Viol reclamat într-o stațiune de pe litoral. Mama victimei, nemulțumită de decizia de clasareFoto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
 
  • Pentru a proteja identitățile și intimitatea părților implicate în acest dosar, nu vom publica numele reale ale persoanelor vizate și nici alte date care ar putea conduce la identificarea acestora.
  • Conform sesizării primite, faptele s-ar fi produs într-o noapte la începutul lunii august 2021, într-o stațiune de pe litoral.
  • „În dreptul penal român, orice persoană, aflată în cadrul procesului penal, beneficiază de respectarea dreptului la prezumția de nevinovăție, până la pronunțarea unei hotărâri penale definitive prin care se stabilește vinovăția sa“, au mai spus procurorii.
 
Pentru a proteja identitățile și intimitatea părților implicate în acest dosar, nu vom publica numele reale ale persoanelor vizate și nici alte date care ar putea conduce la identificarea acestora.
 
Pe adresa redacției ZIUA de Constanța a sosit o plângere formulată de o mămică dintr-un oraș din Brașov, nemulțumită de decizia procurorilor din județul Constanța de a clasa un dosar de viol în care parte vătămată este fiica sa, ce avea 14 ani la data faptei.
 
Conform sesizării primite, faptele s-ar fi produs într-o noapte la începutul lunii august 2021, într-o stațiune de pe litoral.
 
Ce spune mama fetei
 
„Fiica mea se afla într-un club, într-o stațiune de pe litoral, iar după o ceartă cu prietenul ei, a plecat, însoţită de o amică, spre locul de cazare. Pe drum, fata mea a fost abordată de acest individ (nr., persoana acuzată de viol), care s-a oferit să o conducă. Menţionez faptul că fiicei mele îi era foarte rău, iar fata care o însoţea, iniţial, a plecat, lăsând-o singură. Fata mea i-a spus individului că merge la pensiunea unde se afla cazată pentru a-şi face bagajele şi a reveni acasă (...).  Ajunşi la pensiune, M.R. (nr., inițiale fictive) a văzut că în cameră dormea un băiat, l-a trezit brutal şi i-a cerut, imperativ, să iasă din cameră, în caz contrar, îl va lua la bătaie. Băiatul a ieşit, dar a rămas pe hol. M.R. a blocat cele două căi de acces, de la uşă şi balcon şi a forţat-o pe fiica mea, apăsând-o puternic pe gât, să întreţină un raport sexual neconsimţit. Alertaţi de băiatul rămas pe hol, grupul de prieteni al fiicei mele au reuşit să intre în cameră, au văzut-o pe fiica mea dezbrăcată de la brâu în jos, iar pe violator, sărind de la balconul aflat la etajul 1 al clădirii. Ulterior, fata mea a povestit ce i s-a întâmplat şi s-a deplasat cu prietenul ei, V. la secţia de poliţie (...)“, este ceea ce spune mămica.
 
Ce spun procurorii
 
De partea cealaltă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au arătat, în ordonanța de clasare, printre altele, că „deși este cert că inculpatul (...) a întreținut un raport sexual cu persoana vătămată, nu s-a putut proba că raportul sexual a fost realizat prin constrângere, sau prin profitarea de imposibilitatea persoanei vătămate de a se apăra sau de a-și exprima voința“.
 
Procurorii au mai spus că „de asemenea, deși este cert faptul că persoana vătămată a consumat băuturi alcoolice în cursul serii de (...).08.2021, din probele administrate nu a rezultat cu certitudine faptul că aceasta se afla în stare de ebrietate și, ca urmare, s-a aflat în imposibilitatea de a se apăra și de a-și exprima voința“.
 
„În dreptul penal român, orice persoană, aflată în cadrul procesului penal, beneficiază de respectarea dreptului la prezumția de nevinovăție, până la pronunțarea unei hotărâri penale definitive prin care se stabilește vinovăția sa“, au mai spus procurorii.
 
Pentru a respecta drepturile tuturor părâilor vizate de caz la intimitate, dată fiind vârsta fragedă a victimei și împrejurările producerii evenimentului reclamat, nu vom da publicității alte detalii legate de caz ce ar putea conduce la identificarea părților.
 
Împotriva soluției de clasare pronunțate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia familia adolescentei a făcut plângerile legale, legislația în vigoare prevăzând inclusiv posibilitatea plângerii la instanța de judecată.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Sentință definitivă pentru bărbatul care a violat patru băieți aproape de Mangalia
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Parchetul General a deschis dosar penal pentru act sexual cu un minor și viol pe numele unui parlamentar

05 Oct 2022 369

Victima are 15 ani Viol în spatele unui bloc din Tomis Nord! Principalul suspect, în arest

04 Oct 2022 1932

Caz șocant la Constanța! 22 ani de închisoare pentru viol, rele tratamente aplicate minorului și împiedicarea accesului la învăţământ general obligatoriu

26 Sep 2022 1122

Viol în Constanța! Oficial de la Poliție

07 Sep 2022 6477

UPDATE. Oficial de la Polție Viol în Constanța, în spatele blocului! Victima, o tânără adolescentă

07 Sep 2022 5420

19 ani de închisoare pentru americanul care a violat doi tineri din Medgidia! Inculpatul, nemulțumit de pedeapsă

01 Sep 2022 4575

Doi tineri din Medgidia, violați de un american! Ce pedeapsă credeți că a primit inculpatul

01 Aug 2022 5100

Un bărbat din Tulcea, condamnat în Marea Britanie la 15 ani de închisoare, va fi adus în țară

29 Jul 2022 824

Presupus violator din Marea Britanie, încătușat la Costinești! A fost arestat

19 Jul 2022 817

Caz șocant la Constanța! Doi soți, găsiți vinovați după ce fetele lor ar fi fost violate timp de șapte ani. Nemulțumiri după condamnări

14 Jul 2022 1928

Caz șocant! O adolescentă își acuză tatăl de agresiune sexuală. Minora și frații ei, preluați de urgență de DGAPSC

08 Jul 2022 798

13 ani de închisoare pentru un bărbat de lângă Mangalia. Este acuzat că a violat patru băieți și a agresat sexual un altul

04 Jul 2022 3437

IPJ Constanța Minor de 15 ani, acuzat de viol. A ajuns în Centrul Educativ Târgu Ocna

01 Jul 2022 746

Sentință definitivă pentru obsedatul sexual din Ovidiu! Cât va sta în detenție

01 Jul 2022 1607

Un violator eliberat din penitenciar a încercat se răzbune pe victima care l-a denunțat

27 Jun 2022 1000