Justitie

Vameş constănţean, trimis în judecată pentru corupţie. Dosarul a ajuns la Tribunalul Constanţa

Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul în care inculpatul Radu Ioan Hristovici este acuzat de infracţiuni de corupţie. Dosarul a fost înregistrat la data de 23 mai, urmând să se stabilească primul termen în instanţă. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Hristovici Radu Ioan, la data faptelor funcţionar vamal în cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită.
 
În datele de 5 mai, respectiv 12 mai 2018, inculpatul Hristovici Radu Ioan, în calitatea menţionată mai sus, a primit de la Nasreddin Aswad şi Naim Jabanou suma totală de 5.500 lei (3.000 lei şi 2.500 lei) în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu privitoare la efectuarea formalităţilor vamale pentru exportul de animale vii în cazul societăţilor comerciale administrate de cei doi oameni de afaceri. Banii respectivi au fost remişi de cei doi oameni de afaceri pentru a se proteja de eventuale probleme, cum ar fi întârzierea efectuării operaţiunilor vamale. În cauză a fost dispusă poprirea asigurătoare a veniturilor salariale realizate de inculpat, în limita sumei de 5.500 lei.
 
În cauză, în prezenţa avocaţilor, inculpaţii Nasreddin Aswad şi Naim Jabanou au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reţinute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi sunt de acord cu felul şi cuantumul pedepselor aplicate, precum şi cu forma de executare a acestora, respectiv:
- un an şi şase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de doi ani şi interzicerea, pe o perioadă de doi ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
 
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei doi inculpaţi, împreună cu acordurile de recunoaştere a vinovăţiei, au fost trimise Tribunalului Constanţa.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un bărbat din Focşani, prins că rula cu peste 150 km/h în Constanţa, contestă amenda. Iată de ce!

13 Jun 2019 2127

S-a declarat recurs în procesul în care Prefectura Constanța vrea anularea unui PUZ inițiat de tulcenii de la Cambela Prod (document)

13 Jun 2019 2452

Grupul de Iniţiativă Civică „Peninsula“, pe poziţii antagonice cu afaceriştii din zonă. Nu este de acord cu suspendarea regulamentului de acces

10 Jun 2019 1726

UPDATE. Regulamentul de acces în zona peninsulară a municipiului Constanța, suspendat de Tribunalul Constanța. Decizia este executorie

07 Jun 2019 5037

Fiul Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu, asociat într-o firmă care se ocupă de curăţenie

07 Jun 2019 434

Regulamentul parcărilor din Constanţa, anulat de Tribunalul Constanţa. Ce prevede acesta. Ce judecător a decis

06 Jun 2019 1415

Un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean şi un fost consilier local se luptă în instanţă cu formaţiunile politice din care au fost excluşi

05 Jun 2019 796

Ce a decis instanţa cu privire la procesul intentat de Arhiepiscopia Tomisului prin care contestă o decizie luată de ITM Constanţa

04 Jun 2019 850

Sentinţă definitivă în dosarul crimei din Vama Veche. Ce pedeapsă a primit inculpatul

03 Jun 2019 460

Doi cetăţeni turci şi-au făcut o firmă nouă în Medgidia

24 May 2019 453

Comandantul pescadorului sub pavilion Turcia, surprins la braconat în Marea Neagră, arestat pentru 30 de zile

23 May 2019 364

Firmă nouă înregistrată în Constanţa. Va avea ca obiect de activitate „restaurante“

16 May 2019 569

Magistrații se vor pronunța în dosarul dintre Rino Guard SRL și CN APM Constanța. La mijloc - o achiziție publică

15 May 2019 481

Bărbatul din Constanţa care şi-a ucis soţia, arestat preventiv

15 May 2019 966

Se rejudecă procesul fostului arhitect-şef Sorin Munteanu vrea să desfiinţeze organigrama prin care Făgădău şi-a reorganizat aparatul din Primărie (documente)

15 May 2019 1805