UPDATE Prefectul județului Constanța a contestat în instanță demiterea viceprimarului comunei Lumina. Ioan Roman, repus pe funcție




UPDATE

Hotărârea de Consiliul Local Lumina, de demitere a viceprimarului comunei Lumina a fost revocată.

Primarul comunei Lumina,, Dumitru Chiru a declarat pentru cotidanul ZIUA de Constanța că hotărârea a fost revocată după ce prefectul i-a sesizat în legătură cu nelegalitatea ei.

„Hotărârea a fost revocată luni, 19 septembrie. Știu că hotărârea a fost atacată și în instanță, însă nu am primit încă o citație în acest sens. Oricum procesul rămane fără obiect, pentru că Ioan Roman s-a întors pe funcția de viceprimar", a spus Chiru.

Cel mai probabil, însă Dumitru Chiru va propune din nou revocarea viceprimarului, respectând de acestă dată condițiile legale. 



Știrea inițială:


Prefectul județului Constanța a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal dosarul nr. 6412/118/2022.

Acţiune prefectului vizează obținerea tutelei administrative pentru HCL nr. 179/2022 emisă de Consiliul Local Lumina.

Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen în dosarul prin care reprezentantul Guvernului în teritoriu cere instanței anularea actului administrativ care a condus la demiterea viceprimarului comunei Lumina.

Prefectul județului, Silviu-Iulian Coșa a precizat pentru ZIUA de Constanța că din punctul de vedere a instituției pe care o conduce, „hotărârea referitoare la demiterea viceprimarului comunei Lumina s-a adoptat cu încălcarea legii".



Liberalul Ioan Roman fusese demis din funcție la sfârșitul lunii august la propunerea primarului PSD în funcție, Dumitru Chiru.

„În cadrul ședinței de Consiliu Local de marți, 30 august, am fost eliberat din funcția de viceprimar al comunei că urmare a votului unei majorități alcătuite din consilierii PSD, Pro Romania, AUR și PMP. Propunerea a fost introdusa pe ordinea de zi de către primarul PSD în funcție, Dumitru Chiru.

Nu mă agăț de fotolii administrative și nu urmăresc sub nicio forma să pozez în victima, însă consider că este important că locuitorii comunei noastre să știe cine sunt, de fapt, oamenii care una declara și susțin în campanie electorala și alta fac în momentul în care le sunt prezentate oferte de nerefuzat.

Motivele invocate pentru demiterea mea sunt fară fundament și nu au nicio legătură cu realitatea. Care este miza acestei ambiții a domnului Chiru? Sincer, nu stiu să vă spun, însă sunt sigur că vom afla și asta într-un viitor apropiat.

Rămân, alaturi de colegii mei din PNL, membru în cadrul Consiliului Local" a precizat Roman la câteva zile de la demiterea din funcție.

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Viceprimarul comunei Lumina, județul Constanța, demis din funcție. Ce a precizat acesta
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Apel respins în procesul dintre Bestfoam SRL și Comisariatul Județean Constanța

18 Apr 2024 330

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

17 Apr 2024 465

Justiție Constanța Mega Instal Gaz Service SRL în conflict cu autoritățile locale din comuna Limanu. A fost stabilit un nou termen în dosar

16 Apr 2024 498

Justiție Constanța Termen stabilit în dosarul litigiului achizițiilor publice dintre Nav Maritim Consulting SRL și CNACN

16 Apr 2024 440

Greenpeace România cheamă în judecată ABADL și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa"

15 Apr 2024 548

Soarta imobilului de la Brotăcei Maratonul proceselor Georgetei Tapangea vs. Primăria Constanța continuă. Ce au decis magistrații la ultimul termen?

14 Apr 2024 975

Magistrații au suspendat procesul intentat de Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist unui revoluționar din Constanța

12 Apr 2024 402

Condamnare pentru Monica Macovei, fost ministru al Justiției! 6 luni de închisoare cu suspendare la Judecătoria Mangalia

12 Apr 2024 699

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, achitat definitiv pentru ucidere din culpă

11 Apr 2024 673

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 481

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 384

Decizie în procesul dintre firma care administrează Cimitirul Municipal și Primăria Constanța

10 Apr 2024 519

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident aproape de Mangalia! Mâine, termen în dosarul civil

08 Apr 2024 506

Primarul din Corbu și-a dat în judecată contracandidatul de la Alianța Dreapta Unită!

31 Mar 2024 515

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 439