Vești proaste pentru aproximativ 200 de polițiști care au dat în judecată IPJ Constanța!

  • Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanța.

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a fost dat în judecată de aproximativ 200 de polițiști, pentru drepturi salariale! Dosarul (76/118/2020) a fost înregistrat inițial pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanța. În primă instanță, magistrații au respins acțiunea promovată împotriva IPJ Constanța.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanța. Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Prin cererea inregistrata pe rolul Tribunalului Constanta, Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie - Biroul Teritorial SNAP Constanţa, pentru reclamanții membri de sindicat, în contradictoriu cu pârâtul IPJ Constanța, s-a solicitat să se dispună salarizarea la nivel maxim pentru perioada începând cu data de 09 aprilie 2015 și ulterior, până la zi.
 
Potrivit datelor oficiale, Biroul Teritorial SNAP Constanţa a cerut obligarea IPJ Constanța: 1) să emită actele, prin care să recalculeze salariul de funcție și sporurile de care au beneficiat reclamanții, la nivelul maxim aflat în plată al acestor drepturi salariale acordat întregii categorii profesionale (...) pentru fiecare funcție, grad, treaptă, clasă și gradație; 2) să plătească diferența de drepturi salariale constând în sporul de risc și suprasolicitare neuropsihică până la nivelul maxim de 25% din salariul de bază începând cu data de 01.08.2015, întrucât IPJ a acordat acest spor doar în procent de 5%, în loc să îl achite la nivelul maxim de până 25%, aflat în plată la nivelul Familiei Ocupaționale de Funcții Bugetare: Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională; 3) să calculeze și să plătească sumelor compensatorii aferente sporului de fidelitate, raportat la nivelul maxim aflat în plată, pentru perioada de referință, pentru cei care nu au beneficiat la nivel maxim, prin eliminarea discriminării și 4) să calculeze și să plătească suma compensatorie care trebuie introdusă în salariul de bază, rezultată din acordarea sporului de studii superioare, raportat la nivelul maxim aflat în plată, pentru perioada de referință.
 
În continuare, Biroul Teritorial SNAP Constanţa a cerut 5) obligarea IPJ Constanța să acorde sumele compensatorii aferente salariului de merit în plată, la nivelul anului 2009, în cuantum de 100 %, exceptând pe cei carora li s-a înghetat în salariu acest drept în anul 2009 și ținând seama de procentele acordate începând cu anii 2016, până la trecerea în rezervă, pentru cei care nu au beneficiat de această sumă compensatorie, în cuantum de 100%; 6) să se conformeze prevederilor HG nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, în sensul acordării de la 01.02.2017 a salariului minim brut în cuantum de 1.450 lei, fără sporuri și alte adaosuri incluse în acesta și 7) să procedeze la echivalarea salariului de funcție, fără sporuri și alte adaosuri, cu salariul minim brut avut în vedere de HG nr.1/2017, prin analiza comparativă, conform directivelor Direcției Generale Financiare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
 
Restul solicitărilor pot fi citite integral accesând secțiunea Documente.
 
După cum arătam și mai sus, Tribunalul Constanța, în primă instanță a respins acțiunea formulată împotriva IPJ Constanța.
 
Nemulțumiți, reprezentanții Biroului Teritorial SNAP Constanţa au atacat hotărârea la Curtea de Apel Constanța.

 
Citește și
 

Sute de polițiști din Constanța își unesc din nou forțele în instanță. Cer drepturi salariale la nivelul maxim

Spor de risc şi suprasolicitare neuropsihică
Victoria unui fost polițist constănțean, anulată în instanță

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 5.000 de sindicaliști din sănătate, așteptați luni la un amplu protest

10 Mar 2024 467

Premierul Marcel Ciolacu și șefa ÎCCJ au convenit ca restanţele salariale din Justiţie să fie plătite

14 Dec 2023 780

Vești bune! Guvernul adoptă Ordonanța de Urgență privind plata gărzii şi a voucherelor de vacanţă

31 Aug 2023 855

Știri justiție CSM – „Este dincolo de orice îndoială faptul că și magistraților trebuie să le fie recunoscut accesul neîngrădit la justiție“

29 Aug 2023 849

Promovată secretar, Fulvia Dinescu continuă procesul cu șeful ei, primarul Chițac pentru recuperarea unor drepturi salariale

25 Jan 2023 2320

Valentina Matea, prim-vicepresedintele Sindicatului ROPOL – „Se încheie un an dezamăgitor pentru polițiști“

01 Jan 2022 2007

Dosarul, la Constanța Sindicatul ROPOL a dat în judecată Ministerul Afacerilor Interne! Un important ordin, contestat

20 Nov 2021 2402

Drepturi salariale SPIT contestă victoria fostului director Carmen Aurelia Trentea Tatu

15 Nov 2021 2447

Important ordin al Ministerului Educației, contestat la Curtea de Apel. Ce vor dascălii din Constanța

10 Nov 2021 2662

La solicitarea judecătorilor din Constanța! Înalta Curte, decizie importanță! Sunt vizate drepturile salariale către personalul militar

16 Oct 2021 3430

Drăguț Encică, șef al Serviciului Control Activitate Comercială, din Poliţia Locală Constanța, case și datorii

12 Jul 2021 3736

Declarații de avere Hristian Ionuț Zelca- șef Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări din Primăria Constanța (documente)

04 Jun 2021 4757

Pompier din Tulcea, trecut în rezervă din cauza tiroidei! Povestea a ajuns în instanță

03 Jun 2021 7194

Tergiversare. Primăria Constanța încearcă să obțină pe cale judecătorească suspendarea executării deciziei Tribunalului Constanța, în cazul Liviu Pătrașcu

24 May 2021 1715

Magistrații s-au pronunțat în dosarul în care un director din primăria Constanța și-a cerut drepturile salariale

06 May 2021 2270