Monden

Cererea oficială, făcută de Revelion Naşa vicecampioanei olimpice Ana-Maria Brânză este constănţeanca Monica Marinescu (galerie foto)

Celebra scrimeră română Ana-Maria Brânză, vicecampioană olimpică şi multiplă campioană mondială şi europeană, s-a căsătorit cu poloistul Pavel Popescu. Tânăra pereche a fost cununată de o familie din Constanţa

Soţii Marius şi Monica Marinescu, din Constanţa, au avut marea bucurie de a le fi naşi cunoscuţilor sportivi Ana-Maria Brânză şi Pavel Aurelian Popescu. Cei doi şi-au unit destinele la Castelul Cantacuzino de la Buşteni, scrimera campioană fiind cetăţean de onoare al staţiunii montane. Fostă scrimeră şi bună prietenă cu Ana-Maria Brânză, Monica Marinescu este antrenoare de scrimă la Clubul Sportiv Şcolar numărul 1 din Constanţa.

„Ne cunoaştem de mult timp şi ne înţelegem foarte bine. Ne-am întâlnit chiar şi pe planşă, în concursuri, când eu eram pe final de carieră. Ne-am apropiat din 2009, cu ocazia Campionatului Naţional de la Predeal. Atunci a fost cu mine şi fiica mea, Eva Maria, care avea patru ani şi care i-a cerut un autograf Anei-Maria. Din acel moment, am început să ne şi vedem“, povesteşte Monica Marinescu. Ana-Maria Brânză a fost medaliată cu argint olimpic la Beijing, în 2008. În bogatul său palmares se mai află, printre altele, două titluri mondiale, şapte europene şi alte şapte medalii la aceste două competiţii.

„Să ne trăiască finii!“


Ana-Maria şi Pavel i-au întrebat oficial pe soţii Marinescu dacă vor să le fie naşi la Revelionul 2015. Cumpăna dintre ani i-a găsit pe cei patru, alături de fiica Monicăi şi a lui Marius, la Constanţa, acasă la familia Marinescu. Antrenoarea şi soţul ei bănuiau că acest moment deosebit din an va fi cel în care frumoasa pereche le va face cererea oficială, după ce, cu o lună înainte, Ana-Maria şi Monica mai avuseseră o discuţie pe această temă, la un concurs internaţional la Craiova. „Momentul în care, chiar de Revelion, ne-au spus că vor să îi cununăm, a fost unul încărcat de emoţie. Am acceptat cu cea mai mare bucurie. Ne-am simţit onoraţi, pentru că, dintre atâtea persoane apropiate lor, ne-au ales tocmai pe noi. A contat prietenia strânsă care ne leagă. La 12 noaptea, prima urare pe care am făcut-o a fost «Să ne trăiască finii, să fie sănătoşi, norocoşi, fericiţi şi împliniţi!»“, spune antrenoarea constănţeană.

Ana-Maria Brânză vine la Constanţa


Soţii Marinescu s-au declarat încântaţi de cununia civilă de la Buşteni, unde au avut-o alături şi pe naşa mică, Eva Maria, acum în vârstă de zece ani şi componentă a secţiei de scrimă de la CSS1 Constanţa. „A fost foarte frumos, ceva de vis. Un peisaj de basm, înfrumuseţat şi mai mult de un eveniment deosebit. Cununia religioasă şi nunta vor avea loc la Bucureşti, sâmbătă, 22 august. De pe 1 septembrie, scrimerele din lotul naţional reîncep pregătirea, iar după o săptămână, vin la mare, într-un cantonament de şapte - zece zile“, a mai spus Monica Marinescu. Naşii au fost felicitaţi şi pe Facebook pentru fericitul eveniment. „Să vă trăiască finii!“ (Liliana Enache), „Să vă trăiască finii! Ce frumoşi sunteţi împreună!“ (Gina Handrea), „Să fiţi sănătoşi şi mereu voioşi!“ (Camelia Florea Anghelescu), „Să fie într-un ceas bun, sunteţi minunaţi!“ (Incontrero Isabella), „Să fie într-un ceas bun, casă de piatră şi multă, multă fericire!“ (Elena Elena) sau „Să vă trăiască finii, să fie sănătoşi, norocoşi şi să vă bucuraţi de ei!“ (Mihaela Andrei), au fost câteva dintre mesaje.

Naşul a fost antrenat la fotbal de Ilhan Mustafa


Familia antrenoarei de la CSS1 este una în care sportul, reprezentat de scrimă şi de fotbal, e la loc de cinste. Pe drumul ales de Monica Marinescu păşeşte cu hotărâre şi fiica sa, medaliată la Campionatele Naţionale de scrimă, iar capul familiei, Marius Marinescu, a făcut fotbal în copilărie şi în adolescenţă, la Constanţa, echipa sa de atunci fiind pregătită de antrenorul Ilhan Mustafa. Microbul fotbalului nu l-a părăsit însă pe Marius, care continuă să joace, de plăcere, inclusiv la sală.

