Monden

Atletism. Profesori-antrenori la CSS1 Constanţa Soţii Coculeana şi Ioan Oltean au sărbătorit 38 de ani de căsnicie (galerie foto)

Soţii Coculeana şi Ioan Oltean, profesori-antrenori de atletism la CSS1 Constanţa, dar şi concurenţi încă (în întrecerile de masters), au marcat împlinirea a 38 de ani de când sunt căsătoriţi. Născută la Piatra Neamţ, Coculeana a venit la Constanţa în anul 1978, pentru studiile universitare. La facultate l-a cunoscut pe Ioan Oltean, viitorul soţ. Acesta este din Târnăveni (judeţul Mureş) şi a avut şi el o carieră bogată ca atlet. Concura la 110 m garduri sau 50 m garduri şi e de 14 ori campion naţional, recordman naţional, campion balcanic, participant la Europene şi Mondiale. Ioan Oltean este profesor-antrenor de atletism la CSS1 Constanţa (din 2000), până atunci antrenând la CSS Medgidia. Ioan participă şi el la competiţiile de veterani (reprezentând Poli Iaşi).
 
În tinereţe, Coculeana concura de regulă la 100 m garduri, la pentatlon şi heptatlon, fiind campioană naţională, campioană balcanică şi deţinătoare de recorduri. A ocupat locul trei la Cupa Europei, locul şase la Campionatul Mondial Universitar şi a participat la Campionatul European de juniori. Coculeana Oltean pregăteşte sportivi la CSS1 Constanţa de cinci ani, după ce nouă ani a activat la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa, iar apoi a fost profesor de educaţie fizică la mai multe licee teoretice din municipiu. Recent, la Campionatul Naţional de masters de la Bucureşti, Coculeana Oltean a devenit triplă campioană a României, stabilind şi două recorduri naţionale.
 
„Dacă ți se urează «Casă de piatră!», căsnicia rezistă. Cu realizări, împliniri, bucurii și supărări. Trebuie să știi cum să depășești orice obstacol, să te ridici și să o iei de la capăt. Asta am făcut noi. Doresc tuturor cuplurilor tot binele. Dacă dragoste nu e, nimic nu e. Asta este aniversarea noastră de 38 de ani. La mulți ani, Neluţă, te iubesc!”, a fost mesajul Coculenei Oltean. Soţii Coculenei au doi băieţi (Alexandru şi Ionuţ Andrei) şi se bucură de nepoţi. Fiii soţilor Oltean au ieşit şi ei campioni la atletism, iar Alexandru a concurat, cu rezultate deosebite, şi la bob, şi la biatlon.
 
Sursa foto: Facebook (Coculeana Oltean)
 
Citeşte şi:
 
Medalii în familie Atleta Coculeana Oltean, de la Constanţa, triplă campioană a României la masters, cu două recorduri naţionale (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atleta Roxana Constantin, de la CSS1 Constanţa, campioană naţională la juniori 3 (galerie foto)

10 Jul 2019 790

Roxana Constantin, de două ori pe podium Medalii pentru atletele din Constanţa la Campionatul Naţional de juniori II (galerie foto)

01 Jul 2019 740

Spectacol la Constanţa Actriţa Daniela Bucătaru, „Dochia“ din „Bocitoarele vesele“, este sora antrenoarei de atletism Coculeana Oltean

26 Jun 2019 1373

Medalii în familie Atleta Coculeana Oltean, de la Constanţa, triplă campioană a României la masters, cu două recorduri naţionale (galerie foto)

22 Feb 2019 1075

Coculeana Oltean şi Cleopatra Walder Grigore. Acum şi atunci Campioane în atletism. Fotografie repetată după 45 de ani! (galerie foto)

07 Feb 2019 1885

Recorduri naţionale pentru atleţii veterani Vicenţiu Culea şi Gheorghe Romaşcanu. Primul a ieşit de patru ori campion al României!

29 Aug 2018 2652

Atlete constănţene, pe podium la Campionatul Naţional de juniori 3 (galerie foto)

24 Jul 2018 794

Micul atlet David Mihai Lungu, de la CSS1 Constanţa, medaliat la Campionatul Naţional

03 Apr 2018 1625

Copile de aur Atletele Alexia Grosu şi Ioana Emilia Colibăşanu, din Constanţa, campioane naţionale (galerie foto)

05 Apr 2016 2667