Urmașii aristocratului George baron de Löwendal, la judecată pentru terenurile din județul Constanța. Ce s-a întâmplat cu procesul

  • Dosarul civil are numărul 20896/3/2019 și a fost înregistrat inițial pe rolul instanțelor bucureștene.
  • Procesul vizează „Lotul D din Planul Canara al Moșiei Techirghiol“.
  • La termenul din august, judecătorii constănțeni au stabilit că lipsește raportul de expertiză pentru terenul vizat.
Judecătorii Tribunalului Constanța au decis să amâne pentru luna noiembrie procesul deschis de urmașii pictorului George baron de Löwendal pentru terenurile revendicate în județul Constanța. Potrivit datelor oficiale, amânarea a fost decisă dat fiind că raportul expertizei dispuse în cauză nu a fost depus la dosar. În aceste condiții, procesul se va relua pe 24 noiembrie, de la ora 14.00, la Secția I civilă.
Așa cum arătam în edițiile anteriore, este vorba despre dosarul înregistrat sub numărul 20896/3/2019, care s-a aflat inițial pe rolul instanțelor bucureștene și ulterior a fost transmis Tribunalului Constanța.
Părți în procesul civil sunt Ioana Lucia Harca și Ariadna Ruxandra Löwendal-Dănilă (nepoata artistului, fiica Irinei Dall, dar și președinte al Fundației Löwendal), în calitate de reclamant și, de partea opusă, Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor.

Moșia Techirghiol

Proprietatea din județul Constanța ce face obiectul dosarului este moștenire din partea soțului primei fiice a artistului, Lydia Löwendal-Papae, arhitectul Radu Mihai Papae.
Mai exact, proprietatea în discuție se află în Eforie Nord, fiind vorba despre „Lotul D din Planul Canara al Moșiei Techirghiol, proprietatea Eforia Spitalelor Civile“, după cum se arată în actele de la instanță.
Dosarul din 2019 reprezintă, de fapt, o continuare a acțiunii inițiale în instanță, deschisă încă din anul 2009, când cele două moștenitoare s-au judecat inițial cu municipalitatea din Eforie pentru imobilul în discuție și au obținut în instanță obligarea acesteia la acordarea de despăgubiri, terenul neputând fi restituit în natură.
În noul dosar, potrivit Jurindex, cele două moștenitoare au formulat contestație împotriva deciziei de compensare emisă de Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor în legătură cu proprietatea din Eforie. Astfel, acestea au solicitat „să se dispună modificarea decizie atacate si stabilirea unui număr de puncte corespunzător pentru imobilul reprezentat de Lotul D din Planul Canara al Moșiei Techirgiol, proprietatea Eforia Spitalelor Civile, situat în Eforie Nord, jud. Constanța“, conform www.rolii.ro.
Așa cum am menționat anterior, dosarul din 2019 a fost înregistrat inițial pe rolul Tribunalului București, însă judecătorii din Capitală au decis declinarea competenței în favoarea Tribunalului Constanța.
La termenul de acum câteva zile, judecătorii constănțeni au constatat că nu a fost trimis la dosarul cauzei raportul expertizei, așa încât au fost nevoiți să amâne procesul.

Citește și:

Ce revendică urmașii aristocratului George baron de Löwendal în județul Constanța. Acuzații de subevaluare
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Definitiv Urmașii aristocratului George baron de Löwendal, despăgubiți pentru fostele moșii din județul Constanța. Câți bani vor primi

26 May 2022 2059

Acuzații de subevaluare Urmașii aristocratului George baron de Löwendal ajung la Curtea de Apel pentru fostele moșii din județul Constanța

15 Sep 2021 1862

Cât vor primi urmașii aristocratului George baron de Löwendal pentru fostele moșii din județul Constanța

12 Jun 2021 2602

O parte din Moșia Techirghiol, revendicată în instanță de urmașii aristocratului George baron de Löwendal. Lipsește raportul de expertiză

11 Mar 2021 2500

Ce revendică urmașii aristocratului George baron de Löwendal în județul Constanța. Acuzații de subevaluare

06 Apr 2020 8467