Justitie

Un tânăr acuzat de moartea unei femei, eliberat din arestul preventiv

Curtea de Apel Constanţa a dispus punerea în libertate a unui tânăr de 26 de ani, din Cernavodă, suspectat că a accidentat mortal o femeie care traversa pe o trecere de pietoni din staţiunea Mamaia. Recent, Judecătoria Constanţa a decis schimbarea încadrării juridice în cauză din infracţiunea de ucidere din culpă în infracţiunea de omor, dosarul fiind trimis astfel de rolul Tribunalului Constanţa. De menţionat că este pentru prima dată când în justiţia din Constanţa se ia o astfel de decizie.
 
„Înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat prin încheierea judecătorului de cameră preliminară al Judecătoriei Constanţa din data de 25.04.2018 pronunţată în dosarul penal cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestarea preventivă nr.2/25.04.2018 emis de către Judecătoria Constanţa dacă nu este arestat sau reţinut în altă cauză. În baza art. 221, alin. 1 Cod procedură penală, inculpatul are obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar pe rolul căruia se află cauza.
 
În baza art. 221, alin. 2 - Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu părţile civile şi cu martorii nominalizaţi în citativul rechizitoriului. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu se poate înlocui cu măsura arestării preventive. Definitivă“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Tragedia a avut loc pe data de 20 august 2017, în jurul orei 7.00. Ulterior impactului cu femeia, maşina a intrat într-un copac, apoi în peretele unui service şi al unei spălătorii auto. La locul evenimentului au fost trimise două autospeciale cu modul de descarcerare şi două ambulanţe SMURD. Victima era cameristă la un hotel din Mamaia, avea în jur de 50 de ani şi era din Năvodari.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care l-au acuzat pe inculpat de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fapta constând în conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă constând în conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
 
Ulterior, Bogdan Dumitru, judecător în cadrul Secţiei penale din Judecătoria Constanţa, a decis schimbarea încadrării juridice, din infracţiunea de ucidere din culpă (…), conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (…) în infracţiunea de omor şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Pe cale de consecinţă, magistratul a admis excepţia necompetenţei materiale, invocată din oficiu, a Judecătoriei Constanţa şi a dispus competenţa de soluţionare a prezentului dosar în favoarea Tribunalului Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Este pentru prima dată când în justiţia din Constanţa se ia o astfel de decizie. Vizată - o tragedie rutieră (galerie foto+video)

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident mortal în Constanţa. O tânără mămică şi-a pierdut viaţa. Judecata continuă

15 Jan 2019 14051

Tragedie în Mamaia! Un tânăr de 26 de ani, judecat în arest la domiciliu (video)

15 Jan 2019 539

Accident rutier pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța, zona Universității Ovidius. Șoferița a părăsit locul accidentului

14 Jan 2019 938

Accident rutier pe strada Ştefan Mihăileanu din Constanța. Două autoturisme implicate. O victimă

04 Jan 2019 1293

Accident rutier pe bulevardul Mamaia din Constanța, în zona Satului de Vacanță. Un șofer sub influența alcoolului, implicat (galerie foto)

01 Jan 2019 1107

Accident rutier pe bulevardul Mamaia din Constanţa. O maşină s-a făcut praf după ce a intrat într-un stâlp (galerie foto)

30 Dec 2018 5148

Accident groaznic în Mamaia! Cum a avut loc tragedia şi cine va judeca dosarul (galerie foto + video)

22 Dec 2018 838

Constanța. Șoferul implicat în accidentul de pe bulevardul Mamaia, cercetat sub control judiciar. Bărbatul a părăsit locul accidentului

14 Dec 2018 392

Accident rutier pe bulevardul Mamaia, din Constanţa. Victima este un pieton. Șoferul a plecat de la locul faptei

13 Dec 2018 801

O tânără mămică din Constanţa a murit la doar 27 de ani. Cum a fost posibilă tragedia

08 Dec 2018 956

Ping-pong cu dosarul unei tragedii rutiere petrecute în Mamaia. A fost sesizată Curtea de Apel Constanţa (galerie foto + video)

28 Nov 2018 775

Accident rutier pe strada Mircea cel Bătrân din Constanța. O femeie a fost lovită de o mașină în timp ce traversa pe trecere

21 Nov 2018 550

Tragedie în Mamaia Nord. Un muncitor a căzut de la etajul 5 al blocului în care lucra

21 Nov 2018 949

Accident rutier în staţiunea Mamaia. Victima este un pieton. Echipajele de intervenţie, la faţa locului

19 Nov 2018 601

Accident rutier grav azi noapte în zona Hotelului Meridian din Mamaia. O tânără este rănită. Maşina s-a izbit de un copac (galerie foto)

10 Nov 2018 2171