„Unii şefi se răzbună pe subordonaţi“ SPR Diamantul şi decizia care „foloseşte tuturor poliţiştilor aflaţi în activitate“

Judecătorii din cadrul Tribunalului Bacău au dispus, în primă instanţă, anularea unei fişe de evaluare întocmită în cazul unui poliţist şi obligarea Inspectoratului de Poliţie din Bacău să îl evalueze din nou pe omul legii, potrivit dispoziţiilor art 3 din Cap. II al anexei 22 la OMAI 140/2016.
 
Conform reprezentanţilor Sindicatului Poliţiştilor din România „Diamantul“ - Organizaţia Bacău, decizia Tribunalului Bacău „creează un precedent şi foloseşte tuturor poliţiştilor aflaţi în activitate“.
 
„Am câştigat în primă instanţă acţiunea privind acordarea calificativului „bine“ de către IPJ Bacău. La prima vedere nu pare a avea o însemnătate mare, dar pe termen lung este extrem de importantă deoarece creează un precedent şi foloseşte tuturor poliţiştilor aflaţi în activitate. Mai exact, în momentul de faţă, şefii de birou sau de serviciu consideră calificativul o prerogativă a lor personală şi nu o activitate obiectivă. În acest fel, acordă calificative de „bine“ sau „satisfăcător“ (calificative considerate negative) unor lucrători care au intrat în conflict anterior nerespectând prevederile Ordinului 140/2016 care stabileşte nişte condiţii obiective şi nişte principii esenţiale în efectuarea evaluării. Astfel, unii şefi se răzbună efectiv pe subordonaţii aşa-zişi „incomozi“ şi le dau o „lecţie“ printr-un calificativ inferior celui pe care îl merită de fapt. În acest context, am hotărât să fac această acţiune tocmai pentru a sublinia nedreptăţile care au loc în sistemul M.A.I.“, se mai arată în mesajul reprezentanţilor Sindicatului Poliţistilor din România „Diamantul“ - Organizaţia Bacău.
 
În acest context, redăm şi decizia Tribunalului Bacău şi facem precizarea că hotărârea nu este definitivă: „Ia act de renunţarea la judecata capătului de cerere nr. 2 vizând anularea hotărârii prin care i-a fost respinsă cererea de mutare pe un post prevăzut cu funcţii superioare. Admite în parte acţiunea: anulează fişa de evaluare nr. 367598/10.01.2018 emisă de IPJ Bacău pentru perioada 21.02.2017-31.12.2017 şi obligă pârâta la evaluarea reclamantului pentru perioada 21.02.2017-31.12.2017 potrivit dispoziţiilor art 3 din Cap. II al anexei 22 la OMAI 140/2016. Respinge ca nefondat capătul al treilea al cererii de chemare în judecată. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată“.
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Petiţie cu 22 de întrebări Sindicatul Poliţiştilor din România „Diamantul“ insistă în problema salariilor

21 Jul 2018 14908

Ministerul de Interne, învins de poliţişti! Iată decizia magistratilor

21 Jun 2016 3244

În atenţia polițiştilor! Aveți dreptul de a purta cioc, barbă, plete și tatuaje!

25 Mar 2016 14686