Justitie

Vameş constănţean, trimis în judecată pentru corupţie. Dosarul a ajuns la Tribunalul Constanţa

Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul în care inculpatul Radu Ioan Hristovici este acuzat de infracţiuni de corupţie. Dosarul a fost înregistrat la data de 23 mai, urmând să se stabilească primul termen în instanţă. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Hristovici Radu Ioan, la data faptelor funcţionar vamal în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită.
 
În datele de 5 mai, respectiv 12 mai 2018, inculpatul Hristovici Radu Ioan, în calitatea menţionată mai sus, a primit de la Nasreddin Aswad şi Naim Jabanou suma totală de 5.500 lei (3.000 lei şi 2.500 lei) în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu privitoare la efectuarea formalităţilor vamale pentru exportul de animale vii în cazul societăţilor comerciale administrate de cei doi oameni de afaceri. Banii respectivi au fost remişi de cei doi oameni de afaceri pentru a se proteja de eventuale probleme, cum ar fi întârzierea efectuării operaţiunilor vamale. În cauză a fost dispusă poprirea asigurătoare a veniturilor salariale realizate de inculpat, în limita sumei de 5.500 lei.
 
În cauză, în prezenţa avocaţilor, inculpaţii Nasreddin Aswad şi Naim Jabanou au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv:
- un an şi şase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de doi ani şi interzicerea, pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
 
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei doi inculpaţi, împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, au fost trimise Tribunalului Constanţa.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viorel Costache, fostul inspector-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, va fi audiat luna viitoare

16 Sep 2019 353

Caz şocant la Medgidia! Femeie bătută crunt şi abandonată aproape de spital

11 Sep 2019 1278

Angelica Ulianov, judecător la Tribunalul Constanţa, transferată la Tribunalul Bihor din 1 ianuarie 2020

08 Sep 2019 432

Tribunalul Constanţa, undă verde pentru judecarea unui dosar instrumentat de DNA Bucureşti. Este vizat un fost primar

07 Sep 2019 657

Mariana Mircea, fost primar al oraşului Cernavodă, trimisă în judecată de DNA. Dosarul, amânat

05 Sep 2019 1429

Un poliţist din Constanţa, filmat de procurorii Anticorupţie în timp ce primea mită. Ce au decis judecătorii

05 Sep 2019 1898

Tribunalul Constanţa a anulat parţial hotărârea Consiliului Local privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2018 (document)

04 Sep 2019 1679

Statul Român, obligat să despăgubească un bărbat din Constanţa care a făcut cinci luni de puşcărie nevinovat

03 Sep 2019 1036

UPDATE. Crimă în judeţul Constanţa! Un tânăr a murit după ce i-a fost înfipt un cuţit în inimă

02 Sep 2019 29756

Un dosar al DNA Constanţa, la rejudecare. Dosarul a primit un nou termen

31 Aug 2019 971

Bogdan Moise, fost decan al Facultăţii de Teologie, achitat. Apelul dosarului, în septembrie

31 Aug 2019 647

Motivarea instanţei De ce a fost condamnat Nicuşor Constantinescu la patru ani de închisoare în dosarul elicopterului prăbuşit în Siutghiol

30 Aug 2019 575

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților, de acord cu anularea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța

26 Aug 2019 293

Investigatori sub acoperire, infiltraţi într-un tren pe ruta Medgidia - Feteşti. Cine a picat în plasă

23 Aug 2019 2466

Oficial despre arestarea bărbatului din Mangalia acuzat că a împuşcat mortal un om (VIDEO)

21 Aug 2019 797