Zeci de percheziții în Constanța! 15 persoane din Piața Chiliei acuzate de trafic de droguri! Mai mulți inculpați, sub control judiciar

 
  • Conform procurorilor, în perioada ianuarie 2018 – martie 2020, pe raza județului Constanța, s-a constituit un grup infracțional organizat specializat în procurarea și punerea în vânzare, pe raza municipiului Constanța, de canabis și substanțe psihoactive noi.
  • În prezenta cauză procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a 15 persoane din Piața Chiliei, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și deținere de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.
  • Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Tribunalul Constanța a decis menţinerea măsurii controlului judiciar luată faţă de șase inculpaţi din dosarul drogurilor din Piața Chiliei! Măsura controlului judiciar urmează a fi verificată până la începutul lunii viitoare.
 
Decizia nu este una definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Noul termen pe fond a fost stabilit pentru data de 06 iulie 2022.
 
În cauză au fost acordate 17 termene de judecată.
 
În prezenta cauză procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a 15 persoane din Piața Chiliei, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și deținere de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.
 
Conform procurorilor, în perioada ianuarie 2018 – martie 2020, pe raza județului Constanța, s-a constituit un grup infracțional organizat specializat în procurarea și punerea în vânzare, pe raza municipiului Constanța, de canabis și substanțe psihoactive noi.
 
Substanțe cu efecte psihoactive
 
În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că membrii grupării ar fi procurat substanțele susceptibile a avea efecte psihoactive din China, utilizând aplicații criptate, iar pentru a împiedica identificarea acestora, au efectuat comenzile pe numele unor persoane care nu aveau legătura cu gruparea infracțională.

 
La data de 06 martie 2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța au efectuat 36 de percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate 150 de grame de canabis, peste 100 de comprimate de medicamente cu regim special, 9 ghivece cu plante de canabis, 8.904 de țigarete de contrabandă 3 laptopuri, 71 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 2 cântare electronice de mare precizie, 9 grindere și sumele de 13.370 de lei și 850 de euro.
 

Evaluările anchetatorilor s-au dovedit a fi corecte, întrucât s-a constatat reconfigurarea grupărilor de criminalitate organizată cu ramificații la nivelul traficului stradal cu droguri de risc sau cu noi substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.
 
Suportul Direcției Operațiuni Speciale
 
Aceste grupări prezintă caracteristici deosebite întrucât întregi familii se ocupă în întregime cu operațiunile ilicite avute în atenție, constatându-se tot mai frecvent contrareacții din partea acestora, întrucât majoritatea membrilor au fost condamnați în alte cauze penale fie pentru trafic de droguri, fie pentru infracțiuni grave cum ar fi tâlhăriile sau furturile calificate, și, ca atare, cunosc parte din metodele și mijloacele folosite de forțele polițienești.
 
În acest sens, pentru a conspira acțiunile ilicite, comenzile de substanțe interzise se făceau în China utilizând aplicații criptate iar coletele soseau pe alte nume decât cele ale membrilor grupării.
 
Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Se caută șef pentru Serviciul Antidrog din BCCO Constanța!
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

15 persoane trimise în judecată în dosarul drogurilor din Piața Chiliei! Ce s-a decis azi la tribunal

18 Oct 2022 1234

Zeci de percheziții în Constanța! 15 persoane din Piața Chiliei trimise în judecată. Procesul continuă

22 Sep 2022 4681

Constanța. Alte trei străzi au sens unic începând de astăzi

16 May 2022 1706

Noi străzi cu sensuri unice în municipiul Constanța. Ce cartiere sunt vizate

02 May 2022 1623

Zeci de percheziții domiciliare în Constanța! Dosarul drogurilor din Piața Chiliei, termen azi la Curtea de Apel

13 Jul 2021 1813

RADET Avarie pe strada Chiliei din Constanța. În ce zonă se oprește apa caldă

15 Jun 2021 1503

Avarie RADET Se oprește apa caldă în zona Piața Chiliei din Constanța

09 Jun 2021 1477

Oficial de la DIICOT! 15 persoane din Piața Chiliei, acuzate de trafic de droguri. Ultimul anunț al judecătorilor

27 Apr 2021 2319

Tribunalul Constanța, șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală

12 Feb 2021 2317

15 persoane din Piața Chiliei trimise în judecată de procurorii DIICOT Constanța. Ultima decizie a magistraților

26 Jan 2021 1814

Constanța. A fost jale mare în Piața Chiliei. Azi a fost înmormântarea

19 Dec 2020 8077

Dosarul drogurilor din Piața Chiliei a primit un nou termen

24 Nov 2020 1572

Dosarul drogurilor din Piața Chiliei a primit un nou termen. Când va avea loc următoarea înfățișare

09 Nov 2020 1956

Droguri în Piața Chiliei! Procurorii vor ca mai multe persoane să rămână în spatele gratiilor

02 Oct 2020 2014

Mai mulți bărbați din Piața Chiliei, în arest. Acuzații oficiale

22 Sep 2020 1663