„Vă dezbrac de uniformă!“ Polițiști amenințați de un comandant de navă, în Portul Constanța! Prima condamnare, cu executare!

 
  • Inculpatul este suspectat că, în timp ce încerca să iasă din portul Constanţa, a adresat ameninţări agenţilor de poliţie (...) şi (...), ambii din cadrul Gărzii de Coastă- G.N. Constanţa, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, chemaţi de un coleg al agentului de pază (...), creându-le astfel acestora o temere pentru viaţa şi integritatea lor fizică şi tulburând ordinea şi liniştea publică.
  • Mai mult, inculpatul le-a spus oamenilor legii că este comandat de navă și că, dacă nu este lăsat să plece, îi va dezbraca de uniformă de polițiști.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
 
Judecătoria Constanța a decis condamnarea în primă instanță a unui cetățean străin la închisoare cu executare, acesta fiind acuzat de comiterea infracțiunii de ultraj!
 
Oficial
 

„Condamnă pe inculpat la 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (persoană vătămată (...). 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj (persoană vătămată (...). 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Constată că infracţiunile deduse judecăţii sunt concurente cu infracţiunea pentru care inculpatul a fost condamnat prin sentinţa penală (...) Constată că prin sentinţa penală (...) s-a constatat dezincriminarea infracţiunii de contrabandă şi s-a dispus încetarea executării pedepsei de 2 ani închisoare aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă asimilată, prevăzută de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006, fiind astfel anulate formele de executare emise în baza sentinţei penale (...). Contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta hotărâre cu pedeapsa de 8 luni închisoare stabilită prin sentinţa penală (...) va aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an închisoare, la care se va adăuga un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse cu închisoarea stabilite, respectiv un spor de 10 luni şi 10 zile închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă de 1 an, 10 luni şi 10 zile închisoare. Pedeapsa astfel stabilită se va executa în regim de detenţie. Ia act că persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile în cauză“.

 
În prezent, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.
 
Pe scurt, inculpatul este suspectat că în luna martie 2019, în jurul orei 21.00, în timp ce încerca să iasă din portul Constanţa, a adresat ameninţări agenţilor de poliţie (...) şi (...), ambii din cadrul Gărzii de Coastă- G.N. Constanţa, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, chemaţi de un coleg al agentului de pază (...), creându-le astfel acestora o temere pentru viaţa şi integritatea lor fizică şi tulburând ordinea şi liniştea publică.
 
Mai mult, inculpatul le-a spus oamenilor legii că este comandat de navă și că, dacă nu este lăsat să plece, îi va dezbraca de uniformă de polițiști.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Polițiști amenințați cu moartea!
Scene șocante în satul Făurei! Judecătorii din Constanța au rămas în pronunțare (VIDEO)

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițist amenințat într-un bar din Hârşova!

16 Jan 2023 792

Inspector antifraudă din Constanţa, agresat fizic în timpul unui control! Condamnare definitivă

23 Dec 2022 1220

Polițist lovit cu pumnul, la Ovidiu! Suspectul cere să fie eliberat

20 Dec 2022 853

Scandal monstru la Ovidiu! Polițist lovit cu putere

19 Dec 2022 1473

Sentință definitivă în cazul polițistului din Constanța, înjurat și amenințat într-un live, pe Facebook!

16 Dec 2022 1412

Constănțean, trimis la „răcoare“ după ce s-a bătut cu polițiștii! Poliția, despăgubită cu 500 de lei

29 Nov 2022 1310

Scene ca-n filmele cu gangsteri într-o secție de poliție din Constanța! Sentință definitivă

18 Nov 2022 11752

Caz șocant la Constanța! Cinci minore, agresate sexual de un fost deținut! Condamnare cu executare

16 Nov 2022 918

Inspector antifraudă din Constanţa, agresat! Anunțul judecătorilor

16 Nov 2022 821

Constanța. Polițiști amenințați cu moartea! Inculpatul fericit, fapta s-a prescris!

09 Nov 2022 3740

Sentință definitivă în cazul constănțeanului care și-a scos la vedere organul sexual lângă un magazin alimentar

23 Oct 2022 1352

Sentință definitivă pentru bărbatul care s-a urcat pe o autospecială a IPJ Constanța (VIDEO)

21 Oct 2022 1627

Comandant de navă condamnat pentru ultraj! Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța

20 Oct 2022 2179

Doi polițiști din Constanța, agresați fizic! Judecătorii au dictat închisoare cu executare

06 Oct 2022 1340

Polițiști amenințați cu moartea! Scene șocante în satul Făurei! Judecătorii din Constanța au rămas în pronunțare (VIDEO)

01 Oct 2022 1628