Antrenorul emerit din Constanţa Octavian Tileagă, vecin în Spania cu celebrii actori Samuel L. Jackson şi Antonio Banderas (galerie foto)


Reputatul antrenor de nataţie Octavian Tileagă, din Constanţa, se bucură în aceste zile de soarele prietenos şi de vremea de vară de la Marbella, oraş din sudul Spaniei, pe litoralul Mării Mediterane, una dintre cele mai importante staţiuni turistice de pe Costa del Sol.
Tehnicianul care l-a condus pe Răzvan Florea la cucerirea medaliei olimpice de bronz la înot, în 2004, la Atena, dar şi la alte mari performanţe, se află în vacanţă la Marbella şi petrece acolo zile foarte frumoase. „Pentru al 11-lea an consecutiv, petrec sărbătorile de iarnă în mijlocul familiei din partea mamei. De data asta, nu la Ploieşti, ci la nepoata mea Denisa, acasă în Marbella (un fel de Mamaia, dar... la alte standarde)“, a postat Octavian Tileagă pe Facebook.


Marbella del Mediterraneo este situată între Strâmtoarea Gibraltar şi oraşul Malaga, la poalele muntelui Sierra Blanca, şi are circa 125.000 de locuitori.

 

„Cred că mă mut definitiv aici!“

Octavian Tileagă a fost întâmpinat la Marbella cu o invitaţie la…plajă. „Cu trei zile înainte de Crăciun, la doi paşi de Africa, staţiunea m-a întâmpinat cu un «ger» năprasnic: +23°C şi invitaţie la plajă. Cred că mă mut definitiv aici! Viaţă de viaţă cu aşa iarnă. Vorba spaniolului: «Vale… vale» (OK… OK). E vară în toată regula“, s-a bucurat antrenorul emerit.


Răzvan Florea s-a pregătit mult timp la Sierra Nevada


Călătoriile, „hoinăreala prin lume“, cum îi place să spună cunoscutului antrenor, reprezintă primul său mare hobby, după sport. „Mi-am programat să revăd toată zona aceasta a Spaniei, pe o raza de 250 de kilometri. Ani întregi am fost în cantonamente în apropiere, la Sierra Nevada (Granada), aşa că am să fac zilnic câte un album cu Gibraltarul, Malaga, Cadiz, Sevilla, Granada şi Sierra Nevada. Aştept cu nerăbdare să revăd locurile din Sierra Nevada (altitudine - 2.320 metri) complexul olimpic de nataţie de acolo, unde ne-am pregătit mult timp cu Răzvan înaintea Jocurilor Olimpice, a Campionatelor Mondiale, Europene sau Cupe Mondiale. «Centro de Alto Rendimiento» este unul dintre cele mai dure locuri de pregătire la altitudine din lume pentru sportivii de performanţă“, a precizat Octavian Tileagă.


O grămadă de lucruri interesante despre Marbella


Din programul zilnic al antrenorului nu lipsesc, bineînţeles, plimbările prin Marbella, staţiune pe care a luat-o la pas, aflând că prin zonă se află celebrul actor Samuel L. Jackson, dar şi că un alt star de la Hollywood, Antonio Banderas, are o vilă în apropiere! În „jurnalul“ zilnic al lui Octavian Tileagă, ţinut pe Facebook, cu talent de povestitor, aflăm noutăţile locului. „Azi, am ieşit la «atac» în staţiune. Aflându-mă în plină iarnă, m-am echipat corespunzător, aşa că am savurat din plin «frigul» de afară (+23°C).


Printre altele, aseară am aflat că unul din vecinii noştri de aici se numeşte Samuel L. Jackson. Nimeni altul decât celebrul actor şi producător american de la Hollywood, care, recunosc, mi-e şi mie tare drag. Îşi bea tacticos berea zilnică la un local din apropiere. Câteva străzi mai încolo, într-un cartier de lux, tronează vila lui Antonio Banderas, care e născut la doi paşi de aici, la Malaga. Şi uite aşa, din aproape în aproape, am aflat o grămadă de lucruri interesante despre Marbella. Printre altele, şi faptul că fostul dictator cubanez Fulgencio Batista y Zaldívar, care părăsise Cuba cu o avere estimată între 100 şi 300 de milioane de dolari, a trăit bine-mersi extravagant în diferite staţiuni iberice, murind din cauza unui atac de cord aici, la Marbella“, arată Octavian Tileagă.

