UPDATE Prefectul județului Constanța a contestat în instanță demiterea viceprimarului comunei Lumina. Ioan Roman, repus pe funcție
UPDATE

Hotărârea de Consiliul Local Lumina, de demitere a viceprimarului comunei Lumina a fost revocată.

Primarul comunei Lumina,, Dumitru Chiru a declarat pentru cotidanul ZIUA de Constanța că hotărârea a fost revocată după ce prefectul i-a sesizat în legătură cu nelegalitatea ei.

„Hotărârea a fost revocată luni, 19 septembrie. Știu că hotărârea a fost atacată și în instanță, însă nu am primit încă o citație în acest sens. Oricum procesul rămane fără obiect, pentru că Ioan Roman s-a întors pe funcția de viceprimar", a spus Chiru.

Cel mai probabil, însă Dumitru Chiru va propune din nou revocarea viceprimarului, respectând de acestă dată condițiile legale. Știrea inițială:

Prefectul județului Constanța a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal dosarul nr. 6412/118/2022.

Acţiune prefectului vizează obținerea tutelei administrative pentru HCL nr. 179/2022 emisă de Consiliul Local Lumina.

Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen în dosarul prin care reprezentantul Guvernului în teritoriu cere instanței anularea actului administrativ care a condus la demiterea viceprimarului comunei Lumina.

Prefectul județului, Silviu-Iulian Coșa a precizat pentru ZIUA de Constanța că din punctul de vedere a instituției pe care o conduce, „hotărârea referitoare la demiterea viceprimarului comunei Lumina s-a adoptat cu încălcarea legii".Liberalul Ioan Roman fusese demis din funcție la sfârșitul lunii august la propunerea primarului PSD în funcție, Dumitru Chiru.

„În cadrul ședinței de Consiliu Local de marți, 30 august, am fost eliberat din funcția de viceprimar al comunei că urmare a votului unei majorități alcătuite din consilierii PSD, Pro Romania, AUR și PMP. Propunerea a fost introdusa pe ordinea de zi de către primarul PSD în funcție, Dumitru Chiru.

Nu mă agăț de fotolii administrative și nu urmăresc sub nicio forma să pozez în victima, însă consider că este important că locuitorii comunei noastre să știe cine sunt, de fapt, oamenii care una declara și susțin în campanie electorala și alta fac în momentul în care le sunt prezentate oferte de nerefuzat.

Motivele invocate pentru demiterea mea sunt fară fundament și nu au nicio legătură cu realitatea. Care este miza acestei ambiții a domnului Chiru? Sincer, nu stiu să vă spun, însă sunt sigur că vom afla și asta într-un viitor apropiat.

Rămân, alaturi de colegii mei din PNL, membru în cadrul Consiliului Local" a precizat Roman la câteva zile de la demiterea din funcție.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Viceprimarul comunei Lumina, județul Constanța, demis din funcție. Ce a precizat acesta
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Conturi a câștigat procesul intentat de Primăria Constanța. Era vizat contractul de ecarisaj cu Green Life Recycling SRL

26 Sep 2022 547

Dosarul privind trecerea Complexului Sportiv “Hidrotehnica” din administrarea UMC în cea a Consiliului Local Constanța va fi rejudecat

24 Sep 2022 795

Modificări de ultim moment Când are loc recursul în procesul dintre Georgeta Tapangea și Primăria Constanța. Mărul discordiei, exproprierea

23 Sep 2022 683

Decizii ale magistraților în cadrul procesului intentat de Mirela Matichescu împotriva unei decizii luate de AGA Airtours SRL

22 Sep 2022 713

Detalii șocante din dosar! O femeie din Suceava, condamnată definitiv după ce și-a ucis trei copii!

22 Sep 2022 706

Achiziții publice contestate în instanță. Primăria Constanța pierde definitiv procesul cu Synergetics Corporation SRL

19 Sep 2022 590

S-au afișat listele judecătorilor care vor la Curtea Supremă! Niciun candidat de la Constanța (DOCUMENT)

18 Sep 2022 582

Muzica din parcul Aqua Magic, deținut de Aqualand, subiect de proces. Cazul ajunge la Curtea Supremă

17 Sep 2022 1100

Înalta Curte a stabilit când ar putea fi eliberați frații Alexandru și Radu Mazăre. Ce le-au spus cei doi judecătorilor

15 Sep 2022 1499

Marcon Star SRL pierde definitiv procesul pentru atribuirea contractelor de delegare a serviciului de transport persoane în județul Constanța!

10 Sep 2022 2905

Magistrații îl obligă pe Vergil Chițac să elibereze viza anuală a autorizației de funcționare pentru Casa Bueno din Satul de Vacanță

09 Sep 2022 1313

Constituire de garanție din necunoașterea legii! Cum vrea Termoficare Constanța SRL să scape de punerea în aplicare a unei decizii dictate de magistrați?

08 Sep 2022 1138

Anunțul premierului! Pachetul de legi ale Justiției se va dezbate și aproba astăzi

24 Aug 2022 536

Procedura de delegare a transportului de persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța, atacată la Tribunalul Constanța

17 Aug 2022 867

Miza este baza Hidrotehnica. Universitatea Maritimă din Constanța uzitează de toate căile de atac în cadrul procesului deschis Consiliului Local Constanța

08 Aug 2022 1271