A concurat şi pentru CS Farul Constanţa Fosta gimnastă Ana Porgras, în echipa Faimoşilor la Survivor România 2021

  • În 2010, Ana Porgras a devenit campioană mondială de senioare la bârnă.
 
Concurentă nouă în echipa Faimoşilor de la show-ul TV Survivor România 2021, de la Kanal D, Ana Porgras este fostă mare gimnastă, iar în cariera ei a fost legitimată şi la CS Farul Constanţa.
 
Originară din Galaţi, Ana Porgras (acum în vârstă de 27 de ani) a ajuns la clubul de pe litoral în anul 2010. Multiplă campioană naţională, ea a obţinut rezultate notabile şi în competiţiile internaţionale de top, în anul 2010 devenind campioană mondială de senioare la bârnă, cu ocazia întrecerii desfăşurate la Rotterdam. La Mondiale, deţine şi o medalie de bronz la paralele, după cum a cucerit bronzul (cu echipa) şi la Campionatul European. Ana Porgras este şi campioană europeană de junioare la bârnă, cucerind acest titlu în 2008. Sportiva a pus punct însă carierei la numai 18 ani, din pricina accidentărilor. 
 

I s-a conferit Ordinul Meritul Sportiv, clasa a II-a

 
La Campionatul Mondial de la Tokyo, din 2011, Ana Porgras a primit Premiul Eleganţei, distincţie acordată în urma voturilor sportivilor şi ziariştilor prezenţi la competiţia din Japonia. În 2010, Ana a fost desemnată gimnasta anului în România, pentru al doilea an consecutiv, ea figurând şi în fruntea listei cu cei mai buni zece sportivi constănţeni pe 2010. În acelaşi an, pe timpul mandatului lui Traian Băsescu ca şef al statului, Anei Porgras i s-a conferit Ordinul Meritul Sportiv, clasa a II-a.
 

„Oriunde merg, orice fac, am acest sport în suflet!“

 
„Dor de gimnastică! Oriunde merg, orice fac, am acest sport în suflet! Nu o să pot uita niciodată ceea ce am făcut timp de 14 ani, anii în care un copil se dezvolta și trece de la copilărie la adolescenţă, eu i-am petrecut făcând gimnastică. Așadar, îmi e imposibil să nu asociez orice cu acest sport!“, posta Ana Porgras pe Facebook în noiembrie 2020, la nouă ani după ce se retrăsese din gimnastică.  
 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Ana Porgras)
 
Citeşte şi:

Ana Porgras de la CS Farul, premiată pentru eleganţă la CM de gimnastică

CS Farul îşi premiază performerii anului trecut


Sportivi constănţeni, decoraţi de Traian Băsescu

Ana Porgras şi Mircea Zamfir, gimnaştii anului 2010

Gimnasta Ana Porgras va reprezenta Constanta
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.