Vechiul Hotel Bulevard, din Constanța veche – „caz închis!“, la Curtea Supremă! Ce răspuns au avut judecătorii pentru juniorul Muntmark

  • Curtea Supremă a decis să respingă recursul declarat în cauză de juniorul Muntmark și, astfel, a închis definitiv cazul.
  • Amintim, este vorba despre dosarul cu indicativul 3431/118/2015, care se afla pe rolul instanțelor din anul 2015 și în care părțile implicate cereau despăgubiri pentru imobilul situat în strada Remus Opreanu din Constanța, la numărul 1.
  • Andrei Muntmark a intrat în posesia drepturilor litigioase asupra clădirii, ca urmare a cesionării acestora de către moștenitoarele adevăraților proprietari.
 
Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre definitivă în procesul în care Andrei Muntmark, fiul omului de afaceri suedez Emanuel Muntmark, ce a dezvoltat mai multe afaceri cu eoliene în Dobrogea, se judeca pentru fostul Hotel Bulevard cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța și Statul Român!
 
Curtea Supremă a decis să respingă recursul declarat în cauză de juniorul Muntmark și, astfel, a închis definitiv cazul.
 
Amintim, este vorba despre dosarul cu indicativul 3431/118/2015, care se afla pe rolul instanțelor din anul 2015 și în care părțile implicate cereau despăgubiri pentru imobilul situat în strada Remus Opreanu din Constanța, la numărul 1.
 
Prin Decizia nr. 2228/2021, Secția I Civilă a Curții Supreme a decis „respinge, ca nefondat, recursul declarat de intervenientul Muntmark Andrei împotriva deciziei nr. 116/C din 23 iulie 2020 a Curţii de Apel Constanţa - Secţia I civilă“.
 
Inițial, litigiul inițial s-a purtat între Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța și moștenitorii proprietarului imobilului respectiv, aceștia intrând în posesia clădirii în baza Legii 10/2001 privind retrocedarea imobilelor preluate abuziv.
 
Ulterior, Andrei Muntmark a intrat în posesia drepturilor litigioase asupra clădirii, ca urmare a cesionării acestora de către moștenitoarele adevăraților proprietari.
 
Caz deschis de OCPI
 
Dosarul a fost deschis inițial la Tribunalul Constanța de către reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța.

 
Instituția le chemase în judecată pe moștenitoarele proprietarilor clădirii, solicitând contravaloarea lucrărilor de reparații și întreținere efectuate la imobil, pe perioada în care a aparținut acesteia.
 

Concret, OCPI a cerut ca cei ce au intrat în posesia imobilului situat pe strada Remus Opreanu nr. 1, în baza Legii 10/2001, să achite suma de 2.483.039,20 de lei.
 
În replică, moștenitoarele adevăraților propriertari au formulat o cerere reconvențională.
 
Astfel, prin această cerere, s-a solicitat ca OCPI să fie obligat la plata sumei de 2.800.000 lei, „ reprezentând despăgubiri evaluate provizoriu pentru degradările cauzate imobilului urmare a lipsei de întreținere și conservare, imputabile persoanei deținătoare în perioada dintre data notificării și data restituirii“, potrivit Jurindex.
 
Toate acțiunile au fost respinse
 
După cesionarea drepturilor litigioase, procesul a continuat între OCPI Constanța și Andrei Muntmark, iar omul de afaceri a făcut precizări în cauză, în luna mai 2019, potrivit cărora suma pretinsă de la OCPI pentru imobilul din strada Remus Opreanu s-ar ridica la suma de 328.466 de euro.
 
Banii respectivi reprezentau „prejudiciul determinat prin raportul de expertiză administrat în cauză, rezultat din lipsa de întreținere și conservare a imobilului restituit de către reclamantul – pârât, lipsă care a generat avarierea și alterarea gravă a construcției și, implicit, deprecierea valorii acesteia“, potrivit www.rolii.ro.
 
Așa cum am precizat anterior, cazul a fost inițial judecat de magistrații Tribunalului Constanța, care au ajuns la concluzia că nimeni nu are dreptate și, astfel, au respins toate acțiunile și cererile din proces.
 
Acțiunea inițială a OCPI a fost respinsă de instanță ca neîntemeiată, iar cererea reconvențională formulată de Muntmark solicita ca OCPI să fie pus la plata sumei de 328.466 de euro a fost și ea respinsă, de asemenea.
 
Hotărârea Tribunalului l-a nemulțumit pe afacerist, acesta fiind singurul care a exercitat calea de atac a apelului, iar procesul a continuat astfel la Curtea de Apel Constanța.
 
Pe data de 23 iulie 2020, instanța de control a decis să respingă apelul declarat în cauză, iar recent, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins și recursul declarat tot de omul de afaceri.
 
Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Vulturu Wind Farm SRL va înființa Pacrul Eolian Vulturu Vest
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța MKM Cross SRL și-a schimbat obiectul principal de activitate. Iată cu ce se va ocupa

16 Apr 2024 338

Emanuel Muntmark și Cătălin Mrejeru s-au retras din firma Vulturu Power Park SRL. Iată cum arată noua structură a capitalului social

15 Apr 2024 435

APM Constanța Familia Muntmark, undă verde de la Mediu pentru Parc Siliștea 3

28 Mar 2024 739

Firme Constanța Capitalul social al Gălbiori Wind Farm SRL a fost majorat. Monsson SRL devine asociat majoritar

07 Mar 2024 588

Cine sunt cei mai bogați oameni de afaceri din Constanța? Iată topul

08 Jan 2024 43977

Andrei Muntmark va edifica un parc fotovoltaic la Corbu

02 Jan 2024 1042

Un prim pas pentru reabilitarea Casei cu Lei! Muntmark a obținut un document de la Primăria Constanța

30 Nov 2023 1284

Agenția de Mediu, anunț pentru Monsson SRL vizând investiția din Nicolae Bălcescu

29 Nov 2023 1041

Monsson Operation SRL împarte, mai nou, controlul în Wind Power Energy SRL cu trei persoane fizice

16 Nov 2023 1162

Schimbări importante în Energo Windprod SRL, firmă controlată de Emanuel Muntmark, supranumit „regele eolienelor“

16 Oct 2023 1238

Emanuel Muntmark, supranumit „regele eolienelor“, și-a cesionat o parte din acțiunile Foton Power Energy SRL

03 Oct 2023 1559

Afaceri Constanța Decizie publicată în Monitorul Oficial. Fuziune realizată prin absorbţia Monsson de către Monsson Alma

19 Sep 2023 1058

Firme Constanța Mandate prelungite pentru administragtorii Crucea Power Park

10 Sep 2023 1217

Firme Constanța New Trend Energy SRL, cu mandatul administratorilor prelungit până în 2025

24 Aug 2023 955

Firme Constanța Monsson Operation SRL cooptează noi asociați în Wind Power Energy SRL

08 Aug 2023 1398