Justitie

Unde voia să ajungă deţinutul Tentativă de evadare din Penitenciarul Poarta Albă - Secţia Valu lui Traian. S-a tras cu arma

Judecătoria Constanţa a decis, ieri, condamnarea unui bărbat la şase luni de închisoare cu executare, pentru tentativă la evadare. În rechizitorul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa se arată că, aproape de finele anului 2013, puţin după ora prânzului, în timp ce se afla în executarea pedepsei privative de libertate în Penitenciarul Poarta Albă - Secția Valu lui Traian, inculpatul a încercat să evadeze.
 
Tot în actul de sesizare a instanţei se mai arată că inculpatul a escaladat două garduri din plasă metalică de aproximativ doi metri înălţime, prevăzute la partea superioară cu mai multe rânduri de sârmă ghimpată. Ulterior, inculpatul a fost somat verbal de către un angajat al penitenciarului, însă nu s-a oprit şi s-a urcat pe cel de al treilea gard metalic având o înălţime de aproximativ patru metri. În acele secunde, inculpatul a fost somat din nou, iar gardianul a executat un foc de armă în plan vertical. Abia atunci inculpatul a renunţat la planul de evadare şi s-a culcat la sol şi, ulterior, a fost dus în celula sa.
 
Ajuns în faţa magistraţilor, inculpatul a recunoscut în totalitate comiterea faptei, motivând că a încercat să evadeze pentru că i s-a făcut dor de familie.
 
Judecătoria Constanţa, în primă instanţă, a hotărât condamnarea inculpatului la şase luni de închisoare, pentru tentativă la evadare, care s-au adăugat la pedeapsa rămasă de executat de doi ani şi cinci luni de închisoare la momentul evadării, din pedeapsa de patru ani şi trei luni aplicată în baza unei sentinţe penale a Judecătoriei Olteniţa. În final, inculpatul a fost condamnat la doi ani şi 11 luni de închisoare, cu executare.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă. Deţinut periculos, condamnat pentu tâlhărie, a evadat de la Penitenciarul Jilava

07 Mar 2019 480

Un deținut de la Penitenciarul Pelendava a evadat

27 Aug 2015 992

Condamnat pentru evadare dintr-un penitenciar spaniolUn tânăr din Cernavodă, încătuşat pentru omor calificat

11 Dec 2014 1279

Condamnat pentru evadare

22 Oct 2013 661