Vacanță de coșmar pentru trei turiști moldoveni. Au fost jefuiți și bătuți în Parcul Tăbăcăriei, în apropierea bisericii din lemn

  • Unul dintre cetățenii moldoveni a precizat că a opus rezistență și s-a luptat cu agresorul, timp în care au căzut amândoi în lac.
  • Doi dintre cei trei turiști moldoveni au fost amenințați cu un cuțit.
  • Acum, dosarul se află pe rolul Curții de Apel Constanța.
 
Judecătoria Constanța a decis condamnarea în prmă instanță a trei tineri din Constanța (un major și doi minori), suspectați de tâlhărie calificată, victimele fiind trei cetățeni moldoveni aflați în vacanță în Constanța. Inculpatul major a luat trei ani de închisoare cu executare, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Față de cei doi minori a fost luată măsura educativă neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de șase luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Constanţa, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Din declarațiile persoanelor vătămate a rezultat că la data de 25 iulie 2019, în jurul orelor 22:30, în timp ce se aflau în dreptul unui magazin alimentar amplasat într-o stație de autobuz, în fața Parcului Tăbăcăriei din Municipiul Constanța, au abordat trei tineri necunoscuți de etnie rromă cărora le-au spus că nu sunt din țară și nu cunosc locurile și pe care i-au întrebat unde pot găsi un club în apropiere, în acea zonă.
 
Cei trei tineri din Constanța s-au oferit să-i conducă pe turiști la un presupus local aflat în apropiere.
 
În momentul în care au ajuns în Parcul Tăbăcăriei, în apropierea bisericii din lemn, cei trei indivizi necunoscuți i-au agresat pe turiștii moldoveni, aplicându-le lovituri cu pumnii și cu picioarele și amenințându-le cu un cuțit pe care l-au pus la gât, apoi le-au deposedat de bani și de telefoanele mobile.
 

Victima a căzut cu agresorul în lac

 
Unul dintre tinerii moldoveni au declarat că, în momentul în care au ajuns în parc, a fost acostat de unul din cei trei tineri de etnie rromă pe care l-a descris ca fiind cel mai mare ca vârstă. Victima a relatat că acel tânăr l-a trântit la pământ și i-a pus la gât un cuțit tip briceag cu care l-a amenințat că îl va tăia, dacă nu-i dă tot ce are asupra sa.  Victima a mai arătat că, de frică, i-a dat agresorului telefonul mobil marca Samsung Galaxy A30 după care agresorul său i-a scos din buzunar portofelul din care i-a sustras suma de 200 de lei, apoi l-a aruncat pe jos.
O a doua victimă le-a declarat procurorilor că a fost prinsă de gât și trântită la pământ de către unul dintre cei trei agresori și anume de către unul dintre cei doi care păreau a fi mai mici ca vârstă. Cetățeanul moldovean a precizat că a opus rezistență și s-a luptat cu agresorul, timp în care au căzut amândoi în lac.
 
După ce au ieșit din apă, în sprijinul agresorului său au intervenit și ceilalți doi tovarăși ai lui, împreună cu care era, ocazie cu care cel cu care el se bătea i-a cerut cuțitul celui mai mare ca vârstă. După cea primit cuțitul cerut, agresorul său i-a pus acel cuțit la gât, cerându-i să-i dea tot ce are asupra sa, în caz contrar îl va tăia.
 

Pentru că cel agresat a continuat să opună rezistență, a fost trântit la sol și agresat de către toți cei trei atacatori, care i-au aplicat mai multe lovituri cu pumnii și cu picioarele în zona feței și a corpului.
 
În timp ce se aflau deasupra sa, cei trei agresori l-au controlat în buzunarele de la pantaloni de unde i-au sustras suma de 1.200 de lei și un telefon mobil.

 
Citește și
 
Oficial! Arestări preventive după ce în Portul Constanța au fost descoperite zece milioane de țigarete de contrabandă

Tragedie rutieră în Constanţa! Șoferul care a ucis pe loc un copil de doi ani, pe trecere, lângă Doraly, a scăpat de închisoare

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotoreportaj Turul parcurilor constănțene. Unde a crescut iarba cel mai mult?

02 Jun 2021 2008

#ConstantaAltfel Iată de ce a fost anulat proiectul privind Parcul de Miniaturi din parcul Tăbăcărie. Motivarea judecătorilor

23 Jun 2020 1163

Măsuri pentru prevenirea răspândirii bolilor foarte contagioase. Unde se va acționa astăzi pentru dezinfecție

22 Jun 2020 748

Acţiuni de igienizare a lacului Tăbăcărie de către Apele Române. Când vor interveni angajaţii ABADL

10 Mar 2020 2790

Alertă la ISU Dobrogea. Un incendiu a izbucnit în Parcul Tăbăcărie din Constanța. Intervin pompierii

23 Dec 2019 2614

Podeţele pietonale de traversare a minicanalelor din parcul Tăbăcărie şi Satul de Vacanţă intră în reparaţii

09 Oct 2019 977

Vandalism în Constanţa. Țarcurile pentru câini din Parcul Tăbăcărie, au fost distruse (galerie foto)

12 Aug 2019 1624

Mizeria plutitoare din lacul Tăbăcărie. Cine se face responsabil? (galerie foto)

28 Jun 2019 2699

Zeci de spații de recreere se amenajează în parcurile din municipiul Constanța (galerie foto)

08 May 2019 1075

Primăria Constanţa nu renunţă la Parcul de Miniaturi din Tăbăcărie. Ultima mişcare a municipalităţii

04 Mar 2019 2290

Motivare în cazul Parcului de Miniaturi din Tăbăcărie „Autoritatea locală a restrâns în mod nelegal şi nepermis spaţiile verzi din municipiul Constanţa“

09 Feb 2019 2002

„Pun un copil să-ţi înjunghie mama“ Şantaj în parcul Tăbăcărie din Constanţa. Pedeapsa - un an şi şase luni de închisoare

18 Dec 2018 918

PUZ-ul lacului Tăbăcărie stârnește patimi Decebal Făgădău - „Până nu voi cere părerea specialiștilor, eu nu-l voi supune aprobării Consiliului Local!“

01 Dec 2018 1430

PUZ-ul lacului Tăbăcărie, în dezbatere Deputatul USR Stelian Ion trage un semnal de alarmă şi invită constănţenii să-şi spună punctul de vedere (document)

22 Nov 2018 2685

Motivarea deciziei în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa Prezentarea modului de operare C (I). Vila Verde şi parcul Tăbăcărie (document)

11 Aug 2018 1130