 

„Adoptat“ cu mult entuziasm de vecini

Antrenorul de nataţie din Constanţa încă nu l-a întâlnit în staţiune pe Samuel L. Jackson, „dar nepoata mea mi-a promis că mă plimbă într-o zi până la bistroul cu pricina. Poate îl întâlnesc. Ei doi s-au întâlnit de mai multe ori. Vecinii de cartier de aici l-au «adoptat» cu mult entuziasm. Nu-l plictiseşte nimeni cu publicitatea, interviurile, lucruri de genul acesta, de care vedetele în general fug.


Oamenii se salută între ei, îşi zâmbesc sau îşi adresează câte un «Hola» neaoş şi îşi văd de treburile zilnice mai departe. Mie îmi place tare mult cum joaca Samuel L. Jackson. Are acelaşi stil de interpretare cu Morgan Freeman. De altfel, se spune ca este discipolul acestuia din urmă (alt monstru sacru al cinematografiei americane)“.


Sursa foto: Facebook (Octavian Tileagă)


Citeşte şi:

Precauţii contra urşilor Înviorare la bustul gol, la -10 grade Celsius, în zăpadă, pentru înotătorii de la Palatul Copiilor Constanţa (galerie foto)

Constanţa. Imagini de coşmar În mizeria din fostul bazin de înot din „Badea Cârţan“ se „antrenează“ acum raţele (galerie foto + video)

„S-a făcut brusc linişte” Marea campioană Doina Melinte, vizită-surpriză la bazinul de la Palatul Copiilor Constanţa

Profesorul campionului olimpic la nataţie Răzvan Florea Octavian Tileagă - „Un antrenor bun este acela care nu greşeşte“ (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Palatul Copiilor Constanța „Evadare“ în lumea subacvatică, facilitată de scafandri. „Am trăit cu toții o experiență inedită“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

11 Apr 2024 728

Palatul Copiilor Constanța Înotătorii, patru medalii și recorduri personale în Grecia, la „Ivanofeia“, întrecere internațională (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1397

Constanța. Palatul Copiilor natație Matei Diaconescu, mezinul echipei, a împlinit zece ani. Cadoul și l-a făcut la concursul de la Târgoviște! (GALERIE FOTO + VIDEO)

01 Mar 2024 1536

Axiopolis Cernavodă Cristian Tranulea ia startul la Campionatul European de Înot în Ape Înghețate. „Te așteptăm cu aurul!“ (VIDEO)

01 Feb 2024 1256

Natație Constanța Matei Silivestru, medalii de aur și de argint și record național (GALERIE FOTO)

20 Dec 2023 1024

Palatul Copiilor Constanța Înotătorul Matei Silivestru a corectat un record național, în Slovenia, la Concursul Țărilor Central Europene (GALERIE FOTO)

28 Nov 2023 1586

Palatul Copiilor Constanța Înotătorul Matei Silivestru, selecționat în echipa României, pentru „Concursul Țărilor Central Europene“ din Slovenia

15 Oct 2023 1653

Axiopolis Cernavodă Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor, urare pentru antrenorul Cristian Tranulea, de ziua sa de naștere (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Sep 2023 2237

Natație. Palatul Copiilor Constanța Matei Silivestru, de cinci ori campion al României. Aproape și de record național! (GALERIE FOTO)

18 Jul 2023 2170

Natație. Palatul Copiilor Constanța „Prâslea cel Voinic“ Matei Diaconescu și-a respectat promisiunea. A cucerit toate medaliile de aur (GALERIE FOTO)

12 Jun 2023 1987

Înotătorii de la Palatul Copiilor Constanța, 15 medalii la Naționalele școlare. De cinci ori aur pentru Matei Silivestru (GALERIE FOTO)

18 May 2023 2185

Palatul Copiilor Constanța Înotătorul Matei Silivestru, campion național. „În sfârșit, s-a arătat soarele și pe strada noastră“ (GALERIE FOTO)

14 Dec 2022 2589

18 ani, astăzi, de când constănțeanul Răzvan Florea a urcat, la Atena, pe podiumul olimpic (GALERIE FOTO)

19 Aug 2022 1983

Emanuella Rebeka Hanriot O tânără performeră face naveta zi de zi de la Oituz pentru școală, natație și karate (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Jul 2022 4014

Palatul Copiilor Constanța Înotătorul Matei Silivestru, patru medalii la Naționale. Evoluții cu recorduri și pentru colegii săi (GALERIE FOTO)

09 Jul 2022 2045