Justitie

Un tânăr acuzat de moartea unei femei, eliberat din arestul preventiv

Curtea de Apel Constanţa a dispus punerea în libertate a unui tânăr de 26 de ani, din Cernavodă, suspectat că a accidentat mortal o femeie care traversa pe o trecere de pietoni din staţiunea Mamaia. Recent, Judecătoria Constanţa a decis schimbarea încadrării juridice în cauză din infracţiunea de ucidere din culpă în infracţiunea de omor, dosarul fiind trimis astfel de rolul Tribunalului Constanţa. De menţionat că este pentru prima dată când în justiţia din Constanţa se ia o astfel de decizie.
 
„Înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpat prin încheierea judecătorului de cameră preliminară al Judecătoriei Constanţa din data de 25.04.2018 pronunţată în dosarul penal cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestarea preventivă nr.2/25.04.2018 emis de către Judecătoria Constanţa dacă nu este arestat sau reţinut în altă cauză. În baza art. 221, alin. 1 Cod procedură penală, inculpatul are obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar pe rolul căruia se află cauza.
 
În baza art. 221, alin. 2 - Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu părţile civile şi cu martorii nominalizaţi în citativul rechizitoriului. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura arestului la domiciliu se poate înlocui cu măsura arestării preventive. Definitivă“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Tragedia a avut loc pe data de 20 august 2017, în jurul orei 7.00. Ulterior impactului cu femeia, maşina a intrat într-un copac, apoi în peretele unui service şi al unei spălătorii auto. La locul evenimentului au fost trimise două autospeciale cu modul de descarcerare şi două ambulanţe SMURD. Victima era cameristă la un hotel din Mamaia, avea în jur de 50 de ani şi era din Năvodari.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care l-au acuzat pe inculpat de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fapta constând în conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă constând în conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
 
Ulterior, Bogdan Dumitru, judecător în cadrul Secţiei penale din Judecătoria Constanţa, a decis schimbarea încadrării juridice, din infracţiunea de ucidere din culpă (…), conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (…) în infracţiunea de omor şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Pe cale de consecinţă, magistratul a admis excepţia necompetenţei materiale, invocată din oficiu, a Judecătoriei Constanţa şi a dispus competenţa de soluţionare a prezentului dosar în favoarea Tribunalului Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Este pentru prima dată când în justiţia din Constanţa se ia o astfel de decizie. Vizată - o tragedie rutieră (galerie foto+video)

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini de la eveniment Accident rutier în Stațiunea Mamaia. Un biciclist rănit (galerie foto+video)

23 Apr 2019 1100

UPDATE. Accident rutier în stațiunea Mamaia, zona Pasarelei de la Perla. O mașină s-a răsturnat (galerie foto+video)

17 Apr 2019 2988

Imagini de la eveniment Accident rutier la intrare în Mamaia. Două maşini, implicate. O femeie, transportată la spital (galerie foto+video)

16 Apr 2019 1846

Pe 13. Coincidenţe şocante la Constanţa. Două accidente exact la aceeaşi oră. Cu o noapte înainte, alt accident în aceeaşi zonă

15 Apr 2019 3714

Care este starea victimelor accidentului din această noapte, din stațiunea Mamaia. Un bărbat, în comă

13 Apr 2019 2465

Dinamica accidentului din această noapte din Mamaia. Trei maşini distruse. Una răsturnată. 4 victime între 19 ani şi 21 de ani (galerie foto+video)

13 Apr 2019 4957

LIVE video. Imagini de la eveniment Accident rutier grav în stațiunea Mamaia. Trei mașini s-au făcut praf (galerie foto+video)

12 Apr 2019 6897

UPDATE Accident rutier grav în Mamaia. La Hotel Doina. Un stâlp de electricitate culcat de un bolid. Şoferul plecase la spital (galerie foto+video)

12 Apr 2019 10320

Accident rutier în Constanţa, pe strada Soveja. Două autoturisme au intrat în coliziune. O persoană rănită

05 Apr 2019 706

Cine este șoferul implicat în accidentul rutier din stațiunea Mamaia. O tânără însărcinată a ajuns la spital (galerie foto)

02 Apr 2019 3640

Accident rutier în Mamaia-Zona Iaki. Două victime printre care o femeie însărcinată (galerie foto+video)

02 Apr 2019 4493

A păcălit o dată moartea. Judecătoarea Mihaela Şerban, implicată într-un alt accident cu triciclul, vara trecută (galerie foto)

26 Mar 2019 5900

Oficial de la IPJ Constanța. Cum s-a petrecut accidentul din Stațiunea Mamaia. Un microbuz de călători, implicat

23 Mar 2019 646

UPDATE. Imagini de la eveniment. Accident rutier la intrare în stațiunea Mamaia, zona OnPlonge. Un microbuz de călători și un autoturism, implicate (galerie foto+video)

23 Mar 2019 1748

Imagini de la eveniment Copii, loviți pe trecerea de pietoni, pe bulevardul Mamaia, zona Pavilion Expozițional (galerie foto+video)

21 Mar 2019 3437