Zeci de persoane, încătușate într-unul dintre cele mai mari dosare instrumentate de procurorii DIICOT Constanța, din punct de vedere al numărul suspecților

  • Acesta dosar este unul dintre cele mai mari cauze instrumentate de procurorii DIICOT Constanța, din punct de vedere al numărul suspecților.
  • În total, oamenii legii au audiat peste 110 persoane. Peste 40 de cetățeni au fost reținuți și duși la arestare.
  • Gruparea infracțională ar fi acționat în municipiul Constanța, dar și în zona sudică a litoralului, respectiv localitățile Eforie, Techirghiol, Tuzla și municipiul Mangalia.

Judecătorii de la Tribunalul Constanța au analizat seara trecută propunerea de arestare preventivă formulată într-unul dintre cele mai mari dosare instrumentate de procurorii DIICOT Constanța, din punct de vedere al numărul suspecților. Ieri, 40 de persoane din prezenta cauză, bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de noi substanțe psihoactive, precum și spălare de bani au fost reținute și prezentat instenței de judecată cu propunere de arestare preventivă. În total, oamenii legii au audiat peste 110 persoane.
 
Audierile au durat până târziu în noapte.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța. 
 
În prezenta cauză, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au efectuat 69 de percheziții, la data de 11 noiembrie 2020, fiind puse în aplicare 111 mandate de aducere.
 

Cannabis, melatonină și ecstasy

 
Au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 800 de grame de cannabis, 1 kilogram de substanță pulverulentă (substanță cu efect psihoactiv), 14 bucăți de melatonină, 51 de comprimate de ecstasy, 15 grindere, 10 cântare, 955 de pliculețe autosigilante goale și 4.000 de țigarete susceptibile a proveni din activități de contrabandă.
 
Gruparea infracțională ar fi acționat în municipiul Constanța, dar și în zona sudică a litoralului, respectiv localitățile Eforie, Techirghiol, Tuzla și municipiul Mangalia.
 
De asemenea, polițiștii au ridicat 93 de telefoane mobile, 5 cartele SIM, 7 laptopuri, 3 tablete, 3 harduri externe, 5 stick-uri de memorie, 12 carduri de tip micro-SD, materiale pirotehnice, precum și o bijuterie din aur, 1 pistol airsoft, 46.520 de lei, 6.420 de euro și 100 de lire sterline.
 
În urma probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța a dispus reținerea, pe bază de ordonanță, a 40 de persoane, care au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Constanța. Pentru alte două persoane, a fost luată măsura controlului judiciar.

 
Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliție Română.
 

La activități, au participat polițiștii Inspectoratului de Polițe Județean Constanța, brigăzilor de combatere a criminalității organizate București și Galați și din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Porturi Maritime.
 
La acțiune au participat și jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.
 
Citește și
 
Mascații au făcut o percheziție greșită la Murfatlar. S-au cerut daune imense. Iată verdictul final

Percheziție domiciliară la Constanța. Ce au constatat polițiștii (video)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții la Constanța într-un dosar de tentativă de tâlhărie calificată Doi constănțeni, acuzați că ar fi intrat în casa unei femei pe care au bătut-o (VIDEO)

18 Apr 2024 562

Femeie reținută la Constanța pentru fals și uz de fals! Cum acționa suspecta

17 Apr 2024 549

Percheziții în municipiul Constanța, Năvodari, Lumina, Topraisar și Dulcești (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 745

Percheziții într-un dosar penal de înșelăciune și fals în declarații, în Constanța

16 Apr 2024 507

Droguri vândute pentru sume între 120 și 450 de lei la Constanța! Doi suspecți au ajuns după gratii

11 Apr 2024 504

Bărbat suspectat de trafic de droguri, reținut la Constanța! Ce au găsit polițiștii și procurorii în locuința acestuia (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 486

Percheziții în județul Constanța! Vizați, suspecții de furt de carburant din rezervoarele TIR-urilor parcate (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1266

Cocaină Trafic de droguri de mare risc la Constanța! Procurorii fac mai multe percheziții

03 Apr 2024 612

DIICOT face percheziții în Constanța și Iași! Procurorii acuză - trafic de minori, act sexual cu un minor, pornografie infantilă și proxenetism

03 Apr 2024 611

Investigația Parchetului European pentru remorchere! Cristian Antohi, directorul Tehnorex International, care a livrat vasele – „Toate probele au fost superioare Caietului de sarcini“ (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 959

Oficial Parchetul European, ample percheziții în Constanța și Galați. Ar fi vizați angajați ai ANR și ai Administrației Dunării

27 Mar 2024 1072

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 684

Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“

25 Mar 2024 663

UPDATE. Persoane reținute de DIICOT Constanța pentru trafic internațional de droguri (FOTO+VIDEO)

22 Mar 2024 1764

Procurorii DNA la sediul CJ Averea și interesele lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Mar 2024 7258