Un singur om vrea să fie șeful procurorilor din Dobrogea

  • La Constanța, lista este deschisă de funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru care s-a înscris un singur candidat – actualul procuror general, Gigi Valentin Ștefan.

  • Pentru funcțiile de procurori generală adjuncți s-au înscris procurorii Beatrice Silvia Șișman și Mihaela Mergeane.

  • Pentru funcția de prim procuror al Parchetului Tribunalului Constanța s-a înscris magistratul Gill Julien Grigore Iacobici.

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicității listele cu numele candidaților pentru funcțiile de conducere din cadrul unităților de anchetă din țară.
La Constanța, lista este deschisă de funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. În alți ani, scaun râvnit de mai mulți anchetatori, în prezent, pentru această funcție s-a înscris un singur candidat. Acesta este magistratul Gigi Valentin Ștefan, cel care, de altfel, asigură oricum funcția de conducere, în urma delegării sale de către CSM.
Totodată, și înainte de a fi delegat pe funcție, tot magistratul Gigi Valentin Ștefan a fost procurorul general al Dobrogei, ca urma a concursului câștigat în 2016 și care i-a asigurat un mandat pe trei ani. La expirarea mandatului, în 2019, procurorul s-a înscris din nou în concurs, fiind, de asemenea, singurul candidat pentru funcție. Totuși, la doar câteva zile de la înscriere, acesta s-a retras din procedura de examen. În aceste condiții, rămâne de văzut dacă anul acesta magistratul va rămâne până la final în concurs.
Pentru funcțiile de procurori generală adjuncți s-au înscris procurorii Beatrice Silvia Șișman și Mihaela Mergeane.

Candidați unici

Pentru funcția de prim procuror al Parchetului Tribunalului Constanța s-a înscris magistratul Gill Julien Grigore Iacobici, delegat în prezent pe funcție, iar pentru adjunct la aceeași unitate de parchet candidează magistrații Camelia Andrei și Andra Georgiana Vasile.
Totodată, procurorul Giorgiana Violeta Apostol s-a înscris în concurs pentru funcția de prim procuror adjunct al Parchetului Judecătoriei Constanța, în timp ce magistratul Gabriela Rugea a optat pentru funcția de șef al Parchetului Judecătoriei Mangalia.
Pentru conducerea Parchetului Tribunalului Tulcea s-au înscris magistrații Ana Maria Casian Mauna, Marina Coca Crețu și Valentina Laura Grădină, iar la Parchetul Judecătoriei Tulcea candidează procurorul Dan Stepanencu pentru funcția de șef și Ionuț Doru Blejușcă pentru funcția de adjunct.
Lista cu candidaturile finale la concursul organizat de CSM va fi afișată în jurul datei de 4 septembrie.

Citește și:

Conducerea parchetelor constănțene, pe ordinea de zi a Consiliului Superior al Magistraturii. Ce se va discuta

 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cum au instrumentat procurorii din Constanța dosarele legate de infracțiunile „sensibile“. Oficial, de la Inspecția Judiciară

27 May 2021 737

Tragedie la Eforie, în largul Mării Negre! O lună de la moartea scafandrilor Adrian Strungaru, din Iași, și Emil Matei, din Mangalia

10 May 2021 1448

UPDATE. Constanța Garda de Mediu a verificat zece containere cu deșeuri (galerie foto+video)

07 May 2021 956

Ce s-a întâmplat în procesul în care mai mulți inspectori antifraudă din Constanța l-au dat în judecată pe Procurorul General

07 May 2021 891

Poliția Locală a amendat Parchetul Curții de Apel Constanța. Cum s-a terminat procesul. Decizia și explicațiile judecătorilor

30 Mar 2021 1520

Un proces de interes național! Judecătorii din Constanța, chemați să decidă soarta procurorului general al României

12 Feb 2021 642

Plângere penală împotriva Arhiepiscopului Tomisului, după slujba de Bobotează. Ce spune Arhiepiscopia

07 Jan 2021 1988

Ce magistrat din Constanța iese la pensie, la începutul anului

28 Dec 2020 1185

Magistratul Elena Neculăică rămâne la Parchetul Curții de Apel Constanța

12 Nov 2020 529

Parchetul Curții de Apel Constanţa, amendă pentru parcare neregulamentară. Azi, primul termen

29 Oct 2020 959

Magistratul Gigi Valentin Ștefan, un nou mandat de procuror general al Dobrogei

14 Oct 2020 3056

Poliția Transporturi Constanța a efectuat 30 de percheziții. Zeci de persoane duse la audieri (galerie foto)

18 Sep 2020 1168

Concursul pentru funcțiile-cheie din parchete. Un singur magistrat constănțean s-a retras din cursă, înainte de a începe

05 Sep 2020 860

Lupta pentru scaunul de procuror general al Constanței. Azi se publică lista finală a doritorilor

03 Sep 2020 915

Emoții mari pentru posturile-cheie din parchetele constănțene

31 Aug 2020 1040