentru conducerea parchetelor din țară! Începe corectarea lucrărilor scrise

13 Nov 2023 1063

Polițist din Constanța, la un pas de a primi 10.000 de euro, daune morale! Apelul, amânat

12 Nov 2023 1060

Când susțin procurorii Bratosin, Grigore-Iacobici, Mergeane și Stanciu examenul scris în concursul pentru conducerea parchetelor

27 Oct 2023 1438

Concurs pentru conducerea procurorilor din Dobrogea! Când susțin procurorii proiectul managerial

01 Oct 2023 4702

Beatrice Silvia Șișman și Gabriela Rugea Doi cunoscuți procurori din Constanța, ieșiți la pensie, cer să revină în sistem (DOCUMENT)

25 Sep 2023 6326

Ei sunt magistrații care vor să ocupe funcția de procuror general al Dobrogei (FOTO+DOCUMENT)

05 Sep 2023 2606