A dat fotbalul pe fitness Robert Blăniţă, antrenor personal pentru Liviu Vârciu şi Daniela Crudu (galerie foto)

Robert Blăniţă a fost nevoit să renunţe la fotbalul de performanţă şi s-a dedicat unui alt domeniu sportiv, cel al întreţinerii fizice. Din luna ianuarie a acestui an, activează ca antrenor personal la un centru de fitness din Constanţa.​

De loc din oraşul constănţean Murfatlar, Robert Blăniţă a început fotbalul la FC Farul, după care a mai activat la Academia Hagi, Rapid Feteşti, FC Voluntari sau ACS Callatis 2012 Mangalia. Problemele financiare de la ultimul club l-au determinat să spună stop fotbalului de nivel mai înalt, căutând alte căi de a se întreţine, dacă sportul-rege nu i le mai putea oferi. După ce, o perioadă, a activat, în paralel cu fotbalul, şi ca model, punându-şi în valoare calităţile fizice, tânărul de 22 de ani şi-a intrat în rolul antrenorului de fitness.


Robert Blăniţă a intrat pe poarta FC Farul la vârsta denouă ani, primul său antrenor fiind Mihai Turcu. La clubul „alb-albastru“ a mai lucrat cu Dumitru Antonescu şi cu Mugurel Cornăţeanu, după care, la 14 ani, a mers la Academia „Gheorghe Hagi“. Aici a fost pregătit de tehnicieni precum Doru Carali, Nicolae Roşca şi Ştefan Petcu, ajungând şi la echipa mare, unde a fost rezervă în câteva partide la Liga a II-a (antrenor pe atunci era Cătălin Anghel). Fotbalist promiţător, Robert s-a consacrat ca fundaş central şi a fost convocat şi la loturile naţionale ale României, însă o accidentare urâtă l-a tras în jos, jucătorul fiind nevoit să ia o pauză lungă, de cinci luni. Ulterior, a fost împrumutat la mai multe echipe, precum CS Eforie, Rapid Feteşti, FC Voluntari sau ACS Callatis 2012 Mangalia. La echipa din Mangalia s-a confruntat, ca toţi cei de acolo, cu situaţia neplăcută de a nu-şi primi salariul o bună bucată de vreme, fapt ce a dus la decizia sa de a renunţa la fotbalul de performanţă.

A lucrat şi în modeling

„Mi-am dat seama că nici de la Liga a III-a, şi, în unele situaţii, nici de la Liga a II-a nu te poţi întreţine. În judeţul Constanţa, numeri pe degetele de la o singură mână echipele de fotbal la nivelul primelor trei ligi care au mai rămas, astfel că nu prea mai ai unde să te duci. Oricum, încă de acum un an, în paralel cu fotbalul, m-am dedicat şi unei alte activităţi, modeling-ul, la Casa Insolito, unde am lucrat cu fotograful Marian Sterea. Iar din ianuarie anul acesta, mi s-a oferit posibilitatea de a lucra, ca antrenor personal, la centrul de fitness XBody din Constanţa. Încerc şi acest domeniu, e un început“, spune Robert Blăniţă, care nu a întrerupt totuşi definitiv fotbalul, jucând încă, de plăcere, în fiecare weekend, la echipa de Liga a IV-a Gloria Băneasa. „S-a alcătuit o echipă bună la Băneasa. Mai joacă fotbalişti precum Doru Fugaru, Calagi Dincă, Eracai sau Andrei Avram. Doru Fugaru, cu care am fost coechipier la CS Eforie, este cel care m-a convins să vin la această echipă“, arată Robert Blăniţă, un sportiv de 1,83 m şi 78 kg, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius” din Constanţa.

Foştii farişti Stanca şi Florea s-au pregătit şi ei

La centrul de fitness unde fotbalistul activează actualmente, Robert şi ceilalţi doi antrenori, Robert Cercel şi Bogdan Capbun, îşi pregătesc clienţii, printre altele, şi cu ajutorul antrenamentului prin electrostimulare musculară, utilizându-se aparatură ultramodernă. „Această metodă dă rezultate mult mai rapide decât şedinţele fizice clasice“, spune Robert Blăniţă. Printre cei care au recurs la această metodă de pregătire, beneficiind de îndrumarea celor trei antrenori, s-au numărat atât sportivi sau foşti sportivi, precum fotbaliştii Ionuţ Puţanu (fost la FC Viitorul, în prezent la FC Braşov), Răzvan Stanca şi Laurenţiu Florea (foşti la FC Farul), Beatrice Câşlaru (fostă multiplă medaliată olimpică, mondială şi europeană la nataţie), voleibalista Iuliana Nucu (cea care urmează în continuare antrenamentul la centrul de fitness), handbalistul George Buricea (de la Dobrogea Sud), campionul de MMA Cătălin Căşaru, luptătorul Doru Zelea, cât şi vedete din showbiz, precum Liviu Vârciu şi Daniela Crudu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liviu Vârciu s-a infectat cu coronavirus!”Trebuie să ştii când să faci COVID, nu aşa. L-am luat fix de Crăciun”

24 Dec 2020 2871

Un deceniu de când fratele lui Liviu Vârciu a murit. Lucra ca pompier la ISU „Dobrogea“

03 Aug 2019 3201

Asia Express. Cine sunt marii câştigători ai competiţiei. 30.000 de euro, puşi în joc

04 Apr 2018 3121

7 ani de la moartea pompierului Ionuț Vârciu de la ISU Dobrogea. Fratele lui Liviu Vârciu. Știți cum a murit?

03 Aug 2016 24430

Antena1. Emisiune nouă. Show inedit cu prezentatori celebri. Unu este constănțean

10 Mar 2016 3597

Ice Bucket Challenge, varianta live cu Liviu Vârciu şi Dorian Popa de la Lala Band (video+galerie foto)

28 Aug 2014 4131