Zeci de percheziții domiciliare în Constanța! Dosarul drogurilor din Piața Chiliei, termen azi la Curtea de Apel

 
  • Mascații au efectuat 36 de percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 150 de grame de canabis, peste 100 de comprimate de medicamente cu regim special, 9 ghivece cu plante de canabis, 8.904 de țigarete de contrabandă 3 laptopuri, 71 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere și sumele de 13.370 de lei și 850 de euro.
Șapte persoane cercetate în stare de arest preventiv în dosarul drogurilor din Piața Chiliei cer să fie puse în libertate! Solicitările inculpaților vor fi analizate azi de judecătorii Curții de Apel Constanța.
 

Oricare va fi decizia de azi, aceasta va fi definitivă.

Amintim că la data de 06 martie 2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța au efectuat 36 de percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 150 de grame de canabis, peste 100 de comprimate de medicamente cu regim special, 9 ghivece cu plante de canabis, 8.904 de țigarete de contrabandă 3 laptopuri, 71 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere și sumele de 13.370 de lei și 850 de euro.
 
Evaluările anchetatorilor s-au dovedit a fi corecte, întrucât s-a constatat reconfigurarea grupărilor de criminalitate organizată cu ramificații la nivelul traficului stradal cu droguri de risc sau cu noi substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
Aceste grupări prezintă caracteristici deosebite întrucât întregi familii se ocupă în întregime cu operațiunile ilicite avute în atenție, constatându-se tot mai frecvent contrareacții din partea acestora, întrucât majoritatea membrilor au fost condamnați în alte cauze penale fie pentru trafic de droguri, fie pentru infracțiuni grave cum ar fi tâlhăriile sau furturile calificate, și, ca atare, cunosc parte din metodele și mijloacele folosite de forțele polițienești.
 
În acest sens, pentru a conspira acțiunile ilicite, comenzile de substanțe interzise se făceau în China utilizând aplicații criptate iar coletele soseau pe alte nume decât cele ale membrilor grupării.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul IPJ Constanța, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al IGPR, al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO - Porturi Maritime și al jandarmilor din cadrul IJJ Constanța.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
Percheziții în Constanța! Procurorii DIICOT anunță finalul anchetei
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiuni ale polițiștilor în școlile din municipiul Constanța. S-au dat amenzi

11 Jun 2024 503

În Constanța Drive Clean, campanie de conştientizare a efectelor consumului de alcool şi substanţe psihoactive la volan

11 Jun 2024 351

Trafic de droguri la Constanța! Arestat după ce și-ar fi pus la dispoziţie, cu ştiinţă, locuinţa pentru consumul de droguri

10 Jun 2024 639

Năvodari. Droguri cumpărate cu bani falși! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

09 Jun 2024 444

Medgidia Tineri care consumau alcool în spațiul public prinși de jandarmi și cu substanțe interzise

07 Jun 2024 432

UPDATE! S-a emis mandat de arestare Percheziții în Constanța la persoane suspectate de trafic de droguri! (VIDEO)

06 Jun 2024 645

IPJ Constanța Prevenirea consumului de droguri, a bullying-ului și a violenței în unități de învățamânt

01 Jun 2024 512

Constanța Activități de prevenire a consumului de droguri desfășurate pentru marcarea Zilei Internaționale a Copilului (GALERIE FOTO)

01 Jun 2024 511

Județul Constanța Bărbat prins de jandarmi cu substanțe interzise. A motivat că le găsise în bluza abia cumpărată (FOTO)

29 May 2024 565

Arestați la Constanța pentru trafic de droguri de mare risc (FOTO+VIDEO)

27 May 2024 824

Știri Constanța Tânăr depistat cu substanțe interzise într-o stație de autobuz de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu

24 May 2024 518

Droguri la Sunwaves! Cetățean britanic, condamnat la Constanța

21 May 2024 564

Știri Constanța Activități desfășurate de polițiști în „Săptămâna școală în siguranță”

17 May 2024 544

Cocaină la Constanța! Procurorii DIICOT anunță reținerea unui bărbat. Date oficiale din anchetă (FOTO+VIDEO)

15 May 2024 725

Date din dosar Cetățean francez, condamnat cu executare la Constanța, pentru droguri

15 May 2024 510