Ziua Z pentru magistrați. Când se afișează candidaturile pentru funcția de procuror general al Dobrogei

  • Consilul Superior al Magistraturii urmează să anunțe mâine, oficial, care sunt candidaturile depuse pentru cea mai înaltă funcție de magistrat-procuror din Dobrogea.
  • Magistrații pot candida și pentru funcțiile de prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Constanța.
  • Contestațiile se pot depune până pe 27 august
Emoții mari printre anchetatorii de la malul mării. Consilul Superior al Magistraturii urmează să anunțe mâine, oficial, candidaturile depuse pentru cea mai înaltă funcție de magistrat-procuror din Dobrogea, respectiv cea de procuror general al Parchetului Curții de Apel Constanța.
Candidaturile sunt cu atât mai importante cu cât au fost scoase la concurs aproape toate funcțiile de conducere din parchetele dobrogene.
Examenul se desfășoară în perioada 20 iulie – 14 octombrie și, potrivit calendarului concursului, mâine vor fi afișate listele cu candidaturile admise.
CSM a scos la concurs scaunul de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, dar și cele două funcții de adjunct de la nivelul acestei unități de anchetă, ce urmează a se vacanta la 1 ianuarie 2021.
Totodată, magistrații pot candida și pentru funcțiile de prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Constanța și, respectiv, aceleași funcții la Parchetul Judecătoriei Constanța.
Pentru unitățile de anchetă din județ, mai sunt scoase la concurs și funcția de prim procuror al Parchetului Judecătoriei Hârșova și, respectiv, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judcătoria Mangalia.
Și pentru județul Tulcea sunt posturi de conducere la vârful unităților de anchetă scoase la concurs.
Mai exact, este vorba despre funcțiile de prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Tribunalului Tulcea, prim procuror și prim procuror adjunct la Parchetul Judecătoriei Tulcea și, respectiv, de prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Babadag.
Candidații respinși de comisia de organizare a concursului în urma verificării condițiilor legale de participare pot depune contestații până la data de 27 august.

Citește și:

De azi:
O nouă delegare în funcția de procuror general. Magistratul Gigi Valentin Ștefan, șef peste anchetatorii dobrogeni de patru ani

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Magistratul Elena Neculăică rămâne la Parchetul Curții de Apel Constanța

12 Nov 2020 331

Parchetul Curții de Apel Constanţa, amendă pentru parcare neregulamentară. Azi, primul termen

29 Oct 2020 640

Magistratul Gigi Valentin Ștefan, un nou mandat de procuror general al Dobrogei

14 Oct 2020 1420

Poliția Transporturi Constanța a efectuat 30 de percheziții. Zeci de persoane duse la audieri (galerie foto)

18 Sep 2020 891

Concursul pentru funcțiile-cheie din parchete. Un singur magistrat constănțean s-a retras din cursă, înainte de a începe

05 Sep 2020 659

Lupta pentru scaunul de procuror general al Constanței. Azi se publică lista finală a doritorilor

03 Sep 2020 670

Emoții mari pentru posturile-cheie din parchetele constănțene

31 Aug 2020 824

Un singur om vrea să fie șeful procurorilor din Dobrogea

28 Aug 2020 1508

Funcția de procuror general al Constanței, pusă la bătaie Concursul pentru conducerea parchetelor. Ce trebuie să știe candidații legat de relația cu presa (document)

29 Jul 2020 765

Liber la concurs, pentru scaunul de procuror general al Constanței. Majoritatea posturilor de conducere din parchetele dobrogene sunt puse la bătaie

21 Jul 2020 888

De azi O nouă delegare în funcția de procuror general. Magistratul Gigi Valentin Ștefan, șef peste anchetatorii dobrogeni de patru ani

15 Jul 2020 1002

Poliția Locală a amendat Parchetul Curții de Apel Constanţa pentru parcare neregulamentară. Procesul va fi reluat

11 Jul 2020 3927

Peste 10.000 de pachete cu țigări de contrabandă descoperite de Garda de Coastă

22 Jun 2020 765

Oficial, de la CNSAS Verdict de necolaborare pentru un fost magistrat din conducerea Parchetului Curții de Apel Constanța (document)

17 Jun 2020 1028

Conducerea parchetelor constănțene, pe ordinea de zi a Consiliului Superior al Magistraturii. Ce se va discuta

15 Jun 2020 828