Monden

A dat fotbalul pe fitness Robert Blăniţă, antrenor personal pentru Liviu Vârciu şi Daniela Crudu (galerie foto)

Robert Blăniţă a fost nevoit să renunţe la fotbalul de performanţă şi s-a dedicat unui alt domeniu sportiv, cel al întreţinerii fizice. Din luna ianuarie a acestui an, activează ca antrenor personal la un centru de fitness din Constanţa.​

De loc din oraşul constănţean Murfatlar, Robert Blăniţă a început fotbalul la FC Farul, după care a mai activat la Academia Hagi, Rapid Feteşti, FC Voluntari sau ACS Callatis 2012 Mangalia. Problemele financiare de la ultimul club l-au determinat să spună stop fotbalului de nivel mai înalt, căutând alte căi de a se întreţine, dacă sportul-rege nu i le mai putea oferi. După ce, o perioadă, a activat, în paralel cu fotbalul, şi ca model, punându-şi în valoare calităţile fizice, tânărul de 22 de ani şi-a intrat în rolul antrenorului de fitness.


Robert Blăniţă a intrat pe poarta FC Farul la vârsta denouă ani, primul său antrenor fiind Mihai Turcu. La clubul „alb-albastru“ a mai lucrat cu Dumitru Antonescu şi cu Mugurel Cornăţeanu, după care, la 14 ani, a mers la Academia „Gheorghe Hagi“. Aici a fost pregătit de tehnicieni precum Doru Carali, Nicolae Roşca şi Ştefan Petcu, ajungând şi la echipa mare, unde a fost rezervă în câteva partide la Liga a II-a (antrenor pe atunci era Cătălin Anghel). Fotbalist promiţător, Robert s-a consacrat ca fundaş central şi a fost convocat şi la loturile naţionale ale României, însă o accidentare urâtă l-a tras în jos, jucătorul fiind nevoit să ia o pauză lungă, de cinci luni. Ulterior, a fost împrumutat la mai multe echipe, precum CS Eforie, Rapid Feteşti, FC Voluntari sau ACS Callatis 2012 Mangalia. La echipa din Mangalia s-a confruntat, ca toţi cei de acolo, cu situaţia neplăcută de a nu-şi primi salariul o bună bucată de vreme, fapt ce a dus la decizia sa de a renunţa la fotbalul de performanţă.

A lucrat şi în modeling

„Mi-am dat seama că nici de la Liga a III-a, şi, în unele situaţii, nici de la Liga a II-a nu te poţi întreţine. În judeţul Constanţa, numeri pe degetele de la o singură mână echipele de fotbal la nivelul primelor trei ligi care au mai rămas, astfel că nu prea mai ai unde să te duci. Oricum, încă de acum un an, în paralel cu fotbalul, m-am dedicat şi unei alte activităţi, modeling-ul, la Casa Insolito, unde am lucrat cu fotograful Marian Sterea. Iar din ianuarie anul acesta, mi s-a oferit posibilitatea de a lucra, ca antrenor personal, la centrul de fitness XBody din Constanţa. Încerc şi acest domeniu, e un început“, spune Robert Blăniţă, care nu a întrerupt totuşi definitiv fotbalul, jucând încă, de plăcere, în fiecare weekend, la echipa de Liga a IV-a Gloria Băneasa. „S-a alcătuit o echipă bună la Băneasa. Mai joacă fotbalişti precum Doru Fugaru, Calagi Dincă, Eracai sau Andrei Avram. Doru Fugaru, cu care am fost coechipier la CS Eforie, este cel care m-a convins să vin la această echipă“, arată Robert Blăniţă, un sportiv de 1,83 m şi 78 kg, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius” din Constanţa.

Foştii farişti Stanca şi Florea s-au pregătit şi ei

La centrul de fitness unde fotbalistul activează actualmente, Robert şi ceilalţi doi antrenori, Robert Cercel şi Bogdan Capbun, îşi pregătesc clienţii, printre altele, şi cu ajutorul antrenamentului prin electrostimulare musculară, utilizându-se aparatură ultramodernă. „Această metodă dă rezultate mult mai rapide decât şedinţele fizice clasice“, spune Robert Blăniţă. Printre cei care au recurs la această metodă de pregătire, beneficiind de îndrumarea celor trei antrenori, s-au numărat atât sportivi sau foşti sportivi, precum fotbaliştii Ionuţ Puţanu (fost la FC Viitorul, în prezent la FC Braşov), Răzvan Stanca şi Laurenţiu Florea (foşti la FC Farul), Beatrice Câşlaru (fostă multiplă medaliată olimpică, mondială şi europeană la nataţie), voleibalista Iuliana Nucu (cea care urmează în continuare antrenamentul la centrul de fitness), handbalistul George Buricea (de la Dobrogea Sud), campionul de MMA Cătălin Căşaru, luptătorul Doru Zelea, cât şi vedete din showbiz, precum Liviu Vârciu şi Daniela Crudu.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un deceniu de când fratele lui Liviu Vârciu a murit. Lucra ca pompier la ISU „Dobrogea“

03 Aug 2019 968

Asia Express. Cine sunt marii câştigători ai competiţiei. 30.000 de euro, puşi în joc

04 Apr 2018 1620

7 ani de la moartea pompierului Ionuț Vârciu de la ISU Dobrogea. Fratele lui Liviu Vârciu. Știți cum a murit?

03 Aug 2016 21453

Antena1. Emisiune nouă. Show inedit cu prezentatori celebri. Unu este constănțean

10 Mar 2016 2335

Ice Bucket Challenge, varianta live cu Liviu Vârciu şi Dorian Popa de la Lala Band (video+galerie foto)

28 Aug 2014 2953

Distracţie, relaxare, jocuri şi entertainment la standarde mondiale Mario Grand Poker a inaugurat cea mai modernă sală de poker din Constanţa (galerie foto)

20 Dec 2013 7182

Menage a trois cu Liviu Vârciu

05 Apr 2013 1642

Celebru interpret constănţean cântă la botezul fetiţei lui Pepe

17 Feb 2013 3353

Fost angajat al ISU Dobrogea Trei ani de la moartea lui Ionuţ Vârciu, fratele lui Liviu Vârciu

02 Aug 2012 4941

Mâine Liviu Vârciu caută concurenţi pentru „Roata Norocului” la Constanţa

21 Apr 2012 2482

CancanLiviu Varciu cedeaza bancii apartamentul in care a locuit cu fosta sotie-"Vreau sa scap de blestemul Pestritu"

09 May 2011 953

CancanDe mana cu fiica artistului

24 Mar 2011 4067

Cancan Liviu Varciu il felicita pe George "Tiganu" pentru ca s-a despartit de fosta lui nevasta - "Nu o plang eu pe Adelina"

18 Feb 2011 1569

Cancan Dansatoarei Deliei i-a placut viata de mica

18 Feb 2011 1249

Click! Liviu Vârciu sare la gâtul lui DJ Harra «Nu avea cum să rămână însărcinată în 2 ore!»

04 Feb 2011 1796