Justitie

Zece persoane, menţinute în arest la cererea DIICOT Constanţa

Zece persoane, toate cercetate într-un dosar penal instrumentat de procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa, rămân în stare de arest preventiv. Decizia a fost luată de Tribunalul Constanţa, la cererea DIICOT, şi poate fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Cei vizaţi de această hotărâre sunt, conform portalului instanţelor de judecată, „Abagiu Antonio Cristian, Drăghici Petre Ionuţ, Dorin Dumitru Adrian, Mocanu Silviu Eugen, Mocanu Simon Cornel, Popescu Niki Marian, Anghelache Constantin Bogdan, Mustaţă Petrică, Ştefan Marius şi Vlăduţ Cosmin“.
 
Totodată, instanţa le-a respins ca nefondate cererile de înlocuire a măsurii preventive cu măsura arestului la domiciliu/măsura controlului judiciar, ca nefondate.
 
Amintim că, în prezenta cauză, procurorii DIICOT au efectuat 17 percheziţii domiciliare în judeţul Constanţa, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc şi operaţiuni ilicite cu substanţe cu proprietăţi psihoactive.
 
De asemenea, potrivit anchetatorilor, „cercetările în cauză au demarat la începutul anului 2017, atunci când au fost identificaţi doi bărbaţi din localitatea Eforie Sud, care ar fi introdus în ţară, din Bulgaria, droguri de mare risc (amfetamină), pe care le-ar fi pus în vânzare“.
 
„Concomitent, cei doi bărbaţi ar fi constituit o reţea de distribuţie a drogurilor, la care ar fi aderat opt bărbaţi, cu vârste între 19 şi 49 de ani, din judeţul Constanţa. În urma percheziţiilor, au fost ridicate de la locuinţele celor în cauză 120 de grame de pulbere de amfetamină, 30 de comprimate de Alprazolam (Xanax), 100 de grame de substanţă pulverulentă albă, 1.630 de pliculeţe autosigilante cu substanţă vegetală mărunţită, 317 pliculeţe autosigilante goale şi 57 de ţigarete artizanale cu substanţă vegetală susceptibilă a avea proprietăţi psihoactive. De asemenea, au fost ridicate şi şase seringi, trei cântare electronice, două grindere, o sabie, cinci cuţite de vânătoare, un baston telescopic din metal, o cagulă din material textil, 3.298 de lei şi 400 de euro, 27 de telefoane mobile şi trei laptopuri“, conform anchetatorilor.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanţa. Mascaţii de la DIICOT au făcut aproape 20 de percheziţii domiciliare. S-a lăsat cu trimiteri în judecată (document)

08 Nov 2017 2843

17 percheziţii în Constanţa! Tineri menţinuţi în arest

21 Jun 2017 4568

Lista completă a celor arestaţi Procurorii DIICOT continuă cercetările în dosarul celor 17 percheziţii. Cine poate lua decizia finală

17 Jun 2017 5051