Veste bună pentru Andi Sergiu Babinciuc

Mihaela Vlăşceanu, magistrat al Tribunalului Constanţa, a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive luate faţă de tânărul afacerist Andi Sergiu Babinciuc cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.
 
Totodată, judecătorii constănţeni i-au impus lui Babinciuc ca, pe durata măsurii controlului judiciar, să respecte următoarele obligaţii: „Să se prezinte la organele de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea acestuia, conform programului de supraveghere întocmit de organele de poliţie sau ori de câte ori este chemat“.
 
Pe timpul controlului judiciar, Andi Sergiu Babinciuc trebuie să respecte următoarele obligaţii: „Să nu părăsească limita teritorială a judeţului Constanţa decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se află cauza; să nu se apropie de martorii audiaţi în cursul urmăririi penale şi să nu comunice direct ori indirect cu aceştia, cu excepţia situaţiei în care aceste persoane sunt rude apropiate ori locuiesc împreună; să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme“.
 
Decizia nu este definitivă.

Cercetat pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi fals în înscrisuri 

Andi Sergiu Babinciuc este cercetat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Constanţa pentru evaziune fiscală, spălare de bani (două infracţiuni) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Conform DNA, „începând cu anul 2011, un grup de firme controlate de către membrii familiei Babinciuc şi de apropiaţi de-ai acestora au constituit un circuit financiar fictiv al cărui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA, urmate de operaţiuni de transfer al sumelor având o provenienţă ilicită către beneficiarii finali şi de retragerea de către aceştia, în numerar, a fondurilor astfel fraudate“.
 
Potrivit procurorilor, „în cursul anului 2012, un grup de firme controlate de către inculpatul Babinciuc Andi Sergiu au constituit un circuit financiar fictiv al cărui scop l-a reprezentat fraudarea bugetului de stat prin rambursări ilegale de TVA, urmate de operaţiuni de transfer al acestor sume către beneficiarii finali şi de retragerea de către aceştia, în numerar, a fondurilor respective“.
 
„Într-unul dintre cazuri, inculpatul a stabilit cu rea-credinţă cuantumul taxei pe valoare adăugată aferentă unei achiziţii aparent efectuate de către una dintre firmele sale de tip «fantomă» și, ulterior, a obţinut în mod fraudulos rambursarea de la bugetul consolidat al statului a sumei de 775.295 de lei. De asemenea, în același context, inculpatul Babinciuc Andi Sergiu a retras din contul aceleiași societăți suma totală de 1.575.735 de lei, despre care ştia că provenea din săvârşirea unor infracţiuni, utilizând în acest scop aparenţa mincinoasă privind existenţa unor contracte de împrumut din care rezulta că anterior își creditase propria firmă.
 
La data 7 iulie 2016, în condițiile desfășurării cercetărilor în prezenta cauză, inculpatul a falsificat un înscris sub semnătură privată, denumit «împuternicire», prin atestarea în cuprinsul său a unor fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, după care a încredinţat documentul respectiv unei persoane care urma să fie audiată de către procurorii Anticorupție“, arată DNA.
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Începe judecata lui Andi Sergiu Babinciuc!

08 May 2017 8074

Dosarul lui Andi Sergiu Babinciuc primeşte un nou judecător!

16 Jan 2017 4437

DNA Constanța acuză! Cine sunt firmele trimise în judecată în dosarul lui Andi Sergiu Babinciuc

11 Jan 2017 5306

Andi Sergiu Babinciuc, trimis în judecată de DNA Constanța alături de alte persoane

10 Jan 2017 3326

Şerban Florentina, fost şef în ANAF, trimisă în judecată de Andrei Bodean. Legătură cu dosarul lui Andi Sergiu Babinciuc

07 Nov 2016 4951

Andi Sergiu Babinciuc, eliberat din arest (referat propunere arestare)

16 Sep 2016 3432

Procurorii DNA, nemulţumiţi de hotărârea Tribunalului Constanţa. Vor ca Andi Sergiu Babinciuc să se întoarcă după gratii

16 Sep 2016 3163

Libertatea lui Andi Sergiu Babinciuc se decide astăzi (referat propunere arestare)

08 Sep 2016 2340

Andi Sergiu Babinciuc cere să fie pus în libertate (referat propunere arestare)

31 Aug 2016 2833

Cererea DNA, admisă Tânărul afacerist Andi-Sergiu Babinciuc rămâne în arest preventiv (referat propunere arestare)

19 Aug 2016 3051

Astăzi se decide libertatea lui Andi Sergiu Babinciuc

17 Aug 2016 3213

DNA cere menţinerea în arest preventiv a tânărului afacerist Andi-Sergiu Babinciuc (referat propunere arestare)

15 Aug 2016 2007

Andi-Sergiu Babinciuc rămâne în arest preventiv (referat propunere arestare)

04 Aug 2016 2877

Andi-Sergiu Babinciuc nu iese din spatele gratiilor (referat propunere arestare)

30 Jul 2016 3781

Andi-Sergiu Babinciuc rămâne în arest (referat propunere arestare)

29 Jul 2016 2474