Campioane naţionale cu CSS1


Monica Marinescu a început scrima la şapte ani, la CSS1, cu antrenoarea Viorica Dragă, o fostă floretistă. Astfel că şi Monica a făcut floretă, iar când antrenoarea sa a plecat la Bucureşti, a trecut la spadă. A concurat pentru CSS1, iar după ce a încheiat junioratul, pentru CS Farul. În 1992, CSS1 a cucerit titlul de campioană naţională, atât la senioare, cât şi la junioare 1 (sportive până în 20 de ani)! Din formaţia medaliată cu aur făceau parte, pe lângă Monica Marinescu (atunci se numea Paraschiv), regretata Alina Bedeleanu, Cristina Bănuţ (actuală Popa), Rodica Dincă şi Mihaela Vlad (actuală Ion - antrenoare la CS Farul). De-a lungul carierei de sportivă, Monica Marinescu a fost pregătită şi de Ion Niţulescu (actualul ei coleg de la catedra de scrimă a CSS1), Mircea Rotaru, Horia Gheorghe sau Ion Dima. La individual, Monica Marinescu deţine şi un loc cinci la Naţionale, la categoria de vârstă 17 ani.

Eva Maria s-a duelat pe planşă cu Ana-Maria Brânză!


Antrenată la CSS1 de Ion Niţulescu şi de Monica Marinescu, Eva Maria Marinescu este vicecampioană naţională la 8-9 ani (la spadă), în 2014, iar în acest an a fost finalistă, ocupând locul şase la Naţionale, la categoria 10-11 ani, clasare bună, în condiţiile în care ea are zece ani, confruntându-se şi cu adversare mai mari ca vârstă. Oricum, chiar şi aşa, putea ajunge la medalii, dar a pierdut la o tuşă (7-8). Eva Maria a avut o evoluţie bună şi la un concurs internaţional la Budapesta, iar anul trecut, pe 1 septembrie, a avut marea bucurie de a se duela pe planşă, demonstrativ, cu… Ana-Maria Brânză, la Constanţa, cu ocazia „Caravanei scrimei româneşti“, acţiune naţională organizată de Federaţia Română de Scrimă. După ce a învăţat în ciclul primar la Şcoala „BP Haşdeu“ din Constanţa, Eva-Maria a trecut în clasa a cincea la Liceul Teoretic „Traian“.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campioana olimpică Ana Maria Popescu vine astăzi la Constanţa

20 Sep 2016 1892

Sabrerii şi spadasinele din lotul României se află în cantonament la Neptun şi Constanţa (galerie foto)

10 Sep 2015 757

Acţiune naţională de popularizare a scrimei, la Constanţa

04 Sep 2015 1057

Ana Maria Brânză s-a căsătorit cu poloistul Pavel Popescu

22 Aug 2015 2236

A treia medalie de aur pentru delegaţia României la Baku

26 Jun 2015 922

La spadă individual Ana-Maria Brânză a adus prima medalie de aur României

23 Jun 2015 922

Echipa României, medaliată cu bronz la Cupa Mondială de spadă de la Barcelona

25 Jan 2015 944

Ana Maria Brânză a obținut locul doi în prima etapă de Cupă Mondială la spadă feminin

25 Oct 2014 1077

Steaua s-a impus la Constanţa, în Cupa României (galerie foto)

03 Oct 2014 1338

Vis împlinit Copila Eva Marinescu, de la CSS1 Constanţa, a încrucişat spada cu vicecampioana olimpică Ana-Maria Brânză (galerie foto)

02 Sep 2014 2870

„Caravana scrimei româneşti” a ajuns şi la Constanţa

01 Sep 2014 1090

Campionii scrimei româneşti vin la Sala Sporturilor Filmul „Planşa“ va fi promovat şi la Constanţa

27 Aug 2014 1939

Caravana de popularizare a scrimei aduce nume mari la Constanța

25 Aug 2014 1322

Spadasinele campioane europene ale României, pregătire la Constanţa

28 Jun 2014 879

„Fugă la ştafetă“, fără Ana-Maria Brânză, dar cu Mutu Studentele au alergat la cros cu poşeta pe umăr şi cu mobilul în mână (galerie foto)

29 May 2014 2572

Startul se dă astăzi Crosul „Fuga la ştafetă“ o aduce la Constanţa pe scrimera Ana-Maria Brânză

28 May 2014 1213

Director general de companie, concurent pe litoral Un spadasin constănţean a devenit campion naţional de veterani (galerie foto)

20 Aug 2013 1723

Mesaj de felicitare transmis de primul-ministru Victor Ponta Anei Maria Brânza si lui Tiberiu Dolniceanu pentru medaliile obtinute la Campionatele Europene de Scrimade la Zagreb

20 Jun 2013 795

Supă cu galuşte de gris şi brânză de vaci după 1 an

19 Jun 2013 3459

O zi plina de actiune pentru Napoca Rally Academy

31 May 2013 744

Spadasinele Farului au „înţepat" locul patru la Cupa României

09 Oct 2012 983