USR Constanța, acuzații dure la adresa primarului Valentin Vrabie!


 
  • Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la primarul din Medgidia, Valentin Vrabie, cu privire la comunicatul USR Constanța, însă demersul nostru nu a fost posibil, edilul nerăspunzând la telefon.
 
USR Constanța, acuzații dure la adresa primarului din Medgidia, Valentin Vrabie! Recent, în mediul online, USR a precizat că Mosescu Bogdan Marian, administrator public al oraşului, a anulat în instanță decizia prin intermediul căreia a fost demis!
 
În continuare, redăm comunicatul USR Constanța, așa cum a fost el postat în mediul online:   
 
„Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis că primarul PNL din Medgidia, Valentin Vrabie a comis un abuz în momentul în care l-a demis pe fostul administrator public al oraşului, membrul USR Bogdan Moşescu. Bogdan Moșescu, fost candidat la Primărie din partea USR Medgidia, fusese revocat din funcția publică în 2019, în urma unor controale pe care le-a demarat asupra firmelor de casă ale primarului Vrabie. Cu alte cuvinte, l-a deranjat rău de tot pe actualul primar. Când a fost dat afară abuziv de primarul Vrabie, Bogdan Moșescu coordona structurile Primăriei Medgidia implicate în atragerea și gestionarea de finanțări nerambursabile și reușise, alături de echipa sa, performanța de a atrage pentru Municipiul Medgidia proiecte de zeci de milioane de euro. Activitatea sa a fost de nenumărate ori recunoscută la nivel național, fiind ales Vicepreședinte al Asociației Administratorilor Publici din România.  La finele anului 2019, Primăria Medgidia deja inițiase implementarea mai multor proiecte, iar Bogdan Moșescu începuse un amplu proces de control și verificare a calității acestor lucrări. În momentul în care controalele (cu posibile instaurări de penalizări pentru nerespectarea condițiilor din contract) au ajuns la unul dintre contractori, primarul Vrabie l-a demis în mod abuziv. Curtea de Apel Constanţa i-a dat dreptate colegului nostru, în mod definitiv, decizia primarului Valentin Vrabie fiind anulată“.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, este vorba despre dosarul 7321/118/2019*, cu părți:
 
Mosescu Bogdan Marian          Recurent - reclamant
Primarul Municipiului Medgidia - intimat pârât
Municipiul Medgidia - prin primar - intimat pârât
Vrabie Valentin - intimat intervenient
Consiliul Local al Municipiului Medgidia - intimat pârât
 

Pe data de 17.02.2022, Curtea de Apel Constanța a luat următoarea decizie:
 

„Dec. 169/CA - Admite recursul formulat de recurentul-reclamant Mosescu Bogdan Marian. Casează în parte sentinţa recurată şi rejudecând, dispune: Admite în parte acţiunea principală. Admite în parte cererea conexă. Dispune anularea în parte a HCL Medgidia nr. 117/14.07.2008 - Anexa nr. 3 în ceea ce privețte dispoziția de la art. 10 din Contractul-cadrul de management. Dispune anularea Dispoziiei nr. 1137/22.10.2019 emisă de Primarul Municipiului Medgidia. Obligă pârâtul la plata către reclamant a drepturilor salariale cuvenite de la data de 24.10.2019 și până la data încetării contractului de management prin ajungerea la termen. Respinge cererea privind repunerea reclamantului în situația anterioară emiterii dispoziției contestate. Obligă pârâții la plata către reclamantă a sumei de 3000 de lei cheltuieli de judecată în fond. Menține restul dispozițiilor din sentința recurată. Obligă intimații la plata către recurent a sumei de 3200 lei cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 17.02.2022. (E.Gr.-MDC) Document: Hotarâre  169/2022“.

 
Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la primarul din Medgidia, Valentin Vrabie, cu privire la comunicatul USR Constanța, însă demersul nostru nu a fost posibil, edilul nerăspunzând la telefon.

 
În cazul în care Valentin Vrabie va dori totuşi să transmită un punct de vedere cu privire, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.    
 
În continuare, am solicitat un punct de vedere și de la Biroul de presă al Primăriei municipiului Medgidia, prin intermediul unei solicitări scrie, însă până la închiderea ediției reprezentanții primăriei nu au răspuns. 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Final de proces, la Medgidia!
Judecătorii au stabilit ziua pronunțării în dosarul în care primarul Valentin Vrabie este acuzat de fals intelectual

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect Undă verde de la Mediu pentru Varianta Ocolitoare Medgidia

24 Oct 2022 528

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 23 august 2022

24 Aug 2022 1421

Bogdan Moșescu, fost administrator public al Medgidiei, a anulat în instanță decizia prin care a fost demis! Cum motivează judecătorii (DOCUMENT)

08 Aug 2022 7348

Municipiul Medgidia, chemat la judecată pentru asfaltările din oraș! Ce sumă este la mijloc. Ce declară părțile (DOCUMENT)

26 Jul 2022 1262

Primarul Vrabie nu i-a mai prelungit mandatul. De ce a plecat Eugen Aglițoiu de la conducerea Spitalului Municipal Medgidia?

12 Jul 2022 4627

Motivarea instanței în cazul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, condamnat cu executare în primă instanță (DOCUMENT)

08 Jul 2022 1955

Condamnat cu executare în primă instanţă! Curtea de Apel, anunţ important în cazul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia!

04 Jul 2022 9013

Ce spune Valentin Vrabie, primarul din Medgidia Mașina judecătorului Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia, vandalizată! (VIDEO)

30 Jun 2022 4351

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, prima reacție oficială după condamnarea cu executare! Decizia nu este definitivă

30 Jun 2022 4156

Ce se va întâmpla mai departe Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, condamnat cu executare! Decizia nu este definitivă. Procesul a durat aproape doi ani!

29 Jun 2022 2150

Oficial! Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, condamnat cu executare, în primă instanță

28 Jun 2022 17119

Zi decisivă în dosarul în care Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, este acuzat de fals intelectual

15 Jun 2022 1400

Comuna Peștera a declarat apel în procesul cu fostul edil, Valentin Vrabie

10 Jun 2022 1810

Amânare de pronunțare în dosarul primarului Valentin Vrabie

18 May 2022 1216

Proces deschis de Primarul Comunei Peștera lui Valentin Vrabie. Care a fost decizia instanței

27 Apr 2022 1863