Un tânăr șofer din Eforie, condamnat pentru tentativă la omor deosebit de grav. Dosarul se va rejudeca


 
  • Inculpatul a urmărit, spun magistrații, să distrugă terasa de la magazinul sus-menționat în scop de răzbunare, și cunoscând că acolo funcționează un magazin cu terasă, a prevăzut prezența unor persoane în spatele gardului, și implicit a acceptat și lovirea acestora.

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis rejudecarea dosarului în care un tânăr șofer, în vârstă de 32 de ani, din Eforie, a fost condamnat în primă instanță la aproape opt ani de închisoare, pentru distrugere și entativă la infracțiunea de omor deosebit de grav.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 

Oficial

 
„Admite apelurile, desfiinţează hotărârea atacată şi dispune rejudecarea de către Tribunalul Constanţa cu parcurgerea procedurii de camera preliminară. Menţine măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpat, pe o perioadă de până la 60 de zile cu începere de la data de 14.05.2021 până la data de 12.07.2021. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă“.
 
Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, inculpatul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violente în formă continuată, distrugere și părăsirea locului accidentului, fără încuviințarea poliției sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului, implicat într-un accident de circulație.
 
În actul de sesizare s-a reținut că la data de 30 martie 2020, în jurul orelor 10.00, inculpatul, pe fondul unui conflict cu administratorul unei terase din Eforie Nord, a efectuat manevra de mers înapoi cu intenție, de două ori, pentru a distruge terasa magazinului.
 
În urma manevrelor, un panou al terasei s-a desprins și a căzut spre interior și a vătămat o femeie (vânzătoare).
 
În același context, administratorul localului a fost și el vătămat în urma desprinderii materialelor componente ale terasei.
 

Potrivit magistraților, având în vedere contextul descris mai sus, rezultă fără dubiu faptul că inculpatul a urmărit să distrugă terasa de la magazinul sus-menționat în scop de răzbunare, și cunoscând că acolo funcționează un magazin cu terasă, a prevăzut prezența unor persoane în spatele gardului, și implicit a acceptat și lovirea acestora.
 
Audiat fiind, inculpatul a recunoscut în esență săvârșirea faptelor ce i se rețin în sarcină.

 
Prin sentința penală nr. 904 din data de 17 august 2020, Judecătoria Constanța a schimbat încadrarea juridică a faptelor reținute în sarcina inculpatului din infracțiunea de loviri sau alte violențe săvârșită în formă continuată în două infracțiuni de loviri sau alte violențe și din două infracțiuni de loviri sau alte violențe în infracțiunea de tentativă la omor calificat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
O tânără judecătoare din Constanța a murit într-un accident rutier. Ce se întâmplă acum cu dosarul (video)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gest șocant al unui șofer beat. Cum a încercat să-și omoare tatăl și fratele aflați pe stradă

02 Dec 2022 1333

Când nervii preiau controlul volanului Pedeapsă grea pentru un tânăr șofer din Eforie. Condamnat pentru tentativă la omor deosebit de grav

18 Mar 2021 3503

Un tânăr șofer din Constanța va fi judecat pentru tentativă de omor calificat. Și-a folosit mașina ca pe o armă

22 Aug 2020 3681

Se schimbă încadrarea juridică Dosarul accidentului de pe DN 1, preluat de Parchetul Tribunalului

29 Sep 2014 1837