Campioana din Constanţa Triatlonista Antoanela Manac îşi începe activitatea de medic rezident

  • Antoanela Manac este absolventă a facultăţii de profil a Universităţii „Ovidius” din Constanţa.
  • Campioana a fost repartizată ca medic rezident la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” din Bucureşti.
  • Antoanela este inclusă în programul de pregătire al Federației Române de Triatlon pentru calificarea la Jocurile Olimpice.
 
 
Antoanela Manac, cunoscuta campioană la triatlon din Constanţa, păşeşte cu hotărâre şi pe celălalt drum pe care îl urmează în viaţă, pe lângă sport: medicina.
 
Absolventă a facultăţii de profil a Universităţii „Ovidius” din Constanţa, Antoanela parcurge etapă cu etapă, ca într-un concurs de triatlon, distanţa care o desparte de cariera de medic. După încheierea celor şase ani de facultate, campioana şi-a luat cu brio licenţa şi acelaşi succes l-a avut şi la examenul de rezidenţiat. Astfel că, de la 1 ianuarie 2021, sportiva de 25 de ani îşi va începe activitatea de medic rezident, specializarea aleasă, pe care o va aprofunda în continuare, fiind chirurgia vasculară.
 

Calităţi educate şi prin sport

 
Cu siguranţă că şi sportul a ajutat-o pe Antoanela să reuşească într-un domeniu atât de greu şi de complex precum Medicina. Să obţii rezultate la cel mai înalt nivel în triatlon, un sport cu antrenamente şi competiţi istovitoare, dar să urmezi, în paralel, cu rezultate deosebite, şi o facultate precum Medicina, este cu adevărat o situaţie de subliniat, care spune totul despre hotărârea şi puterea de muncă ale Antoanelei, calităţi educate şi prin sport.
 

Atrasă de chirurgia vasculară

 
Practic, de şase ani, Antoanela şi-a centrat viaţa pe sport şi pe studiile superioare din medicină. A găsit puterea să le împace pe amândouă. A reuşit să ia din prima dificilul examen de rezidenţiat şi a fost repartizată ca medic rezident (calitate pe care o va avea în următorii cinci ani) la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu” din Bucureşti.
 
„Mi-am ales specializarea chirurgie vasculară întrucât mi s-a părut mai potrivită pentru o femeie. Chirurgia generală cred că e mai mult pentru bărbaţi. În acelaşi timp, mă atrag şi metodele cu care se va lucra în viitor pe chirurgie vasculară”, a declarat Antoanela Manac. Cum îşi dorea foarte mult să profeseze, ca medic rezident, la Bucureşti, criteriile de repartizare au adus-o astfel la Institutul „Prof. Dr. CC Iliescu”.
 

Cantonament la Cheile Grădiştei

 
În momentul de faţă, Antoanela, o sportivă aflată în programul de pregătire al Federației Române de Triatlon pentru calificarea la Jocurile Olimpice, participă la Cheile Grădiştei la un cantonamnt de pregătire.
 
„Facem planul de bătaie pentru 2021. În luna aprilie a anului viitor, se deschid recalificările pentru Jocurile Olimpice, dar e de văzut cum va evolua situaţia din punctul de vedere al pandemiei de coronavirus. Ne gândim în primul rând la călătoriile în diferite ţări şi la ce restricţii s-ar putea aplica acolo, de la caz la caz. Oricum, în ce mă priveşte, în continuare, între medicină şi sport primul domeniu se va afla pe un palier superior în privinţa priorităţii. Îmi doresc foarte mult să urmez o carieră în medicină”, a mai spus Antoanela. 
  

Sursa foto: Facebook (Antoanela Manac)    
  
Citeşte şi:


Absolventă de Medicină
De ziua sa, campioana Antoanela Manac s-a înscris la rezidențiat

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Triatlon Constanța. Antoanela Manac, locul 4 în Chile, la 2024 Americas Cup „Am muncit, am suferit, dar am terminat cu zâmbetul pe buze!“ (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 729

Rezultate la H3RO Mamaia 2023. „Motivația de a participa la un triatlon deloc ușor“ (GALERIE FOTO)

24 Sep 2023 1696

Programul H3RO Mamaia 2023, cea mai mare competiție de triatlon din Estul Europei

22 Sep 2023 2064

Ediția a 15-a a H3RO Mamaia 700 de participanți, din zece țări, la cea mai mare competiție de triatlon din Estul Europei

19 Sep 2023 1174

CSM Constanța triatlon Carol Popa a concurat în finala A de la Campionatul European Balikesir 2023 (GALERIE FOTO)

08 Aug 2023 1280

Antoanela Manac, a doua evoluție pentru România la Jocurile Europene „Triatlonul face parte dintr-o categorie aparte de sporturi“ (GALERIE FOTO)

30 Jun 2023 1580

Constănțeanca Antoanela Manac, pe locul cinci în clasamentul mondial, după CM de Aquathlon de la Ibiza (GALERIE FOTO)

03 May 2023 1355

Editorial Din stirpea învingătorilor. Cursele voinței scurtează drumul de la Constanța la Paris

20 Feb 2023 1583

Antoanela Manac, locul zece în Venezuela, la prima cursă internațională de triatlon pe distanța olimpică din acest sezon (GALERIE FOTO)

16 Feb 2023 1392

CSM Constanța În 2023, triatlonistul Carol Popa și-a propus să urce pe podium la Europene. Visul său cel mare - Jocurile Olimpice

13 Jan 2023 1987

Triatlon Constănțeanca Antoanela Manac încheie sezonul pe locul 82 în lume, atingând obiectivul impus de COSR

23 Dec 2022 1629

Triatlon Antoanela Manac, pe locul șase la Cupa Asiatică din Malaezia. Constănțeanca se menține în top 100 mondial (GALERIE FOTO)

02 Dec 2022 1471

Triatlon Constănțeanca Antoanela Manac, pe locul patru la Cupa Asiatica de la Samarkand. A urcat pe locul 94 mondial (GALERIE FOTO)

15 Oct 2022 1712

Triatloniști de pe litoral, pe podium la Naționale. Apoi, din România, în Franța, la Campionatul European de tineret (GALERIE FOTO)

17 Sep 2022 2090

Triatloniști de top, din zece țări, la ediția a 14-a a H3RO Mamaia. Va fi lansată echipa de perspectivă olimpică

16 Sep 2022 1293