Fotbalistul de geniu al Farului Astăzi este ziua de naştere a lui Ştefan Petcu (galerie foto)

Legenda Farului Ştefan Petcu îşi serbează, astăzi, ziua de naştere, fostul mijlocaş de geniu împlinind 58 de ani. Petcu a început fotbalul la Farul, la echipa mare a „marinarilor“, pentru care a jucat timp de 12 ani, debutând la 17 ani. Jucătorul încânta tribunele cu evoluţiile sale spectaculoase. La Farul a susţinut 214 meciuri (140 în prima ligă, 74 în a doua) şi a înscris 54 de goluri (24-30). A jucat şi la Steaua, timp de doi ani şi jumătate. Cu echipa din Ghencea a cucerit campionatul şi Cupa şi a evoluat în Cupa Cupelor, începând în lotul „viteziştilor“ sezonul şi campania 1985/1986, care s-a încheiat prin câştigarea Cupei Campionilor Europeni.

Ca antrenor, este campion naţional cu juniorii Farului şi multiplu medaliat cu cei ai Farului şi ai Viitorului. A pregătit, ca antrenor principal, şi echipa mare a Farului, iar în prezent este scouter la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“.

Pe 18 martie 2008, preşedintele de atunci al României, Traian Băsescu, i-a acordat lui Petcu Ordinul „Meritul Sportiv“ în clasa a II-a, „în semn de apreciere deosebită pentru câştigarea, de către echipa de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, a Cupei Campionilor Europeni din anul 1986 de la Sevilla şi pentru întreaga activitate pusă în slujba sportului“.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.