UPDATE IPS Teodosie a fost achitat definitiv (minută)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României s-a pronunțat azi în dosarul în care Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, a fost trimis în judecată de DNA Constanţa. Azi, Curtea Supremă a decis achitarea definitivă a lui IPS Teodosie. De menționat că arhipiscopul Tomisului a fost achitat și în primă instanță, la Curtea de Apel Constanța. 

Iată decizia judecătorilor

 Admite apelul declarat de intimatul inculpat Ştefan Aurelian împotriva sentinţei penale nr.84/P din 06 iunie 2019 a Curţii de Apel Constanţa, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie, pronunţată în dosarul nr. 67/36/2017.

Extinde efectele apelului şi cu privire la inculpaţii Beca Stere, Malaxa Bogdan Petrişor, Nadoleanu Gheorghe, Petrescu Teodosie şi Cojocaru Ciprian-Ioan. Desfiinţează sentinţa penală atacată numai în ceea ce priveşte temeiurile achitării dispuse în cauză şi soluţionarea laturii civile în ceea ce-l priveşte pe inculpatul Petrescu Teodosie. Reţine cauza spre rejudecare şi, în fond: Stabileşte ca temei al achitării pentru inculpaţii Ştefan Aurelian, Beca Stere, Malaxa Bogdan Petrişor, Nadoleanu Gheorghe şi Cojocaru Ciprian-Ioan dispoziţiile art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) teza I din Codul de procedură penală, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.

Schimbă temeiul achitării pentru inculpatul Petrescu Teodosie din art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) Cod procedură penală în art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. a) Cod procedură penală, întrucât fapta nu există. Respinge acţiunea civilă formulată împotriva inculpatului Petrescu Teodosie.

Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate.

Cheltuielile judiciare ocazionate de apelul formulat de apelantul intimat inculpat Ştefan Aurelian rămân în sarcina statului. Onorariile parţiale cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru apelantul intimat inculpat Ştefan Aurelian şi pentru intimaţii inculpaţi Petrescu Teodosie şi Cojocaru Ciprian Ioan, în sumă de câte 314 lei pentru fiecare, rămân în sarcina statului. Onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Beca Stere, Malaxa Bogdan Petrişor şi Nadoleanu Gheorghe, în sumă de câte 1253 lei pentru fiecare, rămân în sarcina statului. II. Respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa şi de partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură împotriva sentinţei penale nr.84/P din 06 iunie 2019 a Curţii de Apel Constanţa, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie.

Cheltuielile judiciare ocazionate de apelul parchetului rămân în sarcina statului. Obligă apelanta parte civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 14 februarie 2020.


UPDATE 

Trebuie să constatăm că lucrurile lui Dumnezeu nu sunt cuprinse de întuneric. Am crezut în Dumnezeu, căruia m-am încredințat cu slujirea mea, la care m-a chemat.

Am crezut în justitie, și iată că rezultatul este pe măsură. Știam că cele pentru care eram cercatat nu există, ceea ce s-a dovedit și în final.Păcat de atât osteneala a celor ce au întors pe față și pe dos toate acele declarații și acuzații. Multumesc lui Dumenezeu și mă rog pentru cei ce păzesc dreptatea în această țară. Unii dintre credincioși îmi plângeau de milă și spuneam de fiecare dată că nu sunt supărat. Când te acuză cineva fără să existe un motiv de acuzație îți face un bine și eu le mulțumesc și celor ce m-au acuzat și celor ce m-au achitat.

Unii credincioși poate au gândit că am făcut ceva, că nu degeaba sunt chemat la DNA. Vreau să nu vă smintiți, de multe ori iese fum și fără foc. Nu mai este proverbul acest adevărat decât în cele materiale. Focul lui Dumnezeu stinge toată vrăjmășia, toată nedreptatea, toată răutatea.

Mulțumesc tuturor celor ce au crezut că nu este nimic să mă incrimineze.

Doamne ajută tuturor și să rămânem în pace în iubire și în bunăvoire unii cu alții, a precizat arhiepiscopul Tomisului. 


Citește și: Înalta Curte se pronunţă azi în dosarul lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru judecători au decis achitarea lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului

15 Feb 2020 3632

Înalta Curte se pronunţă azi în dosarul lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului

14 Feb 2020 1068

Înalta Curte a finalizat judecata în dosarul lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului „Avem încredere în actul de Justiție. Nu mă simt afectat “

31 Jan 2020 1483

Au fost aleşi cei trei judecători care vor analiza dosarul lui Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului

16 Oct 2019 1521

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, achitat. Primul termen în apel, 18 octombrie

31 Jul 2019 1194

Dosarul „Nazarcea“, în care este implicat ÎPS Teodosie, pe masa judecătorilor de la ÎCCJ

08 Jul 2019 1883

Decizie de ultimă oră! IPS Teodosie, achitat în dosarul unde este acuzat că ar fi obţinut fonduri europene ilegal

06 Jun 2019 3560