Veste proastă pentru Municipiului Constanța! Miza, aproape 40 de milioane de euro

 
  • Municipiul Constanța prin Primar solicită în instanță 40 de milioane de euro de la inculpații din dosarul Polaris! Potrivit DNA, în dosar, Radu Ștefan Mazăre și Sorin Gabriel Strutinsky au fost condamnați la o pedeapsă de câte 5 ani închisoare.
  • Înalta Curte a dispus achitarea inculpaților Martin Eduard Stelian, S.C. Polaris M Holding S.R.L., Stan Gabriel Marius, Tolea Tudorița, Harpalete Doru Aurelian, Pavel Alina, Mutalâp Ghiulnihal și Oprea Sorina Laura, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu există, faptele nu sunt prevăzute de legea penală sau nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea.
 
 
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au soluționat în primă instanță acțiunea Municipiului Constanța prin Primar prin intermediul căreia solicită în instanță 40 de milioane de euro de la inculpații din dosarul Polaris! Dosarul 1512/118/2022 a fost soluționat de magistrații primei instanțe în sensul respingeii, ca fiind prescrisă, acţiunea formulată de reclamantul Municipiul Constanta prin Primar!
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este una definitivă!
 
Oficial!
 

Respinge ca nefondată excepţia nulităţii cererii de chemare în judecată invocată de pârâta Tolea Tudoriţa. Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de pârâţii Drăgan (Oprea) Sorina-Laura, Harpalete Doru Aurelian, Martin Eduard Stelian, Mazare Radu-Stefan, SC polaris M. Holding SRL şi Tolea Tudorita. Respinge, ca fiind prescrisă, acţiunea formulată de reclamantul Municipiul Constanta prin Primar în contradictoriu cu pârâţii Drăgan (Oprea) Sorina-Laura, Harpalete Doru Aurelian, Martin Eduard Stelian, Mazare Radu-Stefan, SC Polaris M. Holding SRL şi Tolea Tudorita. Obligă reclamantul Municipiul Constanta prin Primar la plata în favoarea pârâţilor a cheltuielilor de judecată constând în onorariu avocat, după cum urmează: - Drăgan (Oprea) Sorina-Laura în sumă de 5.000 lei - Harpalete Doru Aurelian în sumă de 5.000 lei. Cu apel în 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la instanţa a cărei hotărâre se atacă, respectiv Tribunalul Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi 20.12.2022.

   
Amintim că, potrivit DNA, prin decizia penală nr. 14 din 03.02.2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
 

Condamnă pe inculpatul Mazăre Radu Ștefan, la data faptelor primar al municipiului Constanța, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 infracțiuni) și conflict de interese în formă continuată.
 
Condamnă pe inculpatul Strutinsky Sorin Gabriel, la data faptelor om de afaceri, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a 2 infracțiuni de complicitate la luare de mită.
 
Dispune achitarea inculpaților Martin Eduard Stelian, S.C. Polaris M Holding S.R.L., Stan Gabriel Marius, Tolea Tudorița, Harpalete Doru Aurelian, Pavel Alina, Mutalâp Ghiulnihal și Oprea Sorina Laura, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu există, faptele nu sunt prevăzute de legea penală sau nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea.
 


Dispune confiscarea de la inculpații Mazăre Radu Ștefan și Strutinsky Sorin Gabriel a câte 3.416.371,02 lei fiecare.
 
Lasă nesoluționată acțiunea civilă formulată de partea civilă U.A.T. Municipiul Constanța față de inculpați.

 
Obligă pe inculpații Mazăre Radu Ștefan și Strutinsky Sorin Gabriel la plata către stat a sumei de câte 10.000 lei fiecare, cu titlul de cheltuieli judiciare.  

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Oficial! Pedepse definitive în Dosarul Polaris!
Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, câte cinci ani. Eduard Martin și Polaris, achitați (MINUTĂ)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanța a pierdut în procesul în care solicita aproape 40 de milioane de euro de la inculpații din dosarul Polaris!

10 Oct 2023 1114

Primăria Constanța, la judecată cu inculpații din dosarul Polaris! Proces cu o miză de aproape 40 de milioane de euro. Pronunțarea, azi

08 Oct 2023 2586

Municipiul Constanta cere aproape 40 de milioane de euro de la inculpații din dosarul Polaris! Judecătorii Curții de Apel, în pronunțare

29 Sep 2023 3145

Municipiul Constanța cere în instanță 40 de milioane de euro! Când i-ar putea primi

26 May 2022 2348

Dosarul Polaris! Judecătorii din Constanța au ridicat sechestrul asigurator

19 May 2022 2186

De ce au fost condamnați Radu Mazăre și Sorin Strutinsky! Curtea Supremă – S-a urmărit folosirea funcției de primar al Constanței în interes personal (MOTIVARE)

08 Feb 2022 2667

12 achitări Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, singurii condamnați în Dosarul Polaris! (MINUTĂ)

04 Feb 2022 2378

Oficial! Pedepse definitive în Dosarul Polaris! Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, câte cinci ani. Eduard Martin și Polaris, achitați (MINUTĂ)

03 Feb 2022 9600

Ultima oră, despre Dosarul Polaris, de la Curtea Supremă!

31 Jan 2022 2069

Dosarul Polaris! Curtea Supremă a amânat din nou pronunțarea

17 Jan 2022 2028

Înalta Curte decide azi soarta dosarului Polaris!

17 Jan 2022 1747

O nouă amânare de pronunțare în dosarul Polaris

20 Dec 2021 2224

Primele condamnări! Curtea Supremă nu se va pronunța azi în dosarul cunoscut generic Polaris!

29 Nov 2021 12041

Achitați sau condamnați Cinci judecători de la Curtea Supremă, așteptați să se pronunțe azi în Dosarul Polaris

29 Nov 2021 2106

Pronunțarea definitivă în dosarul Polaris, amânată. Când a fost stabilit noul termen

01 Nov 2021 2656