Zeci de percheziții în Mangalia! A fost aleasă ziua pentru „valul“ doi al cererilor de arestare. Cine este vizat

 
  • Potrivit DIICOT, „24 de persoane au constituit grupul infracțional organizat de tip polivalent, cu risc crescut în generarea conflictelor stradale. Acesta a fost coordonat de către un inculpat, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Mangalia și a acționat din 2011, neîntrerupt, în principal în zona de sud a litoralului“.
  • „Principala activitate infracțională a membrilor grupării a reprezentat-o exploatarea sexuală a tinerelor, în România, dar și în alte state europene (Spania, Italia, Germania, Franța, Cehia, Austria, Elveția și Anglia), fiind identificate peste 40 de tinere care ar fi practicat prostituția“, conform magistraților.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța, au efectuat, săptămâna trecută, 44 de percheziții domiciliare, în municipiul Mangalia.
 
În urma acțiuni au fost ridicate 12 autoturisme, cu o valoare de aproximativ 300.000 de euro, peste 81.000 de lei, 9.000 de dolari, peste 8.500 de euro, 100 de lire sterline, 45 de telefoane mobile, 2 pistoale cu aer comprimat, 5 laptopuri, 15 ceasuri și bijuterii, precum și alte înscrisuri cu valoare probatorie.
 
De asemenea, 16 persoane au fost reținute și prezentate Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Cei în cauză sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, spălare a banilor și camătă.
 
Vineri seara, aproape de ora 23.00, un judecător de drepturi și libertăți de decis arestarea preventivă a șase persoane, respectiv Alexa Radu-Nicolae, Dumitru Vasile, Gobeajă Mihai-Laurențiu, zis „Geolgău”, Gomeaju Ridvan, Iuzeir Raim și Mehedințeanu Andreea).
 
Restul (zece) (Alexa(fostă Dinu) Didina-Liliana, Iuzeir Șerif, Martac Florin, zis „Mala”, , Mateeș Alexandru, zis „Alecu”, Moraru Florin, Mustafa Denisa, Mustafa Osgian, Mustafa Tamer, Tarachiu Rizan zis Pîti, şi Vlădescu Giani-Ilie) au fost plasate sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu 18 iunie 2021 până pe date de 16 august 2021, inclusiv.
 
Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, aceasta putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În continuare, procurorii DIICOT cer ca alte opt persoane să fie arestate în lipsă, respectiv: „Budeanu Mihai, Grafcenco Daniel, Lepădatu Marian-Răzvan, Mocanu Dorel-Costin, Mocanu Vasile, Onicel Daniel, Onicel Cristian-Gheorghe, Onicel Marius“.

 
Cererea procurorilor DIICOT va fi judecată de Tribunalul Constanța pe data de 23 iunie 2021, începând cu ora 11.30.
 

Potrivit DIICOT, în cauză s-a reținut faptul că, „membrii grupării au fost implicați în activități de proxenetism pe relația România-Germania-Austria, având roluri bine definite, precum și în oferirea de bani cu camătă, context în care au recurs la amenințări, cu acte de violență, asupra datornicilor, în scopul recuperării sumelor împrumutate și dobânzilor aferente“.
 
„Din cercetări a reieșit că 24 de persoane au constituit grupul infracțional organizat de tip polivalent, cu risc crescut în generarea conflictelor stradale. Acesta a fost coordonat de către un inculpat, în vârstă de 46 de ani, din municipiul Mangalia și a acționat din 2011, neîntrerupt, în principal în zona de sud a litoralului. Principala activitate infracțională a membrilor grupării a reprezentat-o exploatarea sexuală a tinerelor, în România, dar și în alte state europene (Spania, Italia, Germania, Franța, Cehia, Austria, Elveția și Anglia), fiind identificate peste 40 de tinere care ar fi practicat prostituția“, se mai arată în ancheta DIICOT.
 
Produsul infracțional obținut din comiterea infracțiunii de proxenetism, calculat până la momentul cercetărilor, este de peste 3,5 milioane de euro, conform procurorilor.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul SCCO Porturi Maritime și SCCO Tulcea, al polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Teritorială de Analiză a Informațiilor din Constanța.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Exclusiv!
Lista arestaților în urma perchezițiilor din Mangalia. Cine a fost pus în libertate


 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Vlad Tepes

01 Jul, 2021 22:40

Voi chiar credeti ca ii baga in puscarie?Nu are Statul fonduri cati bani au ei iar cu acei bani isi permit cei mai buni avocati.Un alt aspect este ca persoanele arestate preventiv nu sunt decat pioni,altii sunt rechinii mari care stau in umbra lor.

Articole asemanatoare

Percheziții în Eforie, Techirghiol, Tuzla și Mangalia. Zece persoane în arest la domiciliu

17 Sep 2021 2076

Percheziții în Vama Veche la persoane bănuite de înșelăciune. Polițiștii au găsit droguri în camera unui adolescent

24 Aug 2021 1163

Percheziții în Mangalia și în Agigea! Procurorii anunță finalul anchetei

18 Aug 2021 1481

70 de percheziții Constanța, Eforie, Techirghiol, Tuzla și Mangalia. Dosarul a primit un nou termen (video)

06 Aug 2021 3674

Acțiune a polițiștilor de investigare a criminalității economice, la Mangalia

02 Aug 2021 624

Peste 40 de de percheziții în Mangalia! Procurorii DIICOT cer ca trei persoane să rămână în arest la domiciliu

26 Jul 2021 1031

Percheziții în Mangalia și în Agigea Șapte persoane trimise în judecată de procurorii DIICOT Constanța

23 Jul 2021 1067

Zeci de percheziții la Mangalia Mandatele de arestare emise în lipsă, anulate

01 Jul 2021 2459

Exclusiv! Mandatele de arestare emise în urma perchezițiilor din Mangalia, anulate

30 Jun 2021 6859

Exclusiv! Noi mandate de arestare emise în urma perchezițiilor din Mangalia

23 Jun 2021 7984

Exclusiv! Lista arestaților în urma perchezițiilor din Mangalia. Cine a fost pus în libertate

19 Jun 2021 6936

Urmările celor peste 40 de percheziții domiciliare executate ieri la Mangalia

18 Jun 2021 2281

Oficial de la Poliția Română despre perchezițiile desfășurate la Mangalia. Mai mulți suspecți audiați la sediul DIICOT Constanța

17 Jun 2021 1308

UPDATE Mobilizare uriașă de forțe. 60 de percheziții la Mangalia

17 Jun 2021 4345

Oficial! Șase percheziții în Agigea și Mangalia. Doi tineri arestați. Alți patru sub control judiciar

05 Jun 2021 2239