Justitie

„Unde e toporul, să-l tai?!“ Poliţist ameninţat cu moartea în timpul unor percheziţii

Un poliţist din judeţul Constanţa a fost ameninţat cu moartea în timpul unor percheziţii domiciliare. Conform actului de sesizare a instanţei, aproape de jumătatea anului 2016, în baza unui mandat de percheziţie domiciliară, o echipă de poliţişti s-a deplasat la un imobil aflat pe raza municipiului Medgidia, în vederea identificării unor bunuri furate.
 
În timpul procedurilor specifice, proprietarul imobilului percheziţionat a lovit cu pumnul unul dintre martori, iar pentru a-l împiedica pe inculpat să mai lovească martorul, între cei doi a intervenit un poliţist, care l-a împins pe inculpat.
 
Cel din urmă, supărat că poliţistul a intervenit să-l apere pe martor, a început să-l ameninţe pe omul legii, spunându-i că-l va tăia cu toporul. Inculpatul a început să caute un topor prin curte şi să spună „unde e toporul, să-l tai?!“.
 
Pentru că nu a găsit topor, inculpatul a luat o furcă pe care o ţinea îndreptată cu vârful spre poliţist, ameninţându-l în continuare cu acte de violenţă. În contextul actelor de ameninţare, poliţistul a scos pistolul din dotare, pe care l-a armat şi l-a somat pe individ să se liniştească şi să lase furca jos.
 
Inculpatul s-a potolit, iar la faţa locului a fost chemată o ambulanţă pentru a acorda ajutor martorului lovit.  

Trimis în judecată

În primă instanţă, magistraţii din cadrul Judecătoriei Medgidia au dispus condamnarea inculpatului la pedeapsa de un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.
 
Inculpatului i-a fost interzis dreptul de a lua legătura cu poliţistul sau cu membri de familie ai acestuia ori de a se apropia la mai puţin de 50 de metri de locuinţa sau alte locuri unde persoana vătămată îşi desfăşoară activităţi sociale pe o perioadă de cinci ani.
 
Inculpatul a mai fost condamnat la patru ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe (persoană vătămată un civil).
 
Instanţa a contopit pedepsele aplicate prin prezenta, inculpatul urmând a executa pedeapsa de mai grea, de patru ani de închisoare, căreia i s-a aplicat sporul obligatoriu din cealaltă, respectiv patru luni de închisoare. În final, inculpatul s-a ales cu patru ani şi patru luni de închisoare cu executare.
 
Decizia Judecătoriei Medgidia a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un poliţist local din Constanţa, rănit în misiune. Cine riscă să ajungă la închisoare şi cu cât va fi despăgubit omul legii

08 Mar 2019 1648

Poliţist din IPJ Constanţa, rănit grav în misiune

25 Feb 2019 1804

Ultraj la poliţist! Pedeapsă cu suspendare pentru un tânăr de 26 de ani

14 Feb 2019 488

Constanţa. Opt ani de închisoare pentru ultraj. Sentinţa este definitivă

18 Jan 2019 1308

Poliţist constănţean muşcat de deget în timpul unei misiuni

11 Jan 2019 577

Un poliţist din Tulcea, bătut în misiune, va fi despăgubit

15 Dec 2018 2494

Poliţişti din Constanţa ameninţaţi cu moartea Un bărbat acuzat de ultraj, condamnat la peste opt ani de închisoare

14 Dec 2018 846

Poliţist constănţean rănit în misiune. Inculpatul a fost condamnat cu suspendare

07 Dec 2018 402

Poliţist muşcat în timpul unei misiuni. Judecătoria Constanţa va rejudeca dosarul

14 Nov 2018 767

Un şef din IPJ Constanţa, atacat în propriul birou. Condamnare definitivă

05 Nov 2018 801

Sondaj de opinie 84% dintre respondenţi vor ca, în cazul infracţiunilor de ultraj, toate pedepsele aplicate să fie cu executare în detenţie, indiferent de gravitate

22 Oct 2018 344

Un poliţist din Constanţa, muşcat de deget. Ieri s-a luat o decizie definitivă

11 Oct 2018 1138

Caz fără precedent în Poliţia din Constanţa! Judecătorii şi-au motivat decizia

06 Oct 2018 1078

Nici o zi de închisoare! Poliţist constănţean, lovit şi ameninţat cu moartea în timpul unei misiuni. Ce pedeapsă finală a primit inculpatul

27 Aug 2018 1501

Caz fără precedent în Poliţia din Constanţa! A încercat să-i transmită unui şef din IPJ virusul HIV. Individul, condamnat cu suspendare

15 Aug 2018 1673