USR Constanța, acuzații dure la adresa primarului Valentin Vrabie!


 
  • Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la primarul din Medgidia, Valentin Vrabie, cu privire la comunicatul USR Constanța, însă demersul nostru nu a fost posibil, edilul nerăspunzând la telefon.
 
USR Constanța, acuzații dure la adresa primarului din Medgidia, Valentin Vrabie! Recent, în mediul online, USR a precizat că Mosescu Bogdan Marian, administrator public al oraşului, a anulat în instanță decizia prin intermediul căreia a fost demis!
 
În continuare, redăm comunicatul USR Constanța, așa cum a fost el postat în mediul online:   
 
„Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis că primarul PNL din Medgidia, Valentin Vrabie a comis un abuz în momentul în care l-a demis pe fostul administrator public al oraşului, membrul USR Bogdan Moşescu. Bogdan Moșescu, fost candidat la Primărie din partea USR Medgidia, fusese revocat din funcția publică în 2019, în urma unor controale pe care le-a demarat asupra firmelor de casă ale primarului Vrabie. Cu alte cuvinte, l-a deranjat rău de tot pe actualul primar. Când a fost dat afară abuziv de primarul Vrabie, Bogdan Moșescu coordona structurile Primăriei Medgidia implicate în atragerea și gestionarea de finanțări nerambursabile și reușise, alături de echipa sa, performanța de a atrage pentru Municipiul Medgidia proiecte de zeci de milioane de euro. Activitatea sa a fost de nenumărate ori recunoscută la nivel național, fiind ales Vicepreședinte al Asociației Administratorilor Publici din România.  La finele anului 2019, Primăria Medgidia deja inițiase implementarea mai multor proiecte, iar Bogdan Moșescu începuse un amplu proces de control și verificare a calității acestor lucrări. În momentul în care controalele (cu posibile instaurări de penalizări pentru nerespectarea condițiilor din contract) au ajuns la unul dintre contractori, primarul Vrabie l-a demis în mod abuziv. Curtea de Apel Constanţa i-a dat dreptate colegului nostru, în mod definitiv, decizia primarului Valentin Vrabie fiind anulată“.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, este vorba despre dosarul 7321/118/2019*, cu părți:
 
Mosescu Bogdan Marian          Recurent - reclamant
Primarul Municipiului Medgidia - intimat pârât
Municipiul Medgidia - prin primar - intimat pârât
Vrabie Valentin - intimat intervenient
Consiliul Local al Municipiului Medgidia - intimat pârât
 

Pe data de 17.02.2022, Curtea de Apel Constanța a luat următoarea decizie:
 

„Dec. 169/CA - Admite recursul formulat de recurentul-reclamant Mosescu Bogdan Marian. Casează în parte sentinţa recurată şi rejudecând, dispune: Admite în parte acţiunea principală. Admite în parte cererea conexă. Dispune anularea în parte a HCL Medgidia nr. 117/14.07.2008 - Anexa nr. 3 în ceea ce privețte dispoziția de la art. 10 din Contractul-cadrul de management. Dispune anularea Dispoziiei nr. 1137/22.10.2019 emisă de Primarul Municipiului Medgidia. Obligă pârâtul la plata către reclamant a drepturilor salariale cuvenite de la data de 24.10.2019 și până la data încetării contractului de management prin ajungerea la termen. Respinge cererea privind repunerea reclamantului în situația anterioară emiterii dispoziției contestate. Obligă pârâții la plata către reclamantă a sumei de 3000 de lei cheltuieli de judecată în fond. Menține restul dispozițiilor din sentința recurată. Obligă intimații la plata către recurent a sumei de 3200 lei cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, astăzi, 17.02.2022. (E.Gr.-MDC) Document: Hotarâre  169/2022“.

 
Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la primarul din Medgidia, Valentin Vrabie, cu privire la comunicatul USR Constanța, însă demersul nostru nu a fost posibil, edilul nerăspunzând la telefon.

 
În cazul în care Valentin Vrabie va dori totuşi să transmită un punct de vedere cu privire, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.    
 
În continuare, am solicitat un punct de vedere și de la Biroul de presă al Primăriei municipiului Medgidia, prin intermediul unei solicitări scrie, însă până la închiderea ediției reprezentanții primăriei nu au răspuns. 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Final de proces, la Medgidia!
Judecătorii au stabilit ziua pronunțării în dosarul în care primarul Valentin Vrabie este acuzat de fals intelectual

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, așteptat azi la Curtea de Apel Constanța! Din motivarea deciziei de rejudecare – edilul nu a fost audiat în faza apelului

26 Mar 2024 2654

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, termen, mâine, la Curtea de Apel Constanța! Unul dintre judecători a formulat o declaraţie de abţinere. S-a respins

25 Mar 2024 902

Valentin Vrabie, victorie la Curtea de Apel Constanța! Primarul din Medgidia a obținut rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv pentru fals intelectual (MINUTĂ)

15 Mar 2024 4389

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, solicită rejudecarea! Curtea de Apel Constanța anunță mâine decizia finală

14 Mar 2024 935

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, solicită rejudecarea! S-a fixat un nou termen în dosar

08 Mar 2024 799

Curtea Supremă, amânare în recursul lui Valentin Vrabie, primarul din Medgidia

27 Feb 2024 975

Oficial Valentin Vrabie revine în funcția de primar al Medgidiei

09 Feb 2024 2718

Reacție la cald a lui Valentin Vrabie, în urma deciziei luate de Curtea de Apel Constanța!

09 Feb 2024 1005

Valentin Vrabie ar putea reveni în fruntea Primăriei Medgidia! Curtea de Apel Constanța a suspendat executarea deciziei prin care a fost condamnat definitiv!

09 Feb 2024 1008

Curtea de Apel Constanța, în pronunțare în dosarul lui Valentin Vrabie! Fostul primar din Medgidia cere rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv!

08 Feb 2024 3676

Valentin Vrabie, fostul primar din Medgidia, termen azi la Curtea de Apel Constanța! Solicită rejudecarea dosarului în care a fost condamnat definitiv pentru fals intelectual

07 Feb 2024 1089

Valentin Vrabie, fostul primar din Medgidia, primă victorie la Curtea Supremă! S-a admis în principiu cererea prin care solicită rejudecarea dosarului penal

17 Jan 2024 4301

Decizii care au „marcat“ justiția din Constanța în 2023! (Penal)

04 Jan 2024 994

ZIUA LIVE. Valentin Vrabie „Nu vreau să rămân cu această etichetă de condamnat. În ceea ce privește o candidatură, nu știu ce să spun” !

02 Nov 2023 1782

ZIUA LIVE Valentin Vrabie, detalii despre activitatea derulată ca edil al municipiului Medigidia înainte de condamnare. „Nu mă consider vinovat cu nimic“ (VIDEO)

02 Nov 2023 1594