Ziua Z a sosit. Magistratul Vasile Bîcu deschide azi cazul Cazinoului


Curtea de Apel Bucureşti este astăzi centrul fierbinte al constănţenilor interesaţi de soarta Cazinoului. Secţia a VIII-a de Contencios administrativ şi fiscal a instanţei, în Completul 1 recurs achiziţii publice, prezidat de judecătorul Vasile Bîcu, va analiza contestaţia privind contractul pentru salvarea edificiului-emblemă al Constanţei. Procesul este programat să înceapă de la ora 9.00.


Reabilitarea Cazinoului a ajuns să reprezinte o situaţie de competenţa instanţelor de judecată după ce o parte din firmele ce s-au înscris în cursa pentru contractul de peste 60 de milioane de lei s-au arătat nemulţumite că au fost descalificate. Este vorba despre asocierea SC Eldiclau SRLTelekom Romania Mobile Communications SAResearch Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L. NapoliImpex Romcatel Cercetare Proiectare SA, al cărei lider de asociere este Eldiclau SRL.
 

Oferta Eldiclau, neconformă


După cum arătam în ediţiile anterioare, Eldiclau SRL s-a arătat de la bun început nemulţumită de faptul că oferta proprie a fost respinsă, fiind considerată neconformă de către Compania Naţională de Investiţii – instituţia ce se ocupă de organizarea licitaţiei pentru refacerea Cazinoului. În schimb, oferta depusă de o altă asociere formată din Aedificia CarpaţiRemon ProiectProfesional Construct ProiectareTehnoinstal a fost declarată câştigătoare, preţul oferit de acest consorţiu fiind de circa 45 de milioane de lei. Decizia Companiei Naţionale de Investiţii a fost atacată de Eldiclau şi asociaţii săi la Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor, însă autoritatea de control a menţinut decizia CNI privind declararea ofertei Eldiclau ca neconforme. Totodată, Consiliul a decis ca CNI să solicite informaţii suplimentare legate de ofertele rămase în cursă, respectiv cea prezentată de Aedificia Carpaţi şi asociaţii săi şi cea înaintată de asocierea Construcţii Erbaşu SAConcas SAEuras SRLPolarh Design.


După obţinerea acestor informaţii, Compania Naţională de Investiţii a desemnat din nou oferta prezentată de Aedificia Carpaţi drept câştigătoare, iar decizia a fost contestată din nou la CNSC, tot de către Eldiclau şi partenerii săi. În paralel, însă, Eldiclau a depus contestaţie şi la instanţă, respectiv, la Curtea de Apel Bucureşti, împotriva primei decizii a Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor.


În întreg acest proces de contestare a licitaţiei, semnarea contractului pentru reabilitarea Cazinoului a fost blocată. Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a suspendat, la rândul său, dosarul privind cea de-a doua contestaţie a Eldiclau SRL şi aşteaptă decizia Curţii de Apel Bucureşti, care se va pronunţa asupra primei contestaţii.


Aşa se face că, azi, toţi ochii celor ce iubesc Cazinoul şi doresc să îl ştie restaurat se îndreaptă azi spre Curtea de Apel Bucureşti, de unde aşteaptă un deznodământ pentru şirul contestaţiilor Eldiclau.



Citeşte şi:

În puterea cui stă soarta Cazinoului Judecătorul a intrat într-un dosar al lui Dragnea şi unul al generalului Ciucă

„O cronologie a nesimţirii“
„Frustrare, furie şi neputinţă“ - cele trei cuvinte ce caracterizează reacţia autorităţilor după noua contestare a licitaţiei pentru Cazino (document)


 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie 57 la sută dintre respondenţi ar fi de acord ca Primăria Constanţa să se împrumute pentru a reabilita Cazinoul! Mulţi consideră însă că primarul Făgădău nu va face nimic!

26 Feb 2018 2029