Zi importantă pentru Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului

În cauză s-a dispus instituirea unor măsuri asigurătoare constând în poprirea conturilor deţinute de Teodosie Petrescu şi de persoanele responsabile civilmente, respectiv Arhiepiscopia Tomisului şi Aşezământul Monahal „Sf. Apostol Andrei“.
 
Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, vine azi în faţa judecătorilor din Curtea de Apel Constanţa. În cauză, Teodosie Petrescu este suspectat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
 
Azi, Curtea de Apel Constanţa va analiza măsura preventivă dispusă în prezenta cauză faţă de Teodosie Petrescu, respectiv control judiciar. De menţionat că, oricare va fi decizia instanţei, aceasta va putea fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Termenul de fond a fost stabilit pe data de 11 septembrie.
 
În prezent, Teodosie Petrescu se află sub control judiciar, măsură preventivă sub imperiul căreia are următoarele obligaţii:
- să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;
- să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
- să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;
- să nu desfăşoare nicio activitate cu caracter decizional în legătură cu accesarea de fonduri europene în cadrul Bisericii Ortodoxe Române/Patriarhiei Române/Arhiepiscopiei Tomisului, nici direct, nici prin interpuşi;
- să nu se apropie de ceilalţi suspecţi/inculpaţi din dosar, de martori, experţi şi să nu comunice direct sau indirect cu aceştia.
 
Alături de Înaltpreasfinţitul Teodosie, DNA Constanţa i-a mai trimis în judecată pe Ciprian Ioan Cojocaru (preot paroh în Parohia „Sf. Maria“ - Constanţa), Bogdan Petrişor Malaxa (preot în Parohia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena III“ - Constanţa), Gheorghe Nadoleanu (preot) şi Stere Beca, la data presupuselor fapte mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la presupusa săvârşire a infracţiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
 
De asemenea, tot în prezenta cauză a mai fost deferit Justiţiei şi Aurelian Ştefan, la data presupuselor fapte mandatar al Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

 
Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal, cu suma de 1.392.964 de lei. În cauză s-a dispus instituirea unor măsuri asigurătoare constând în poprirea conturilor deţinute de Teodosie Petrescu şi de persoanele responsabile civilmente, respectiv Arhiepiscopia Tomisului şi Aşezământul Monahal „Sf. Apostol Andrei“. Faţă de fapta de luare de mită reţinută anterior în sarcina lui Teodosie Petrescu s-a dispus clasarea cauzei.
 
Tot în prezenta cauză, DNA Constanţa a solicitat înlocuirea controlului judiciar cu arestul la domiciliu faţă de Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului. Atât judecătorii Curţii de Apel Constanţa, cât şi cei ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României au respins cererea DNA.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, în instanță cu Universitatea Ovidius! Când începe procesul

16 Feb 2024 1141

IPS Teodosie la Tribunalul Constanța ( FOTO+VIDEO)

09 Feb 2024 1352

Personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“ Petrică Leașcu cheamă în instanță Arhiepiscopia Tomisului! Cere despăgubiri de 100.000 de lei (VIDEO+DOCUMENTE)

28 Dec 2023 2551

Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului, dă în judecată Universitatea Ovidius Constanța!

19 Dec 2023 13279

ÎPS Teodosie, la ceas aniversar

12 Dec 2023 1527

UPDATE. Ce spune Teodosie despre dosarul de la DNA Oficial! DNA îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

05 Dec 2023 1743

Universitatea „Ovidius” Constanța și Mănăstirea Dervent, gazdele conferinței naționale „Rezistența Bisericii sub totalitarismul comunist. Sub semnul Rugului Aprins memorie, identitate, modele”

17 Nov 2023 805

Amendă în pandemie ÎPS Teodosie a pierdut, în instanță, procesul cu IPJ Constanța! (MINUTA)

20 Sep 2023 8374

ÎPS Teodosie, în așteptarea verdictului de la Tribunalul Constanța

21 Jun 2023 1524

Exclusiv! Înaltpreasfinția Sa Teodosie a învins, definitiv, Poliția, în instanță

21 Mar 2023 5193

ÎPS Teodosie, așteptat la Tribunalul Constanța

21 Mar 2023 1236

ÎPS Teodosie, victorios asupra polițiștilor, la Judecătoria Constanța! (MINUTA)

09 Feb 2023 2631

Judecătoria Constanța, despre procesul ÎPS Teodosie vs. Poliție – „Fiecare om avea datoria de a respecta măsurile restrictive impuse de lege“ (MOTIVARE)

01 Feb 2023 1441

ÎPS Teodosie, după decizia Curții de Apel Constanța. „Sunt bucuros că pot să merg să predau ca titular“ (VIDEO)

20 Jan 2023 1562

Exclusiv! IPS Teodosie a câștigat procesul intentat Universității Ovidius din Constanţa! (MINUTĂ)

19 Jan 2023 3630