Vaccinări false, la Constanța! „Pacienți“ și o asistentă medicală, condamnațiTribunalul Constanţa s-a pronunțat azi în dosarul în care patru persoane au fost trimise în judecată pentru „vaccinări la chiuvetă“!
 
Printre inculpații cauzei se află și o asistentă medicală, angajata unei clinici private din Constanța, dar și un fost deținut, care se ocupa, spun procurorii, de racolarea unor persoane interesate de obținerea certificatelor verzi care atestau vaccinarea împotriva COVID 19 în mod ilicit, în schimbul unor sume de bani.
 
Asistenta medicală a luat doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare.
 
Intermediarul a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare.
 
Asta în timp ce beneficiarii vaccinărilor false au primit câte un an și nouă luni de închisoare cu suspendare.
 
În continuare, tribunalul a dispus confiscarea a sumei de 850 de euro și 1000 de lei.
 
Decizia nu este una definitivă!
 

S-a reținut, ca stare prezumtivă de fapt, că, la nivelul lunii noiembrie 2021, numitul A.A., persoană liberată din penitenciar în luna aprilie 2021, se ocupa cu racolarea unor persoane interesate de obținerea certificatelor verzi care atestau vaccinarea împotriva COVID 19 în mod ilicit, în schimbul unor sume de bani.
 
În concret, spun procurorii, cu toate că vaccinarea efectivă nu avea loc, datele persoanelor care achitau diverse sume de bani erau introduse în mod ilegal în R.E.N.V. – Registrul Electronic Național de Vaccinare, astfel încât, cu ocazia verificărilor ulterioare a organelor abilitate, aceste persoane să figureze în sistem ca fiind vaccinate.

 
În cauză a fost identificat un martor care a arătat că la începutul lunii noiembrie, a fost contactat de către A.A., persoană pe care o cunoștea de mai mult timp, iar acesta i-a făcut o propunere, în sensul celor menționate anterior.
 
 
În concret, martorul a precizat că inculpatul A.A. i-a transmis că ar cunoaște niște funcționari din cadrul unei clinici medicale private din Constanța, iar în schimbul unei sume de bani, funcționarul respectiv putea face demersuri în vederea eliberării certificatului mai sus-menționat.
 
Conform martorului, inculpatul A.A. i-a propus două variante: prima, în care suma remisă era de 150 de euro, dar aceasta presupunea ca martorul să se deplaseze efectiv la clinica respectivă, iar cea de-a doua, consta în aceea ca în schimbul sumei de 200 de euro, persoana nu se mai deplasa la clinică, ci doar trimitea prin intermediul aplicației WhatsApp, o fotografie a actului de identitate.       
 
În cauză au fost adoptate măsuri de supraveghere tehnică constând în supravegherea video, audio sau prin fotografiere a numitului A.A., respectiv în interceptarea, înregistrarea şi localizarea convorbirilor şi comunicărilor telefonice efectuate prin intermediul terminalului mobil.
 
În urma activității documentate audio-video în baza mandatelor de supraveghere emise în cauză, conform rechizitoriului, colaboratorul i-a remis numitei B.B. (asistent medical în cadrul clinicii, persoană care a simulat actul de vaccinare a martorului suma de 150 de lei, înmânată anterior de A.A., la îndemnul acestuia. Funcționarul a introdus la acel moment datele colaboratorului în sistemul informatic, înmânându-i imediat martorului adeverința care atesta că s-a vaccinat, în format scris, pe care ulterior acesta a înaintat-o organelor de anchetă.
 
În aceeași zi, după ce a ieșit din clinica respectivă, martorul a constatat că îi fusese generat certificatul de vaccinare în sistemul electronic, putându-l accesa de pe telefonul mobil, potrivit anchetatorilor.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Sănătății Noua formulă a vaccinului COVID-19, disponibilă și pentru schema de vaccinare inițială.

26 Jan 2023 603

Reacții adverse la vaccinurile împotriva COVID-19. Date statististice oferite de Ministerul Sănătății (DOCUMENT)

11 Jan 2023 871

Pandemia de COVID-19 s-a terminat! Iată cine spune

26 Dec 2022 1523

A fost publicată lista centrelor de vaccinare în care se administrează noul vaccin împotriva COVID-19. Unde se află la Constanța

16 Dec 2022 1312

Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultima săptămână. Anunțul INSP

12 Dec 2022 958

Interceptări Vaccinare la chiuvetă, la Constanța! „Ți-l arată dar nu ți-l bagă“

22 Nov 2022 1723

Aproximativ 600 de persoane s-au vaccinat anti-Covid19 în ultima săptămână

21 Nov 2022 1085

Rafila a făcut anunțul. Când va sosi vaccinul anti-COVID-19 adaptat

20 Nov 2022 1261

Rafila, despre vaccinul COVID adaptat noilor tulpini „Ajunge târziu în România, pentru că am o responsabilitate faţă de banii publici“ (VIDEO)

08 Nov 2022 869

Care este țara care a început să administreze primul vaccin anti-COVID-19 inhalabil

29 Oct 2022 1475

Câte persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultima săptămână

26 Sep 2022 741

Peste 2000 de persoane s-au vaccinat anti-Covid 19 în ultima săptămână

13 Sep 2022 802

Comisia Europeană a autorizat noile vaccinuri anti-COVID-19 recomandate de EMA. „ Alte autorizări ar trebui să urmeze în scurt timp“

02 Sep 2022 1289

Câte persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultima săptămână. Situația actualizată

17 Aug 2022 877

Sondaj de opinie Peste jumătate dintre respondenți nu doresc să facă doza 4 de vaccin anti-covid-19

08 Aug 2022 1104