Monden

Colanul de Aur din partea COSR! Astăzi e ziua de naștere a Elenei Frîncu. Fostă mare sportivă și cel mai de succes manager de sport din România

Joi, 13 decembrie, este ziua de naștere a Elenei Frîncu, fostă mare sportivă, cea care a condus timp de 22 de ani Direcția Județeană pentru Sport și Tineret a județului Constanța.   

Născută la Medgidia, iar apoi stabilită la Constanța, alături de familie, Elena Frîncu a practicat handbalul și a atins mari performanțe în acest sport, fiind vicecampioană mondială de senioare, multiplă campioană balcanică de junioare şi senioare, semifinalistă cu echipa IEFS în Cupa Campionilor Europeni şi triplă campioană naţională de junioare şi senioare.

Elena Frîncu deţine titlul de maestru emerit al sportului şi a fost declarată cetăţean de onoare al municipiilor Constanţa şi Medgidia şi al comunei Cumpăna. Este de asemenea membru al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Pe lângă cariera sportivă, Elena Frîncu a avut realizări deosebite și în calitate de conducător, fiind considerată cel mai de succes manager de sport din România.  În urmă cu șase ani, a ieşit la pensie, iar, cu această ocazie, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român i-a acordat Colanul de Aur, Elena Frîncu fiind primul administrator sportiv din România onorat cu această înaltă distincţie. 

Tot astăzi, își serbează zilele de naștere și alți reprezentanți ai sportului constănțean, precum Matei Stănei (antrenor emerit la gimnastică), Sorin Popescu (fost director al CSS1 şi fost arbitru internaţional de volei), Ion Negreci (fost rugbyst), Gabriela Agache (fostă componentă a lotului de gimnastică al României) şi Florin Uzum (antrenor de gimnastică).   

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotbalistul Ştefan Muşat, nepot al Elenei Frîncu, îşi serbează astăzi majoratul, în cantonament cu FC Viitorul

17 Jan 2019 721

„Nu te vom uita niciodată, Mihăiţă!” Doliu în sportul românesc. Mesaje de condoleanţe şi de la Constanţa

09 Nov 2018 1537

Fosta mare gimnastă Andreea Răducan, la Constanţa „Trag nădejde că vom reuşi să ne apropiem de ceea ce am fost cândva“ (galerie foto)

05 Oct 2018 3214

Campioana, la vârsta de 16 ani! Elena Frîncu şi fotografia care a emoţionat-o până la lacrimi. Amintiri din anul 1969

19 Sep 2018 5143

CS Farul Constanța. Despărțirea de Dumitru Mihăilescu. Ultimul drum „A fost un sufletist. Iubea sportul și respecta sportivii“ (galerie foto + video)

26 Jul 2018 850