„Urecheată“ pentru camerele video ale Poliției Locale, Primăria Constanța a câștigat procesul!

Poliția Locală Constanța, foto cu rol ilustrativ. Sursa foto: Primăria Constanța

 
  • Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal are de plătit UAT Municipiul Constanța suma de 2.876 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.
  • Decizia Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs în 15 zile de la comunicarea ei.
Victorie pentru Primăria Constanța, în procesul intentat Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, litigiul având la bază camerele de supraveghere din dotarea polițiștilor locali!
 
Judecătorii Tribunalului Constanța au admis cererea de chemare în judecată și au anulat decizia emisă de ANSPDCP!
 
Mai mult decât atât, Autoritatea are de plătit UAT Municipiul Constanța suma de 2.876 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată.
 
Decizia Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii motivate.
 
Amintim, dosarul a fost înregistrat la instanță sub indicativul 509/118/2022, Secția de Contencios administrativ și fiscal, iar cazul s-a aflat în atenția completului CA8 al secției, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Ciprian Gabriel Butaru.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în cauză este vorba despre o cerere de anulare a unei decizii a ANSPDCP formulată de UAT Municipiul Constanța, în speță, Decizia nr. 3/04.01.2022.
 
Ce spunea primăria
 

Contactați telefonic la momentul înregistrării dosarului la instanță, reprezentanții Biroului de Presă al Primăriei Municipiului Constanța au declarat, pentru ZIUA de Constanța, în legătură cu acest proces, faptul că decizia are legătură cu echipamentul polițiștilor locali.
 
„Este vorba despre camerele video la purtător, parte din echipamentul polițiștilor locali“, au explicat reprezentanții Primăriei Constanța.

 
În continuare, reprezentanții Primăriei Constanța au explicat că este vorba despre un avertisment aplicat de instituția pentru supravegherea prelucrării datelor cu caracter personal.
 
„Inițial, a fost un avertisment cu un set de măsuri, poliția locală le-a implementat conform interpretării DPO aflat în contract cu primăria, ulterior autoritatea a considerat că nu ne-am conformat întocmai și au revenit cu decizia pe care o contestăm“, au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța, pentru ZIUA de Constanța.
 
De asemenea, aceștia au mai precizat că până la soluționarea cauzei, utilizarea camerelor a fost sistată.
 
Din minuta hotărârii Tribunalului
 
În minuta Hotărârii nr. 1140/2022 a Tribunalului se arată că instanța „respinge excepţiile lipsei de obiect şi lipsei de interes, invocate de pârâta Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, ca neîntemeiate“.
 
Mai departe, instanța „admite cererea de chemare în judecată, formulată de reclamanta UAT Municipiul Constanţa, în contradictoriu cu pârâta Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal“.
 
„Anulează Decizia nr. 3 din data de 04.01.2022 emisă de pârâtă. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 2876 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată“, se mai precizează în minuta deciziei Tribunalului.
 
Așa cum am precizat anterior, Autoritatea are la dispoziție un termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii pentru a o ataca în recurs, situație în care procesul ar putea continua la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Cu recurs
Polițiștii locali din Constanța l-au dat în judecată pe Primarul Municipiului Constanța! Judecătorii explică de ce au pierdut polițiștii, în primă instanță (MOTIVARE)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Compania afaceristului Dragomir a contestat licitația pentru execuția străzilor Primăria Hârșova învinsă la Consiliul de Soluționare a Cotestațiilor!

29 Mar 2024 78

A doua licitație, organizată de fiscul din Constanța pentru valorificarea a două terenuri deținute de Primăria Cogealac (DOCUMENT)

29 Mar 2024 114

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 142

Justiție Constanța Primăria Năvodari pierde un nou proces deschis Inspectoratului de Stat în Construcții

29 Mar 2024 141

Afaceri Constanța Aproximativ 600.000 de lei puși la bătaie de Primăria Cobadin. Ce vrea să achiziționeze (DOCUMENT)

29 Mar 2024 112

Cumpărări directe Constanța Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada" a semnat cu Art By Fuego SRL. Contract, în valoare de 20.000 de lei (DOCUMENT)

29 Mar 2024 217

O nouă trecere de pietoni, amenajată în municipiul Constanța. Iată unde

29 Mar 2024 325

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Stelian Ion - „Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 349

Primăria Constanța Continuă procesul de reabilitare a carosabilului pe strada Micșunelelor, tronsonul cuprins între străzile Mugurului și Amurgului

29 Mar 2024 297

OIL Terminal SA investește în Portul Constanța. Compania va construi un rezervor în vecinătatea Danei 67

29 Mar 2024 357

Durata contractului este de 12 luni Primăria Constanța cumpără 130 de camere video

29 Mar 2024 334

Primăria Municipiului Constanța angajează casier. Detalii

29 Mar 2024 387

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 323

Primăria Constanța Atenție, constănțeni! Mâine vor suna sirenele de alarmare publică

28 Mar 2024 578

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 803