Antrenorul Farului, Ion Barbu, i-a devenit naş de botez micuţei Irina-Olivia Călin (galerie foto)

Familia constănţeană Călin a fost în culmea fericirii duminică, atunci când al doilea copil al lui Tiberiu şi al Nicoletei, o fetiţă de şase luni şi jumătate, a fost creştinată. Copiliţa a primit prenumele Irina-Olivia, oficiile de naşi făcându-le antrenorul Farului, Ion Barbu, şi soţia acestuia, Rodica.
 
Cele două familii sunt legate de o strânsă prietenie, care s-a înfiripat cu ani în urmă, pe când Ion Barbu încă juca. Lotul Farului obişnuia să iasă în oraş şi la un local din cartierul Coiciu, unde Barbu, precum şi alţi jucători şi antrenori de atunci (precum Petre Grigoraş şi Marian Dinu), s-au împrietenit cu patronul, nea Doru, un mare suporter al „marinarilor“. Din vorbă în vorbă, Barbu a aflat că soţia lui nea Doru este din Cilieni, o localitate din Olt, judeţul în care s-a născut şi actualul principal al Farului, la Chiţeasca.

La botez, a venit şi antrenorul Ion Răuţă

Ion Barbu a legat prietenie şi cu Tiberiu, viitorul ginere al lui nea Doru, iar când Tiberiu şi Nicoleta, aleasa inimii sale, i-au rugat pe Ion şi pe Rodica să le fie naşi de cununie, cei doi au acceptat cu mare bucurie. Apoi, Barbu şi soţia sa au botezat primul copil al familiei Călin, băieţelul Robert Liviu (care, în prezent, are trei ani şi jumătate) şi au făcut acelaşi lucru în cazul fetiţei. „Serviciul religios a avut loc la o biserică din Coiciu, iar petrecerea, la localul familiei. La botez au participat în jur de 50 de persoane. În afară de mine, fotbalul a fost reprezentat de fostul antrenor al Farului, Ion Răuţă, care pregăteşte acum liderul seriei secunde a Ligii a III-a, Dunărea Călăraşi“, a declarat Ion Barbu, care, la meciurile Farului, îl are mereu alături în tribună pe finul său. „Dacă naşul e farist, automat şi finului îi curge sânge alb-albastru prin vene“, râde principalul „marinarilor“. În familia Călin, Tiberiu nu e singurul farist, şi fratele său, Radu, ţine cu echipa constănţeană, la care a fost junior.

Familia Barbu i-a cununat şi pe Andreea şi Nuţu Palincaş

Tiberiu şi Nicoleta Călin nu sunt singurii fini ai familiei Barbu. Ion şi Rodica au mai cununat o tânără pereche, Andreea şi Nuţu Palincaş, care sunt chiar din satul antrenorului Farului, cu care aveau şi legături de rudenie înainte de a deveni naşi şi fini. Petrecerea de nuntă, la care a cântat formaţia lui Sorin de la Slatina, cel mai cunoscut muzicant din zonă, a avut loc anul trecut, la „Donald“, un restaurant aflat între Slatina şi Scorniceşti, la 20 de kilometri de Slatina. La anul, Andreea şi Nuţu vor deveni părinţi. „Încă nu se ştie ce va fi, fată sau băiat. Oricum, noi suntem pregătiţi, în orice situaţie ne face mare plăcere să participăm la creştinarea unui copil“, mai spune Ion Barbu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Să vă trăiască îngeraşul! Multe bucurii şi fericire!“ Ion Barbu, delegatul SSC Farul Constanţa, naş de botez în judeţul Olt (galerie foto)

19 Jun 2019 7242