Astăzi este ziua de naştere a antrenoarei de gimnastică Mirela Szemerjai

Astăzi este ziua de naştere a cunoscutei antrenoare constănţene de gimnastică Mirela Szemerjai, soţia directorului Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, Andrei Szemerjai. Născută la Bucureşti, dar venită la Constanţa de mică (la vârsta de un an), alături de familia sa, Mirela Szemerjai a practicat gimnastica, la Constanţa (până în anul întâi de facultate), fiind obligată să renunţe de o accidentare serioasă.
 
Ca profesor-antrenor de gimnastică la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa activează din anul 1980. De anul trecut, este implicată şi în proiectul naţional „Ţară, ţară, vrem campioane!“, care îşi propune să descopere tinere talente la gimnastică. Mirelei Szemerjai i-a trecut prin mâini generaţii întregi de sportive, lansându-le spre marea performanţă, printre altele, pe multiplele campioane Simona Amânar şi Dana Sofronie.
 
Mama Mirelei Szemerjai, Florica Vella (care a împlinit, acum trei zile, 77 de ani), este din satul Scorniceşti (judeţul Olt), unde familia viitoarei gimnaste şi antrenoare locuia gard în gard cu familia Ceauşescu! Florica nu l-a cunoscut pe Nicolae Ceauşescu (care era mai mare cu 20 de ani decât ea), însă cu bătrânii Andruţă şi Alexandrina (părinţii lui Ceauşescu) a avut de-a face.
 
În fotografia de mai sus, Mirela Szemerjai este încadrată de Dana Sofronie şi de Sorin Bechir

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.